Op 1 juli 1993 is KION op initiatief van de gemeente Nijmegen ontstaan uit een samenvoeging van verschillende kinderopvangorganisaties. Sindsdien is de organisatie flink gegroeid en uitgebreid naar omliggende gemeentes, met recentelijk een uitbreiding in Beuningen. Wekelijks biedt KION opvang aan ruim 9.000 kinderen bij 144 locaties. In 2018 bestaat KION 25 jaar en dit vieren we een heel jaar lang met activiteiten voor kinderen, ouders, partners en medewerkers.

Het hele jaar door: Kik & Kaat werken aan talentontwikkeling

De kinderen vieren het jubileumjaar samen met Kik & Kaat. Kik is de mascotte van KION en Kaat is zijn vriendinnetje. Samen hebben zij een speciaal KION-lied gemaakt, waarvoor zij aan het einde van het jaar een videoclip zullen opnemen. Voordat het zover is moeten ze nog veel oefenen. De kinderen doen met Kik & Kaat mee en ontvangen iedere maand talentenpost met nieuwe activiteiten en een videoboodschap. Ze gaan onder meer bewegen, rekwisieten maken, oefenen met zang, dans en taal en een outfit ontwerpen. Zo helpen de kinderen Kik met zijn ontwikkeling tot popster.

16 september: KION in de Zon voor alle gezinnen in en rond Nijmegen

We nodigen alle jonge gezinnen uit Nijmegen en omstreken uit voor een dag vol leuke activiteiten voor kinderen van nul t/m twaalf jaar. Op het gezellige familiefestival kunnen kinderen zich volop uitleven op het springkussen, spelletjes spelen of juist gewoon even helemaal niets doen. Daarnaast hebben we gezorgd voor foodtrucks, is er een marktje en er is muziek. Natuurlijk zijn (oud) medewerkers ook welkom om dit feest met de kinderen en hun ouders mee te vieren. KION in de Zon vindt plaats op zondag 16 september in Openluchttheater De Goffert. Entree is gratis.

10 april en 18 juni: Thema-avond Steven Pont 

Opvoeden is een hele klus. KION helpt ouders daar graag bij. Op 10 april was de eerste thema-avond met gastspreker Steven Pont. Hij legt uit wat kinderen nou echt gelukkig maakt. Namelijk dat ‘waar geluk’ wordt bepaald door de kwaliteit van relaties met anderen. Dat opvoeders, ouders en pedagogisch medewerkers een cruciale rol spelen bij de ontwikkeling van het zelfbeeld van kinderen. Dat we hen moeten voorbereiden op het leven en dat we dat het beste doen door ze zelf dingen te laten ervaren. Geen eindeloze instructies, geen risico’s vermijden, maar kinderen begeleiden bij het maken van hun eigen keuzes en voor ze klaar staan als ze je nodig hebben. De zaal in de Lindenberg zat binnen de korste keren vol! Vandaar dat er een tweede thema-avond met Steven Pont is georganiseerd op 18 juni in de CineMec, met nog eens plaats voor 700 ouders. Ook voor deze avond zijn geen kaarten meer beschikbaar.

18 maart: KION Kinderloop

Wat zijn we trots! Op een gure, winterse dag trotseerden ruim 500 kinderen de kou voor de kindereditie van de Stevensloop. De KION Kinderloop startte en eindigde op Plein 1944 in Nijmegen. Een goede warming up en de aanmoediging van Kik brachten de sfeer er goed in. Alle kinderen ontvingen een welverdiende medaille bij de finish. Dit was de eerste editie van de KION Kinderloop, ook in 2019 zijn jullie van harte welkom om mee te rennen!

14 maart: Partnerbijeenkomst over "Het geluk van kinderen, de burgers van de toekomst"

Wat kunnen wij nu doen voor de kinderen, zodat zij in de toekomst gelukkig zullen zijn? Samen met onze partners en relaties uit het onderwijs, de overheid, zorg, en kinderopvang stonden we op 14 maart in Lux stil bij het geluk van kinderen, de burgers van de toekomst. Het was een inspirerende bijeenkomst met als sprekers Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, Heidy Knol, directeur van de Brancheorganisatie Kinderopvang en Leo Bormans, gelukscoach en auteur van het boekGeluk voor kinderen

1 februari: Feestelijke première voor medewerkers

De aftrap van het jubileumjaar vond plaats met medewerkers van KION op 1 februari in de CineMec. Het grote scherm leende zich fantastisch voor de onthulling van het jubileumprogramma. Tegelijkertijd was het een mooie gelegenheid voor bestuurder Eddy Brunekreeft om het strategisch beleid 'Volle maan' voor de komende jaren toe te lichten. De titel Volle maan komt van het spreekwoord 'Als de maan vol is, dan schijnt ze overal' en betekent dat wie gelukkig is dat ook laat zien. Tijdens de Première maakte de nieuwe KION-mascotte Kik  zijn opwachting. Hij viert het hele jaar feest met de kinderen! 

Deze website maakt gebruik van cookies.

> Meer informatie

Deze melding sluiten