Op 1 juli 1993 is KION op initiatief van de gemeente Nijmegen ontstaan uit een samenvoeging van verschillende kinderopvangorganisaties. Sindsdien is de organisatie flink gegroeid en uitgebreid naar omliggende gemeentes, met recentelijk een uitbreiding in Beuningen. Wekelijks biedt KION opvang aan ruim 9.000 kinderen. In 2018 bestond de organisatie 25 jaar en dit vierden we een heel jaar lang met activiteiten voor kinderen, ouders, partners en medewerkers. 


 

 

Het hele jaar door: Kik & Kaat werken aan talentontwikkeling 

Het barst van het creatieve talent op onze locaties! Dat werd wel duidelijk tijdens de opnamens van de KION videoclip. Een jaar lang oefenden de kinderen hun creatieve vaardigheden door de opdrachten te doen die Kik en Kaat hen met de maandelijkste Talentenpost stuurden. Samen met Kik en Kaat brachten ze hun vaardigheden in de praktijk en dansten, zongen en acteerden ze de sterren van de hemel voor de videoclip van het KION Clublied.

16 september: KION in de Zon voor alle gezinnen in en rond Nijmegen

KION in de Zon zit erop. We hadden ons geen beter verjaardagsfeest kunnen wensen dan een met zo veel vrolijkheid. We willen iedereen die heeft meegewerkt aan het festival enorm bedanken. Het was fijn om er samen met jullie zo'n fijn feest van te kunnen maken. Bovenal willen we alle kinderen en hun ouders bedanken. Het Openluchttheater de Goffert straalde niet alleen door de zon, maar ook door alle lachende en glunderende kinderen. Dankzij iedereen die er bij was, kijken we terug op een prachtige dag.

 

10 april, 18 juni en 14 november: Thema-avond Steven Pont 

Opvoeden is een hele klus. KION helpt ouders daar graag bij. Op 10 april was de eerste thema-avond met gastspreker Steven Pont. Hij legt uit wat kinderen nou echt gelukkig maakt. Namelijk dat ‘waar geluk’ wordt bepaald door de kwaliteit van relaties met anderen. Dat opvoeders, ouders en pedagogisch medewerkers een cruciale rol spelen bij de ontwikkeling van het zelfbeeld van kinderen. Dat we hen moeten voorbereiden op het leven en dat we dat het beste doen door ze zelf dingen te laten ervaren. Geen eindeloze instructies, geen risico’s vermijden, maar kinderen begeleiden bij het maken van hun eigen keuzes en voor ze klaar staan als ze je nodig hebben. De zaal in de Lindenberg zat binnen de korste keren vol! Vandaar dat er een tweede thema-avond met Steven Pont is georganiseerd op 18 juni in de CineMec, met nog eens plaats voor 700 ouders. Op 14 november kwam Steven Pont een derde keer langs, ditmaal voor een thema-avond voor KION-medewerkers. Deze avond stond in het teken van het hechtingsproces van kinderen.

 

18 maart: KION Kinderloop

Wat zijn we trots! Op een gure, winterse dag trotseerden ruim 500 kinderen de kou voor de kindereditie van de Stevensloop. De KION Kinderloop startte en eindigde op Plein 1944 in Nijmegen. Een goede warming up en de aanmoediging van Kik brachten de sfeer er goed in. Alle kinderen ontvingen een welverdiende medaille bij de finish. Dit was de eerste editie van de KION Kinderloop, ook in 2019 zijn jullie van harte welkom om mee te rennen!

 

14 maart: Partnerbijeenkomst over "Het geluk van kinderen, de burgers van de toekomst"

Wat kunnen wij nu doen voor de kinderen, zodat zij in de toekomst gelukkig zullen zijn? Samen met onze partners en relaties uit het onderwijs, de overheid, zorg, en kinderopvang stonden we op 14 maart in Lux stil bij het geluk van kinderen, de burgers van de toekomst. Het was een inspirerende bijeenkomst met als sprekers Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, Heidy Knol, directeur van de Brancheorganisatie Kinderopvang en Leo Bormans, gelukscoach en auteur van het boekGeluk voor kinderen

 

1 februari: Feestelijke première voor medewerkers

De aftrap van het jubileumjaar vond plaats met medewerkers van KION op 1 februari in de CineMec. Het grote scherm leende zich fantastisch voor de onthulling van het jubileumprogramma. Tegelijkertijd was het een mooie gelegenheid voor bestuurder Eddy Brunekreeft om het strategisch beleid 'Volle maan' voor de komende jaren toe te lichten. De titel Volle maan komt van het spreekwoord 'Als de maan vol is, dan schijnt ze overal' en betekent dat wie gelukkig is dat ook laat zien. Tijdens de Première maakte de nieuwe KION-mascotte Kik  zijn opwachting. Hij viert het hele jaar feest met de kinderen!