• Samenwerking met Jenaplan basisschool de Lanteerne
  • Onder één dak met kinderdagverblijf de Lanteerne
  • Grote natuurspeelplaats

Schrijf je in

Buitenschoolse opvang in Nijmegen-West

Deze buitenschoolse opvang locatie van Pico ligt aan de Florence Nightingalestraat in Nijmegen-West. De bso zit samen met kinderdagverblijf De Lanteerne en de tweetalige unit van basisschool De Lanteerne in het naastgelegen gebouw Slingertouw. De meeste kinderen komen te voet van basisschool de Lanteerne.

Over KION bso Pico Fl. Nightingalestraat

Wij verwelkomen kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Om de zelfstandigheid van je kind te stimuleren werken we met het Jenaplan principe. Je kind ontwikkelt zich vanuit zijn eigen talenten en interesses. Omdat we dicht bij basisschool De Lanteerne zitten voelt je kind zich snel thuis bij ons in een vertrouwde omgeving. Talenten ontwikkelt je kind tijdens het diverse activiteiten aanbod dat gebaseerd is op de 6 belevenissen natuur, techniek, koken, creatief, sport & bewegen en theater. Beweging binnen en buiten is daar een groot onderdeel van. Zelfstandig worden en samen spelen leert je kind met leeftijdsgenoten op de bso. We bieden ook opvang tijdens studiedagen of andere afwijkende dagen van de school. In de vakanties komen kinderen van andere bso locaties van Pico naar ons voor het vakantieprogramma.

Binnenkijken bij Pico Fl. Nightingalestraat

Bij deze locatie van Pico liggen alle materialen en spullen op een plek waar je kind ze zelf kan pakken. Je kind denkt niet alleen mee in de voorbereiding en uitvoering van activiteiten, maar heeft ook inspraak in de inrichting van de ruimte. De ruimte is ingericht volgens de KION huisstijl met rustgevende kleuren op de muur, houten meubels en natuurlijk speelmateriaal. Er wordt veel geknutseld en gekleurd binnen. Samen koken en bakken we op een gezonde manier met de kinderen. Binnen is ook genoeg vrije ruimte voor je kind om lekker te bewegen, bijvoorbeeld om te dansen of toneel te spelen. Je kind kiest zelf waar hij of zij mee aan de slag gaat om zo talenten te ontwikkelen die passen bij je kind.

Buitenspelen bij Pico Fl. Nightingalestraat

Buitenspelen doen we op de grote groene buitenspeelruimte van basisschool de Lanteerne. Hier staan water, voedsel, energie en bouwen centraal. Je kind vermaakt zich buiten op de houten brug, met waterpompen, op de schommel en met de draaitafel. Spelenderwijs de natuur ontdekken gebeurt door spelletjes te doen met zand en water. Je kind rent op het grasveld flink heen en weer en voetbalt er samen met vrienden en vriendinnen. Soms gaan we naar het park in de buurt, daar picknicken we dan en doen we Levend Stratego. In vakanties doen we vaak speurtochten of jachtspellen waarbij we elkaar moeten opsporen.

Een dag bij bso Pico Fl. Nightingalestraat

We bieden je kind een afwisselende middag indeling. We beginnen samen aan tafel met wat eten en drinken. Je kind kan zo even uitrusten en vertellen hoe zijn of haar dag was. Oudere kinderen gaan liever meteen spelen, zij pakken zelf eten en drinken dat klaar staat, maar mogen ook gezellig aan tafel aanschuiven. Je kind schildert kunstwerken of doet spelletjes met vriendjes. Soms leest je kind een boek of kijken we samen een film. Je kind heeft via de KION Kinderraad inspraak in de activiteiten die we doen. We bieden een mix van de 6 belevenissengebieden aan zodat je kind zich op verschillende gebieden ontwikkelt. Gaat je kind na schooltijd naar een sportclub dan kan hij of zij bij ons omkleden. We helpen graag mee om je kind naar judo of een andere sportclub in de buurt te brengen. In schoolvakanties komen kinderen van andere Pico locaties naar ons. We verzorgen dan een uniek en onvergetelijk vakantieprogramma voor je kind. In vakanties bakken we bijvoorbeeld graag cupcakes of bladerdeeghapjes om van te smullen. Ook gaan we naar buiten om te speuren naar kleine beestjes of doen we een speurtocht in de buurt.

Bso Pico heeft meerdere locaties. Jongere kinderen van 4 tot 6 jaar komen samen bij bso Pico aan de Kerkstraat. Kinderen van 7 en 8 jaar gaan naar bso Pico aan de Florence Nightingalestraat. Kinderen van 8/9 jaar en ouder gaan naar bso Pico aan de Energieweg. Bij de locatie Henry Dunantstraat is een verticale groep voor kinderen van 4 tot 13 jaar. 

Wil je meer weten over bso Pico? Neem contact op met ons, we maken graag kennis met je.

Voor kinderen van basisscholen De Lanteerne en Het Octaaf.
Laura

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Laura de Wit-Koolen en ik werk sinds maart 2022 bij KION.

Ik vind het heerlijk om er te zijn voor kinderen, ouders en medewerkers en haal veel energie uit het verbinden van deze verschillende groepen. Als de medewerkers het naar hun zin hebben, stralen zij dit uit naar de kinderen en zo kunnen ouders hun kinderen vol vertrouwen achterlaten. Mijn grootste uitdaging is om er voor iedereen op het juiste moment te zijn en ze de aandacht te geven die nodig is.

In mijn cluster brengt iedere medewerker op haar/zijn eigen manier positieve energie mee naar het werk. Ze doen hun werk met veel liefde en plezier en dat is voor iedereen zichtbaar.

Adres

bso Pico Fl Nightingalestraat
Florence Nightingalestraat 1
6543 KT Nijmegen
LRK-nummer 125202222

Clustermanager

Openingstijden

Voor school
Dagelijks:        7.30 - 8.30 uur

Na school 
ma:   14.15 - 18.00 uur
di:     14.15 - 18.00 uur
woe: 12.15 - 18.00 uur
do:    14.15 - 18.00 uur
vrij:   14.15 - 18.00 uur

Vakanties
Dagelijks:     8.00 - 18.00 uur

Ook op dit adres

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • Veel activiteiten zoals techniek, bakken en tekenen (onder leiding van een tekenaar); dit is de reden dat mijn kinderen naar Pico gaan, omdat het anders is dan thuis.

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer