KION in de zon banner

KION bestaat 25 jaar en viert dat graag met jou! Daarom nodigen we jou en je gezin graag uit voor het KION in de Zon kinderfestival. Kom op 16 september naar het Openluchttheater in de Goffert en beleef een super gezellig familiefestival met een leuk, interactief en lekker programma voor kinderen van nul tot dertien jaar en hun gezin.

Programma 

Je bent vanaf 10 uur van harte welkom. De dag zit bomvol workshops, shows en andere belevenissen. Tussendoor kun je een lekker plekje zoeken om even bij te komen, springen op het luchtkussen, heerlijk eten bij een van de foodtrucks en nog veel meer...

Hoofdpodium

Hakim - Hakim op z'n best (3+)

Met Hakim van Sesamstraat is het altijd weer een verrassing waar hij het precies over gaat hebben. Dat het lachen, gieren en brullen wordt voor de peuters en kleuters onder ons staat wel vast. Hakim vertaalt met veel humor de grotemensenproblemen naar de wereld van kinderen en weet zo als geen ander leuke voorstellingen te geven voor de jongsten onder ons.

Theatergroep Fien - Wakker (6+)

Het is nacht en iedereen slaapt. Toch? O nee… Achter de gordijnen in een hoog flatgebouw branden bedlampjes. Zonder dat ze het van elkaar weten, liggen alle bewoners wakker. Anton vraagt zich af of de laatste dodo van zichzelf wist dat hij de allerlaatste was, het harige monster is bang voor het meisje dat elke nacht boven hem in bed kruipt, meneer Vink is jarig (hij wordt 107 en is zó blij dat hij er niet van kan slapen) en wie doet daar nou om 2 uur in de nacht de afwas? ‘Wakker!’ is een liedjesvoorstelling van Theatergroep Fien over piekeren en wakkerliggen. Over dromen met je ogen open en zin hebben in de volgende dag.

Anders met Sander (4+)

Beleef een gevarieerde en interactieve show met leuke goocheltrucs, buikspreken, dansen en een spetterende ballonnenfinale. Tussendoor zingt Sander samen met jou leuke en herkenbare meezingliedjes.

Mad Science Lab (3+)

We trakteren je op een knallende show van een ervaren wetenschapper, die ervoor zorgt dat je op een spannende en leuke manier een stuk geleerder naar huis gaat.

Tijl Damen

Aanstekelijke liedjes, live muziek en een grote rol voor het publiek, dat zijn de hoofdingredienten van de voorstellingen van Tijl Damen. Zing, spring, dans, stamp, klap, acteer en maak zelf muziek met Tijl. De kindervoorstellingen zijn een echt meedoefeest: je verveelt je geen moment!

Kinderdisco

Zin om te dansen? Gooi je heupen los onder leiding van kinder-dj Dennis. Hij zorgt voor een leuke en interactieve disco met muziek voor alle leeftijden. Lekker voetjes van de vloer!

Kik en Kaat

Natuurlijk komen Kik & Kaat ook langs. Samen met jou zullen zij het KION clublied zingen. Ken jij het al uit je hoofd? Ook kun je ze treffen op het festivalterrein, daar lopen ze rond voor high fives en selfies.

Podium voorterrein

DrumTastic (5+)

DrumTastic is een swingende drumwork-out op een grote skippybal. Je drumt op de bal en maakt daarbij allerlei dansbewegingen. De workshop start op basisniveau, zodat hij goed te volgen is. Als je dit onder knie hebt, komen er weer extra oefeningen bij. Muziek maken en dansen tegelijk!

Dag Eigenwijsje (1-6 jaar)

Dag Eigenwijsje is een meezingboek voor eigenwijsjes tot 6 jaar. Aan de hand van dit boek geven Ilse en Daniëlle drie voorstellingen geven tijdens het kinderfestival waarin ze samen met jou liedjes zingen uit het boek.
In het boek staan de teksten van elf vrolijke kinderliedjes. Kinderen herkennen in de liedjes alledaagse activiteiten als samen spelen, eten, slapen, verdriet en fantaseren. Door deze activiteiten even uit te vergroten, maken Ilse en Daniëlle er een bijzonder moment van. 

Ansje Pansje - Muziek op Schoot

Ans zingt bekende en nieuwe dreumes- en peuterliedjes. Zing en beweeg mee of luister naar de show met het thema: Zon, maan, feest. Leuk voor kinderen van zes maanden tot ongeveer vier jaar.

Bosrand

Silent disco

Dans lekker mee op de vrolijke en aansprekende muziek tijdens de SilentKidsDisco. Bij silent disco krijg je een draadloze koptelefoon op je hoofd en luister en dans je mee op de leukste hits van een ervaren kinder-dj. Pak een koptelefoon en ga uit je dak!

All Aboard - Kijkdoos met een verhaal (4+)

Zodra je in het schip aankomt, wenst Captain Tastrofe je een veilig en behouden vaart. De patrijspoorten van het gangboord gaan open en de dixieland-muziek zwelt aan. In de danszaal zwiert een stel rond en al snel valt de nacht. De muziek sterft uit en een prachtige maan staat hoog aan de hemel. De motor van hetschip geeft een aangenaam vertrouwd geluid en als de zon opkomt, varen we over de eindeloze oceaan. Totdat donkere wolken zich boven ons samenpakken, de wind begint te gieren en de bliksem vlak naast ons inslaat. Alle alarmbellen gaan af, we zinken, paniek aan boord. De onderwaterwereld opent zich: lichtjes, lichtgevende vissen, een schat…

All Aboard is Nederlands grootste mobiele kijkdoos, die wordt opgebouwd in een theaterwagen, waar alle theatrale hulpmiddelen worden ingezet. Geluid, licht en special effects maken All Aboard een belevenis voor iedereen. Een beetje nieuwsgierigheid is eigenlijk de enige eigenschap die je nodig hebt.

Glittertatoo's en schminken

Zachtjes kriebelt het penseel over je snoetje. Niet bewegen en sluit je ogen maar. Nog even en je bent voor een dag iemand anders. Een stoere tijger of een mooie vlinder. Alles wat je maar kunt bedenken, kun je zijn vandaag.Grom als een tijger, fladder als een vlinder. Nog even wat glitters erbij en doe je ogen maar open!! 

Voorterrein

DJ-workshop in de dj-bus (7+)

In de bus staat voor iedereen een eigen dj-set klaar. Als dj in de dop leer je tijdens een workshop de basic skills van het dj’en. Leer over de knoppen van de dj-set en scratch, mix en beatmatch. In een spetterende finale draaien een aantal talenten op de speakers in de bus. De hele bus kan meegenieten en er mag natuurlijk gedanst worden! Wie zorgt voor het grootste feest?

Hoelahoep

Kom in beweging met Marieke tijdens de workshop van La Hoop. Je hoeft nog niet te kunnen hoelahoepen om mee te doen, dat leer je hier. Gezellig met zijn allen al hoelahoepend dansen op fijne muziek!

Megabellenblaas

Beleef magische momenten tijdens de interactieve bellenblaasshow van Bubbledutch. Nadat je hebt kunt kijken hoe de kunstenaars het doen, kun je zelf aan de gang. Samen maak je de állergrootste bubbles die je ziet opstijgen van het festivalterrein. Een leuke belevenis voor iedereen.

Aerial Art

Aerial art wordt ook wel luchtacrobatiek genoemd. Klim in lange doeken en wikkel op verschillende manieren je lichaam erin, zodat je kunt staan, hangen en gecontroleerd kan ‘vallen’. Tijdens deze workshop maak je gebruik van je hele lichaam, je wordt er supersterk en lenig van.

Kunst en Vliegwerk

Het demoteam van Kunst en Vliegwerk zorgt voor een komische act met spectaculaire sprongen. Voor jong en oud een plezier om naar te kijken. Je kunt ook meedoen aan de workshop die zij geven.

Mini-dierendraaimolen (2-6 jaar)

De Dieromdom is een tot draaimolen omgebouwde bakfiets. Terwijl de vrolijk geklede circusknecht (Johan) de pedalen rondtrapt om de molen te laten draaien, speelt hij accordeon en zingt hij kinderliedjes. Op het molentje kunnen kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar op de rug van een paardje, een zwaan, een struisvogel of een olifantje ronddraaien en wegdromen.

Grand piano (3+)

De Grand Piano is nogal een grote piano, maar niet in de vorm die je gewend bent. De toetsen zijn vierkant en zo groot dat je erop kunt lopen. De interactieve Grand Piano is een muzikaal klimtoestel dat geschikt is voor kinderen en volwassenen. Op de dertien bewegende toetsen (één octaaf) kun je lopen en springen. De Grand Piano daagt uit en verrast. Klim er op, bespeel hem en heb plezier.

Foodtrucks

De Rode ComCommer verzorgt vanuit een oude brandweerwagen vegetarische en biologische hapjes. Gerechten die er mooi uitzien, maar vooral ook erg lekker zijn! Groenten van de biologische tuinderij hebben de hoofdrol, met kleuren en geuren als vanzelfsprekende medespelers.

Crêpes Nomades serveert Franse crêpes en wafels die ‘a la minute’ voor je worden gebakken. De dunne pannenkoekjes kun je zoet beleggen met suiker of Nutella, maar je kunt ook kiezen voor een “crêpe compléte”, bijvoorbeeld met jambon de Paris, zalm of geitenkaas met honing. Ook vegetariërs kunnen hier prima terecht. Probeer vooral ook de Lolly Wafel, een heerlijke wafel op een stokje, die wordt geserveerd met poedersuiker of gedipt in chocolade en slagroom.

In de Bollyfoods foodtruck vind je Mathew uit India. Hij heeft een passie voor eten en koken en maakt zijn eigen kruidenmasala's. Zijn missie is om de kleurrijke en volle smaken van de Indiase keuken over te brengen in de vorm van traditionele maaltijden èn fusiongerechten.

Voor de oudere gezinsleden is er de swingende mobiele espressobar Rock a Coffee met de lekkerste koffies en zoetigheden, geserveerd in jaren vijftig/rockabillystijl. Met één blik op de vintage caravan, Trippin’ Billy genaamd, waan je je direct in de fifties.

Festivalmarkt

  • Nonna Nini met kinderkleding en cadeautjes
  • LabelM met kinderkleding
  • Boekenkraam met kinderprentenboeken
  • Dag Eigenwijsje met hun meezingboek
  • Atelier Meer met tassen, slabbertjes van festivalbanners
  • Etsy met kussens en zelfgemaakte poppen
  • Loele van den Bergh met gehaakte poppen

Praktische informatie

Datum & tijd
Zondag 16 september van 10.00 tot 18.00 uur. Toegang is gratis

Locatie
Openluchttheater De Goffert in Nijmegen.

Vervoer
We adviseren om op de fiets naar het festival te komen, er zijn verschillende fietsenstallingen beschikbaar om je fiets te stallen. Kom je toch met de auto dan kun je deze parkeren aan de Steinweg of de Slotemaker de Bruïneweg.

Plattegrond & Programma
Bij binnenkomst ontvang je een festivalflyer met plattegrond van het terrein en het programma. Daarnaast ontvang je een armbandje voor de kinderen om adresgegevens en een telefoonnummer op te noteren voor het geval jullie elkaar even uit het oog verliezen.

Pinnen & Contant
Je kunt pinnen of contact betalen bij de bar en foodtrucks, op de festivalmarkt is het alleen mogelijk om contant te betalen.

Sanitair
Er zijn voldoende gratis toiletten aanwezig op het festival. Ook zijn er mindervaliden-toiletten en verschoningsplekken aanwezig.

EHBO
Er is een EHBO aanwezig op het festival en medisch hulpverleners lopen rond op het festival.

Facebook
Voor het kinderfestival KION in de Zon is er een evenement aangemaakt op Facebook. Wil je tot 16 september op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws rondom het festival? Geef dan aan op Facebook dat je gaat of geïnteresseerd bent en ontvang de laatste updates.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.

> Meer informatie

Deze melding sluiten