Peuters leren bij de peutergroep vanaf twee jaar* de dingen die belangrijk zijn voor een goede start op de basisschool. Denk aan samen spelen, delen, wachten op je beurt en de ontwikkeling van de grove en fijne motoriek. Je kind is twee tot vier dagdelen per week welkom.

* startleeftijd afhankelijk van gemeentelijke afspraken

Kinderopvangtoeslag of peutertoeslag? 

Peutergroepen vallen onder de Wet kinderopvang. De belastingdienst of de gemeente betaalt met je mee. Maar bij welke instantie moet je zijn voor de toeslag?

In de meeste gevallen ontvangen ouders kinderopvangtoeslag als hun kind naar de peutergroep gaat. Wanneer je niet of niet volledig voor kinderopvangtoeslag in aanmerking komt, kun je peutertoeslag aanvragen bij de gemeente Nijmegen. Dat doe je met het aanvraagformulier van de gemeente. De gemeente berekent op welk bedrag aan peutertoeslag je recht hebt. De peutertoeslag wordt na toekenning maandelijks aan KION overgemaakt. De (resterende) eigen bijdrage is inkomensafhankelijk. Als er een wijziging is in het gezinsinkomen geef je dat door via een 'gezinsinkomen-formulier'. Kies je voor een automatische incasso, dan wordt de eigen bijdrage automatisch van je rekening afgeschreven. Je ontvangt wel altijd een volledige factuur van ons. 

Meer weten?

Op elke locatiepagina vind je informatie over de openingstijden, contactgegevens en een specifiek locatie-aanbod.

Kom je liever eerst zelf kijken, dan ben je van harte welkom bij een locatie bij jou in de buurt. Je kunt hiervoor rechtsreeks contact opnemen met de locatie van jouw keuze of vul het formulier Rondleiding aanvragen in.

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, dan kun je terecht bij Klantrelaties. We kijken graag samen met je naar wat het beste bij jullie past!

Deze website maakt gebruik van cookies.

> Meer informatie

Deze melding sluiten