We bieden opvang buiten schooltijden; voor en na school én in vakanties. We bieden je kind de ruimte om te kiezen voor bijvoorbeeld een sportieve of juist een creatieve activiteit. We denken mee waar nodig en laten vrij waar kan. Het accent ligt op vrijetijdsbesteding. De kinderen spelen met hun vriendjes en kunnen zelf kiezen wat ze doen.Er is altijd een locatie in de buurt van de basisschool van je kind. Wil je weten welke bso gekoppeld is aan jouw school? Bekijk dan onze scholenkaart.

Schoolvakanties

In de schoolvakanties kunnen kinderen de hele dag bij ons terecht. Ook als ze normaal niet bij ons komen. Soms is dat wel op een andere locatie. Pedagogisch medewerkers van je locatie zullen je hierover tijdig informeren. Tijdens de vakanties organiseren we bijzondere activiteiten, zoals lasergamen, een voetbaltoernooi, keramieken, een dag naar het bouwdorp, naar Bounz, noem het maar op en we doen het. Want bij KION is de vakantie net zo goed een feest! 

Studiedagen

Per jaar verlenen wij de service dat kinderen op drie studiedagen van de basisschool de hele dag opvang kunnen afnemen. De aanvraag dan de studiedagen doe je via het Ouderportaal.

Toelichting studiedagen

Elke bso van KION stelt aan het begin van ieder schooljaar drie studiedagen per school vast, waarop kinderen, die op die betreffende dagen normaal ook naar de opvang komen, de gehele dag opvang kunnen afnemen. Deze studiedagen zijn bij de overeenkomst voor naschoolse opvang inbegrepen. Als er later een extra studiedag door de school van je kind wordt ingepland, dan kunt u bij de locatie navragen of er voldoende animo is om opvang voor een hele dag af te nemen.

8+ groepen voor zelfstandige kinderen

Loslaten waar het kan en begeleiden waar het nodig is. De kinderen vinden dit erg prettig: “we zijn geen baby’s!” Bij diverse bso’s zijn een of meerdere groepen speciaal voor de oudere kinderen. Kinderen van acht jaar en ouder mogen, na toestemming van de ouders, meer zelfstandig ondernemen.

Dit kan inhouden dat kinderen zelfstandig lopend of op de fiets naar de bso komen of naar huis gaan. Ook komt het voor dat zij spelen op een aangrenzend terrein. Of dat ze gereedschap gebruiken of koken onder toezicht van een pedagogische medewerker. Wat de 8+-groep precies inhoudt, vertellen onze medewerkers je graag.

Meer weten?

Kom je liever eerst zelf kijken, dan ben je van harte welkom bij een locatie bij jou in de buurt. Je kunt hiervoor rechtsreeks contact opnemen met de locatie van jouw keuze of je vult het formulier Rondleiding aanvragen in.

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, dan kun je terecht bij de afdeling Klantrelaties. We zoeken graag samen met je naar dat wat het beste bij jullie past!

Deze website maakt gebruik van cookies.

> Meer informatie

Deze melding sluiten