bso Pico Energieweg

  • Voor kinderen vanaf tien jaar
  • Veel sportieve activiteiten
  • Eén groep
  • Zelfstandig spelen
Kinderen van De Lanteerne, Het Octaaf, De Wieken en De Zonnewende komen bij ons

Bso Pico, locatie Energieweg bevindt zich op sportpark Schoonhorst in de voetbalkantine van Blauw‐Wit. Gezien de ligging bieden we veel sportieve activiteiten aan en maken we hierbij gebruik van de kunstgrasvelden.

Ook voor kinderen met andere interesses zorgen we voor genoeg activiteiten. In de voetbalkantine maken we gebruik van de bestuurskamer waar we knutselen en spelletjes doen. Er is hier een computer met internet. Daarnaast hebben we een kleinere ruimte die de kinderen hebben omgedoopt tot 'chillruimte'. Hier staat een bank en de spelcomputer en kunnen de kinderen hun gang gaan.

Deze locatie is in principe voor kinderen van tien jaar en ouder, we hebben één groep met maximaal twintig kinderen. In enkele gevallen plaatsen we ook een negenjarige. Omdat het karakter van de locatie vraagt om zelfstandigheid en verantwoordelijkheid doen we dit alleen als zowel de ouders als wij denken dat het kind er aan toe is. Kinderen van vier en vijf jaar vangen we op bij Pico, locatie Henry Dunantstraat. Kinderen van zes tot en met negen jaar gaan naar de locaties van Pico aan de Florence Nightingalestraat of aan de Kerkstraat.
In de vakanties werken alle locaties samen.