• Onder één dak met kinderdagverblijf en peutergroep
  • Groot buitenterrein met natuurlijke speelplaats
  • Onderdeel van brede school De Geldershof

Schrijf je in

Buitenschoolse opvang in Lent

Buitenschoolse opvang De Geldershof ligt in Lent, net over de Waalbrug bij Nijmegen. De buitenschoolse opvang zit in één gebouw met brede school De Geldershof, het kinderdagverblijf, de peutergroep en tussenschoolse opvang Soos. Kinderen van brede school De Geldershof zijn welkom bij deze bso. De kleuters halen we in de klas op en de oudere kinderen komen zelfstandig naar de bso. Rondom het gebouw is ruime parkeergelegenheid en station Lent ligt om de hoek. De bso ligt in een rustige buurt met veel speeltuintjes en op loopafstand een sprokkelbos en het waalstrandje.

Over KION bso De Geldershof

Buitenschoolse opvang is voor alle kinderen van basisschoolleeftijd. Er zijn verschillende groepen, ingedeeld op leeftijd zodat je kind altijd samen is met leeftijds- en klasgenoten. Een vertrouwde omgeving om de middagen en vakanties door te brengen.

Wij vinden het belangrijk dat je kind zelf de vrije tijd kan indelen en keuzes maakt in sport en spel. Op die manier stimuleren we de autonomie van je kind. Daarbij staan plezier en vrijheid bij ons hoog in het vaandel. Ook tijdens studiedagen en in vakanties is je kind welkom bij bso De Geldershof. Het vakantieprogramma is altijd uitgebreid met extra uitstapjes en workshops om je kind een onvergetelijke vakantie te bieden.

Binnenkijken bij De Geldershof

Bij bso De Geldershof is er een aparte ruimte voor de jongste kinderen. Hier is rust en veiligheid belangrijk om je kind in een vertrouwde omgeving te laten ontspannen na een schooldag. Er zijn verschillende speelhoeken die passen bij de leeftijd van de jonge kinderen. De oudere groepen zijn in het schoolgebouw en maken gebruik van de speelhal, de keuken, het technieklokaal en de pleinen. De activiteiten in deze ruimtes stemmen we af op de leeftijd en interesses van je kind. Zo is er voor iedereen voldoende uitdaging en afwisseling in activiteiten. Eén keer per week gaan we naar de grote gymzaal in De Spil waar we nog meer ruimte hebben voor bewegingsspellen.

Elke dag kan je kind twee activiteiten kiezen om aan mee te doen. Een kookactiviteit en iets anders zoals bijvoorbeeld een speurtocht, yoga of creatief. Wij vinden het belangrijk dat je kind zelf kiest uit het aanbod. Waar nodig ondersteunen we je kind bij het maken van een keuze.

Buitenspelen bij De Geldershof

Buitenschoolse opvang De Geldershof heeft een eigen buitenruimte met voetbalveld, zandbakken en waterspeeltoestellen. In de zomer wordt er veel met zand en water gespeeld, in de schuur kiest je kind zelf het speelgoed uit om te gebruiken. Naast vrij spelen bieden we ook buitenactiviteiten aan. Dagelijks wordt het voetbalveld goed gebruikt voor potjes voetbal in teams of houden we wedstrijden. Vaak is er een sport stagiair aanwezig die extra bewegingsactiviteiten doet met de kinderen. Wij vinden het belangrijk dat je kind grenzen verlegt en vaardigheden ontwikkelt terwijl hij of zij buiten speelt. In de buurt van de bso liggen speeltuintjes, een sprokkelbos en het waalstrandje. In de zomervakantie gaan we er vaak op uit in de omgeving om te picknicken of om een speurtocht te doen.

Geldershof Bso buiten spelen 166

Een dag bij bso De Geldershof

Na schooltijd komt je kind zelfstandig naar zijn of haar stamgroep op één van de leerpleinen in de school. Gezamenlijk eten we fruit en drinken we wat. Vervolgens kiest je kind zelf of hij of zij meedoet aan een activiteit of liever vrij gaat spelen. In vakanties bieden we meerdere activiteiten per dag met een speciaal vakantieprogramma aan de hand van een thema. Tijdens vakanties luncht je kind in de stamgroep en is er na de lunch een rustmoment om bij te komen. In de middag eten we soms nog een hapje dat tijdens de kookactiviteit is gemaakt door de kinderen. Zo leert je kind samen spelen, samen delen en wordt het een onvergetelijke vakantie.

KION kinderraad

Bij bso De Geldershof is er een KION kinderraad. Dit is een groep kinderen die regelmatig samen komt om nieuwe ideeën en activiteiten met elkaar te delen. De pedagogisch medewerkers luisteren aandachtig naar de kinderen om zo nieuwe activiteiten voor te bereiden voor de hele groep. Je kind kan zijn of haar mening laten horen en er is voldoende ruimte voor nieuwe ideeën. Je kind leert hier voor zichzelf op te komen en wordt betrokken bij het proces rondom activiteiten. De kinderen in de kinderraad wisselen af en toe zodat iedereen de kans krijgt om mee te denken. Een gevarieerde kinderraad zorgt voor activiteiten die voor iedereen uitdagend, spannend en leuk zijn.

Wil je meer weten over bso De Geldershof? Neem contact op met ons, we maken graag kennis met je.

Kinderen van basisschool De Geldershof komen bij ons
Marloes

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Marloes Buurman en ik werk sinds 2022 bij KION.

Mijn grootste uitdaging en genoegdoening is ervoor te zorgen dat pedagogisch medewerkers ervaren dat ze de leukste baan hebben. Als zij zich op hun best voelen, kunnen ze de beste zorg bieden.
Ik vind het belangrijk met medewerkers in verbinding te staan en weet hoe zij tegen onderwerpen aankijken waardoor ik hen goed kan vertegenwoordigen.

Samen zorgen we voor een veilige ontwikkelomgeving voor kinderen die bij onze locaties komen.

Adres

bso De Geldershof
Laauwikstraat 9
6663 CD Lent
LRK-nummer 132248219

Clustermanager

Openingstijden

Voor school
ma:     07.30 - 08.45 uur
di:       07.30 - 08.45 uur
wo:     07.30 - 08.45 uur
do:      07.30 - 08.45 uur
vr:       gesloten*
*Heb je hier behoefte aan, neem contact op met afdeling Klantrelaties

Na school
ma:     15.00 - 18.00 uur
di:       15.00 - 18.00 uur
woe:   12.30 - 18.00 uur 
do:      15.00 - 18.00 uur 
vr:       08.00 - 18.00 uur
* De jongste kleuters zijn van 8.00 tot 12.00 uur bij bso+ Klimop.

Schoolvakanties
8.00 tot 18.00 uur
Op aanvraag is opvang vanaf 07.30 uur mogelijk.

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • De activiteiten en het vakantieprogramma zijn echt top! Leuk dat er zoveel voor de kinderen georganiseerd wordt. Mijn zoon moest in het begin erg wennen maar mede door deze activiteiten (en het indianenfeest!) is hij nu heel enthousiast over de bso.

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer