• Voor kinderen vanaf 8 jaar
  • Veel aandacht voor sport, spel en creativiteit
  • Chillplek om bij te komen
  • Goede stimulans tot zelfstandigheid

Schrijf je in

Buitenschoolse opvang in Nijmegen-West

Buitenschoolse opvang Pico locatie Energieweg zit in de kantine van voetbalvereniging Blauw-Wit op sportpark Schoonhorst. Het sportpark ligt aan de rand van de Nijmeegse wijk Hees in Nijmegen Oud-West. Je kind kan via de ingang vanaf de Kerkstraat naar binnen. De meeste kinderen komen van basisschool de Lanteerne. Je kind komt (in overleg) zelfstandig naar de bso of wordt door pedagogisch medewerkers opgehaald na schooltijd. Voor de deur is een grote parkeerplaats om je kind veilig op te halen aan het einde van de dag.

Over KION bso Pico Energieweg

Buitenschoolse opvang Pico Energieweg verwelkomt kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Op maandag, woensdag en vrijdag en in de schoolvakanties gaat je kind naar bso Pico  aan de Florence Nightingalestraat. Als ouder basisschoolkind heeft je kind behoefte aan meer zelfstandigheid; dit stimuleren wij door te werken vanuit het Jenaplan principe. Dit sluit aan bij de visie van basisschool de Lanteerne. Zo is het verschil tussen school en de bso niet zo groot voor je kind. Je kind heeft inspraak in het programma en we gaan met je kind in gesprek om interesses te achterhalen. De kwaliteiten van je kind komen bij deze bso locatie goed tot uiting op het gebied van sport, spel en creativiteit. Activiteiten hangen altijd samen met de 6 belevenissen natuur, techniek, sport & bewegen, creatief, theater en koken. De ontwikkeling van je kind delen we graag in foto’s en video’s met jou als ouder via het ouderportaal.

Binnenkijken bij Pico Energieweg

Je kind kan zelf invulling geven aan de middag. We bieden verschillende activiteiten en materialen aan in een veilige en vertrouwde omgeving. Oudere kinderen vinden het fijn om na een schooldag te chillen in de chillruimte. Met spellen, boeken en de spelcomputer vermaakt je kind zich uitstekend. Ook hangen op de bank is favoriet op deze bso locatie. Je kind knutselt met verschillende knutselmaterialen en kan zelfs een eigen parfum maken. Samen koken we af en toe als activiteit, om daar vervolgens van te smullen. In vakanties maken we pannenkoeken, cupcakes en bladerdeeghapjes met en gezonde twist. Binnen sporten kan met het tafelvoetbalspel. Voor meer beweging gaan we dagelijks naar buiten, naar de sportvelden.

Buitenspelen bij Pico Energieweg

Buitenschoolse opvang Pico Energieweg is een sport bso locatie. Je kind kan hier niet alleen voetballen, maar ook andere sporten uitoefenen. Balletje trappen op het kunstgrasveld is voor veel kinderen favoriet. Er is ook een groot speelplein waar je kind stept, skateboardt of basketbalt. In de zomer houden we watergevechten met de kinderen. Bewegen in de buitenlucht is gezond voor je kind. We bieden verschillende sporten aan zodat je kind zelf kan kiezen wat hij of zij gaat doen.

Een dag bij bso Pico Energieweg

Bij bso Pico aan de Energieweg komen vooral oudere kinderen. Zij pakken zelf iets te eten of drinken als ze binnenkomen. Vaak is even uitrusten het eerste wat de aandacht van je kind trekt. Na een schooldag komt je kind eerst tot rust voordat we het gevarieerde activiteitenprogramma aanbieden. Je kind sport veel, maar kan ook zijn of haar creativiteit kwijt met alle knutselmaterialen die er zijn. Buiten een balletje trappen met vrienden of een potje basketbal staat dagelijks op het programma. We stimuleren je kind om zelfstandig te worden en initiatief te nemen. Je kind heeft dan ook inspraak in de activiteiten. Bij minder mooi weer vind je kind het ook heerlijk om binnen te chillen op de bank. We wisselen de hangmomenten af met knutsel- en kookactiviteiten. De hapjes die we samen maken, worden ook samen geproefd. Door verschillende activiteiten aan te bieden kan je kind zijn of haar energie kwijt, maar is er ook genoeg ruimte voor ontspanning. Dit zorgt voor een goede balans in het middagprogramma van je kind.

Bso Pico heeft meerdere locaties. Jongere kinderen van 4 tot 6 jaar komen samen bij bso Pico aan de Kerkstraat. Kinderen van 7 en 8 jaar gaan naar bso Pico aan de Florence Nightingalestraat. Kinderen van 8 jaar en ouder gaan naar bso Pico aan de Energieweg. Bij de locatie Henry Dunantstraat is een verticale groep voor kinderen van 4 tot 13 jaar. 

Wil je meer weten over bso Pico? Neem contact op met ons, we maken graag kennis met je.

Kinderen van De Lanteerne en andere buurtscholen komen bij ons.
Laura

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Laura de Wit-Koolen en ik werk sinds maart 2022 bij KION.

Ik vind het heerlijk om er te zijn voor kinderen, ouders en medewerkers en haal veel energie uit het verbinden van deze verschillende groepen. Als de medewerkers het naar hun zin hebben, stralen zij dit uit naar de kinderen en zo kunnen ouders hun kinderen vol vertrouwen achterlaten. Mijn grootste uitdaging is om er voor iedereen op het juiste moment te zijn en ze de aandacht te geven die nodig is.

In mijn cluster brengt iedere medewerker op haar/zijn eigen manier positieve energie mee naar het werk. Ze doen hun werk met veel liefde en plezier en dat is voor iedereen zichtbaar.

Adres

bso Pico Energieweg
Energieweg 45
6541 CW Nijmegen
LRK-nummer 962457668

Clustermanager

Openingstijden

Voor school
Dagelijks: 7.30 - 8.30 uur
Bij hoofdlocatie Florence Nightingalestraat

Na school 
ma:      14.15 - 18.00 uur
di:        14.15 - 18.00 uur
woe:    12.15 - 18.00 uur
do:       14.15 - 18.00 uur
vrij:      14.15 - 18.00 uur 

Vakanties

Dagelijks: 8.00 - 18.00 uur
Bij hoofdlocatie Florence Nightingalestraat

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • Als moeder vind ik het natuurlijk jammer dat ik moet werken en zelf mijn kind niet kan opvangen maar gelukkig zijn er de pedagogisch medewerkers van Pico die mijn kind liefdevol opvangen, waar hij zich veilig voelt en zichzelf mag zijn. Dit vinden wi

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer