• Onder één dak met Jenaplan basisschool de Lanteerne
  • Veel buitenspeelmogelijkheden
  • Avontuurlijk en divers activiteitenprogramma

Schrijf je in

Buitenschoolse opvang in Nijmegen-West

Buitenschoolse opvang Pico, locatie Henry Dunantstraat zit in hetzelfde gebouw als basisschool de Lanteerne. Ook kinderen van Brede School De Zonnewende gaan naar deze bso locatie in Nijmegen-West. Er zijn korte lijntjes met de basisschool waardoor we makkelijk kunnen overleggen. De kinderen van basisschool de Lanteerne blijven in een vertrouwde omgeving na schooltijd. Door de gemoedelijke band met de school is er een rustige sfeer en ontspant je kind bij ons na een drukke schooldag. Je kind voelt zich snel thuis bij ons. 

Over KION bso Pico Henry Dunantstraat

We hebben een verticale groep voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Het voordeel van een verticale groep is dat je kind spelenderwijs leert om te delen, elkaar te helpen en voor zichzelf leert op te komen en ontwikkelt zo sociale contacten. We werken vanuit het Jenaplan principe, dit sluit aan bij de visie van de basisschool. Je kind ontwikkelt zich vanuit zijn of haar eigen talenten en interesses. We stimuleren de zelfstandigheid van je kind door hem of haar ruimte te geven om te ontdekken en te leren. In ons gebouw hebben we eigen lokalen en maken we gebruik van klaslokalen en het leerplein van de school. Hier gebruiken we bijvoorbeeld de keuken om samen te koken en te bakken. Op woensdag en vrijdag en in de schoolvakanties gaat je kind naar bso Pico  aan de Florence Nightingalestraat voor een uitgebreid vakantieprogramma. Het brede activiteitenaanbod komt tot stand in overleg met de KION Kinderraad. Die bestaat uit enkele kinderen van de bso en is democratisch gekozen. Een goede oefening voor kinderen met politieke ambities.

Binnenkijken bij Pico Henry Dunantstraat

De bso is ingericht met verschillende hoeken waar je kind zich de hele middag vermaakt. Lezen in de leeshoek, creativiteit in de knutselhoek, spelletjes spelen in de speelhoek en computerhoek of koken en bakken in het keukentje. Even tot rust komen kan op de bank en kussens in de rusthoek. Hier voelt je kind zich snel op zijn of haar gemak. Je kind kiest zelf waar hij of zij zich ontwikkelt. De speciale hoeken zijn altijd gericht op de 6 belevenissen natuur, techniek, sport & bewegen, creatief, theater en koken. Ook de activiteiten sluiten hier op aan. In de vakanties doen we extra activiteiten als pannenkoeken bakken, mozaïektegels maken en speuren naar kleine beestjes buiten.  

Buitenspelen bij Pico Henry Dunantstraat

We vinden het belangrijk dat je kind iedere middag veel beweegt en veel buiten is. We bieden je kind een breed activiteitenaanbod zodat er voor iedereen iets passends is. Soms gaan we buiten picknicken met zelfgebakken cupcakes of doen we een potje slagbal. Sporten doen we ook in een sporthal in de buurt. Op het buitenterrein is veel ruimte om te rennen en te voetballen. Je kind fietst, klimt, schommelt en speelt met vrienden op het speelplein. Dit is goed voor de motorische ontwikkeling van je kind. Ook is er ruimte om hutten te bouwen en te spelen met water en zand. Zo ontdekt je kind de natuur op zijn of haar eigen manier.

Een dag bij bso Pico Henry Dunantstraat

Een middag bij buitenschoolse opvang Pico is nooit saai. De KION Kinderraad bedenkt verschillende activiteiten zodat er voor ieder kind iets leuks te doen is. De jongere kinderen knutselen graag aan een schaaltje of mozaïektegel terwijl de oudere kinderen buiten het spel ‘Jachtseizoen’ doen. Je kind gaat ook met de hele groep op pad voor bijvoorbeeld een speurtocht met QR-codes of om boodschappen te doen in de supermarkt. Zo ontwikkelt je kind zich in een groep kinderen van verschillende leeftijden. De kinderen leren van elkaar en helpen elkaar. In de vakanties is er een speciaal vakantieprogramma. Daarvoor gaat je kind naar bso Pico locatie Florence Nightingalestraat. We bieden je kind extra veel leuke activiteiten omdat de vakantie een groot feest moet zijn! In de vakantie houden we vaak een voetbaltoernooi of gaan we lasergamen. Je kind gaat dan ook op avontuur in de natuur, of op ontdekkingstocht naar zijn of haar superhelden. Verschillende workshops en uitstapjes maken de vakanties bij bso Pico compleet.

Bso Pico heeft meerdere locaties. Jongere kinderen van 4 tot 6 jaar komen samen bij bso Pico aan de Kerkstraat. Kinderen van 7 en 8 jaar gaan naar bso Pico aan de Florence Nightingalestraat. Kinderen van 8/9 jaar en ouder gaan naar bso Pico aan de Energieweg. Bij de locatie Henry Dunantstraat is een verticale groep voor kinderen van 4 tot 13 jaar. 

Wil je meer weten over bso Pico? Neem contact op met ons, we maken graag kennis met je.

Kinderen van De Lanteerne en De Zonnewende komen bij ons
Laura

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Laura de Wit-Koolen en ik werk sinds maart 2022 bij KION.

Ik vind het heerlijk om er te zijn voor kinderen, ouders en medewerkers en haal veel energie uit het verbinden van deze verschillende groepen. Als de medewerkers het naar hun zin hebben, stralen zij dit uit naar de kinderen en zo kunnen ouders hun kinderen vol vertrouwen achterlaten. Mijn grootste uitdaging is om er voor iedereen op het juiste moment te zijn en ze de aandacht te geven die nodig is.

In mijn cluster brengt iedere medewerker op haar/zijn eigen manier positieve energie mee naar het werk. Ze doen hun werk met veel liefde en plezier en dat is voor iedereen zichtbaar.

Adres

bso Pico Henry Dunantstraat
Henry Dunantstraat 8
6543 KR Nijmegen
LRK-nummer 231136699

Clustermanager

Openingstijden

Voor school
Dagelijks: 7.30 - 8.30 uur
bij hoofdlocatie Florence Nightingalestraat

Na school 
ma:      14.15 - 18.00 uur
di:        14.15 - 18.00 uur
woe:    gesloten
do:       14.15 - 18.00 uur
vrij:      gesloten

Vakanties
Dagelijks: 8.00 - 18.00 uur
bij hoofdlocatie Florence Nightingalestraat

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • Jullie zorgen ervoor dat ik met een gerust hart kan werken, dat ik weet dat er voor mijn kind wordt gezorgd, dat hij zich vermaakt en zich veilig voelt en dat er zelfs een beetje van hem wordt gehouden. De nieuwe speelhut is prachtig! Pico Boomhut,

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer