20 juli 2017

Ga jij lekker op vakantie met je jonge kinderen? Dan hebben wij de perfecte inpak tips voor je! Er zijn namelijk best veel dingen waar je over na moet denken. Allereerst nog een algemene inpaktip: spreid alles wat je mee wil nemen uit op bed. Vraag jezelf af per item: heb ik dit echt nodig? Zo voorkom je dat je de helft van je koffer niet gebruikt!

De reis

Als je op vakantie gaat naar het buitenland zit je vaak een tijd in de auto of in het vliegtuig. Zorg daarom dat je zoethoudertjes hebt voor in de auto of het vliegtuig. Dit kan in de vorm van spelletjes, boeken en/of een tablet.

Kleding

Bekijk de weersvoorspellingen van jullie bestemming en pak hierop je koffer in. Neem voor iedere dag dat je gaat een schoon T-shirt of rompertje mee. Ook wasmiddel is erg handig, want kinderen hebben op vakantie vaker een ongelukje dan thuis.

Speelgoed

Neem speelgoed mee dat licht is en weinig ruimte inneemt. Zo is het praktisch voor jou en kan je kind lekker spelen waar en wanneer het maar wil!

Buggy/kinderwagen/draagzak/maxicosy

Maak voor jezelf de keuze: wil ik mijn kind dragen of rijden? Als het al groot genoeg is, kan hij of zij natuurlijk lopen. Houd hier ook rekening met je bestemming. Naar het stand met de kinderwagen is geen aanrader!

Eigen tas/koffer

Als jouw kinderen al een eigen wil hebben, is het een aanrader om ze te betrekken in het inpakproces. Laat ze kiezen: welke kleren nemen we wel mee en welke niet? Ook werkt een eigen tas of rugzak voor jouw kind(eren) erg goed. Hierin kunnen ze zelf hun belangrijke spullen (knuffels, boeken) bewaren.

Medicijnen

Zorg dat je altijd een verbanddoos bij je hebt. Je weet nooit wanneer je hem nodig hebt, en vaak gebeurt dit op het moment dat het echt niet uitkomt. Door hem altijd mee te nemen ben je goed voorbereid. Ook zetpillen en een thermometer zijn aanraders om mee te nemen. Hier vindt je meer informatie over hoe je gezond op reis gaat met je baby

Met al deze tips kan je vakantie niet meer stuk! Heb jij nog tips? Laat het ons weten op Facebook!

13 juli 2017

Ga jij deze zomer op vakantie naar een warm land met je (jonge) kinderen? Dan wil je natuurlijk dat ze de tijd van hun leven hebben! Daarom hebben wij op een rij gezet waar de ideale vakantielocatie aan moet voldoen om een onvergetelijke tijd te hebben!

Poedelbadje

Het lekkerste op vakantie is om lekker verkoeling te zoeken. Ook jouw kind vindt dit erg fijn. Kijk daarom of de vakantiebestemming beschikt over een zwembad met poedelbadje. Hier kunnen de jonge kinderen gerust spelen, omdat het bad speciaal is ingericht voor hen. Een schildpad die sierlijk water uit zijn schild laat komen, valt altijd goed in de smaak!

Speeltuin

Op een vakantielocatie mag een speeltuin natuurlijk niet ontbreken. Hier kan jouw jonge kind zich uren vermaken. Let er hierbij op dat er voldoende speeltoestellen voor jongere kinderen zijn, en niet alleen voor grotere kinderen. Zeker in het buitenland is dit namelijk niet altijd het geval.

Uitdagende natuur

Bij het kiezen van een vakantiebestemming is het slim om de omgeving vooraf te bekennen. Zit je in een berggebied? Is het een bosgebied of zijn er juist veel rivieren en watervallen? Een wandeltocht door de bergen is niet de geschikte activiteit voor een jong kind, als de ouders onervaren reizigers zijn. Een bos is voor een peuter al veel leuker, want hier valt van alles te ontdekken. In een rustige rivier kan hij of zij zelfs gaan zwemmen, met bandjes om.

Animatieteam

Of je nou naar de camping gaat of naar een hotel, een animatieteam hebben ze bijna overal. Let er op welke activiteiten er georganiseerd worden. Een pokertoernooi of een bierproeverij zijn natuurlijk geen geschikte activiteiten voor jouw kind. Een poppenkast of dansen bij het zwembad is geschikter.

Kidsclub

Als je jouw kind een topvakantie wil geven is een kidsclub een echte aanrader. Hier organiseren ze diverse activiteiten voor jouw kind(eren). Van kleuren, naar knutselen tot zingen. Vaak kan je kind hier naartoe in de ochtend en in de middag en jouw kind heeft de tijd van zijn of haar leven!

Staat op de website of in de brochure geen informatie over een van deze punten? Neem dan gerust contact op met de reisorganisatie of met jouw vakantiebestemming!

10 juli 2017

Laat kinderen lekker met hun handen eten en zo veel of weinig als ze zelf willen. En niet voeren. Dan is de kans groot dat je kind later meer verschillende dingen lust, gezonder eet en ook nog eens minder dik wordt. Als kinderen zelf mogen bepalen hoeveel ze eten, zijn ze beter in staat om te stoppen wanneer ze vol zitten.

Vaste voeding

Kinderen van zes maanden of ouder zouden niet met een lepel gevoerd moeten worden, maar zijn toe aan vaste voeding. Als kinderen zelf mogen bepalen hoeveel ze eten, zijn ze beter in staat om te stoppen wanneer ze vol zitten. Hierdoor eten ze niet meer dan ze nodig hebben. Ze hongeren zichzelf echt niet uit. De kinderen die zelf met hun handen mochten eten waren avontuurlijker dan leeftijdsgenootjes en durfden meer verschillende dingen te proberen, ook qua eten.

Eetgedrag

Bij baby’s tussen zes en twaalf maanden werd gekeken hoe ze leerden eten en vergeleken met het eetgedrag toen dezelfde kinderen 18 tot 24 maanden oud waren. Van de kinderen die gevoerd werden door de ouders had twintig procent overgewicht. Bij de kinderen die zelf bepaalden hoeveel ze aten, was dit acht procent.

Negeren van signalen

Ouders zijn bij het voeren geneigd signalen te negeren dat het kind vol zit. Een kind kan dat prima zelf aangeven. Als je toch wil voeren en ze probeert te verleiden met ‘een hapje voor papa/mama’ of ‘daar komt een vliegtuig aangevlogen’ en ze klemmen hun lippen stevig op elkaar, stop dan. Het signaal is duidelijk: ‘Ik heb genoeg gehad!’

Laat ze zo weinig eten als ze willen, ze hongeren zichzelf echt niet uit!

6 juli 2017

We schreven al eerder over bordspelletjes voor kinderen tot 6 jaar. Maar ook kinderen van 7 tot en met 10 jaar doen graag bordspelletjes. Gezellig voor op de zondag als het hele gezin thuis is, of gewoon een keer na school met vriendjes en vriendinnetjes.

1. Monopoly junior

Dit familiespel is perfect voor kinderen tussen 7 en 10 jaar. Het echte monopolyspel duurt voor deze leeftijdsgroep nog te lang om de aandacht erbij te houden, maar met deze junior versie is dat zeker niet het geval. Ze leren goed omgaan met geld en dat je het kan verdienen en net zo snel weer kwijt kan zijn!

2. Regenwormen

Bij dit grappige spel moet je proberen om zoveel mogelijk regenwormen te verzamelen. In het begin gaat dit nog makkelijk, omdat er veel regenwormen zijn. Hoe verder het spel komt, hoe spannender het wordt! Dit spel geeft je urenlang speelplezier.

3. Saboteur

Als een goudzoekende dwerg ga je op zoek naar goud! Pas op: er zijn ook saboteurs in het spel. Hierbij leren kinderen goed vooruit denken, omdat ze of moeten saboteren, of juist niet. Dit is een geschikt spel voor een feestje, want er kunnen tien deelnemers tegelijk spelen.

4. Beverbende

Bij Beverbende wordt het geheugen van jouw kind(eren) op de proef gesteld. Je moet namelijk proberen om zo veel mogelijk te onthouden. Daarnaast speelt ook tactiek een rol in het spel. Door af en toe je medespelers te verrassen met een zet die ze niet hadden verwacht, maak je andere spelers in de war.

5. Halli Galli

Bij dit spel draait het om fruit en een bel. Dit is een geschikt spel voor kinderen, omdat hun reactievermogen op de proef wordt gesteld. Als er namelijk vijf dezelfde stukken fruit op tafel liggen, dan moet je zo snel mogelijk op de bel drukken. Verzamel jij alle fruitkaarten? Dan ben je de winnaar.

6. Skip-Bo

Bij dit spannende spel is het de bedoeling om zo snel mogelijk je kaarten kwijt te raken. Dit doe je door op de verschillende stapels een rij van 1 tot 12 te maken. Gezellig om te spelen met het hele gezin!