We bieden opvang buiten schooltijden: voor en na school én in vakanties. Je kind kan kiezen voor bijvoorbeeld een sportieve of juist een creatieve activiteit. We denken mee waar nodig en laten vrij waar kan. Het accent ligt op vrijetijdsbesteding. De kinderen spelen met hun vriendjes en kunnen zelf kiezen wat ze doen. Er is altijd een locatie in de buurt van de basisschool van je kind. Wil je weten welke bso gekoppeld is aan jouw school? Bekijk dan onze scholenkaart.

Schoolvakanties

In de schoolvakanties kunnen kinderen de hele dag bij ons terecht. Ook als ze normaal niet bij ons komen. Soms is dat wel op een andere locatie. Pedagogisch medewerkers van je locatie zullen je hierover tijdig informeren. Tijdens de vakanties organiseren we bijzondere activiteiten zoals lasergamen, een voetbaltoernooi, keramieken, een dag naar het bouwdorp, naar een theatervoorstelling, noem het maar op en we doen het. In de zomervakantie onder de noemer bso Zomertour. Want bij KION is de vakantie net zo goed een feest! 

Werkwijze studiedagen

  • Voor het maken van een mooi dagprogramma en om te zorgen voor voldoende pedagogisch medewerkers is het noodzakelijk dat je jouw kind uiterlijk 4 weken voor de studiedag aanmeldt via het Ouderportaal. De opvang gaat gegarandeerd door als je normaal gesproken ook op deze dag gebruik maakt van de opvang; 

  • Als je jouw kind minder dan 4 weken van tevoren aanmeldt, kijken we naar de mogelijkheden op basis van beschikbare plaatsen: deze aanmeldingen kunnen we niet garanderen. Voor studiedagen in augustus en september is dit twee weken van tevoren;

  • Een studiedag zoals hier benoemd, betreft een hele studiedag of een studiedagdeel, zoals benoemd op de site van de school (dus geen margedag, roostervrije dag, kleutervrije uren, et cetera). Op deze studiedagen is het mogelijk om feestdagentegoed in te zetten op een dag waarop het kind normaliter ook naar de buitenschoolse opvang gaat; 

  • Heb je geen feestdagentegoed, dan gelden de voorwaarden zoals gesteld bij incidentele opvang;

  • Voor studiedagen kan geen ruiltegoed worden ingezet;

  • Je kunt je 100 dagen voorafgaand aan een studiedag aanmelden via de kalender in het Ouderportaal. Kies de gewenste studiedag en selecteer vervolgens 'feestdagentegoed' (als je dit hebt) of 'factureren' (incidentele opvang);

  • Buitenschoolse opvang tijdens een studiedag kan incidenteel bij een andere locatie dan gebruikelijk plaatsvinden.

8+ groepen voor zelfstandige kinderen

Loslaten waar het kan en begeleiden waar het nodig is. De kinderen vinden dit erg prettig: “we zijn geen baby’s!” Bij diverse bso’s zijn een of meerdere groepen speciaal voor de oudere kinderen. Kinderen van acht jaar en ouder mogen, na toestemming van de ouders, meer zelfstandig ondernemen.

Dit kan inhouden dat kinderen zelfstandig lopend of op de fiets naar de bso komen of naar huis gaan. Ook komt het voor dat zij spelen op een aangrenzend terrein. Of dat ze gereedschap gebruiken of koken onder toezicht van een pedagogische medewerker. Wat de 8+-groep precies inhoudt, vertellen onze medewerkers je graag.

Meer weten?

Kom je liever eerst zelf kijken, dan ben je van harte welkom bij een locatie bij jou in de buurt. Je kunt hiervoor rechtsreeks contact opnemen met de locatie van jouw keuze of je vult het formulier Rondleiding aanvragen in.

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, dan kun je terecht bij afdeling Klantrelaties. We zoeken graag samen met je naar dat wat het beste bij jullie past!