• Kleinschalige & prikkelarme bso
  • Vaste dagstructuur, rust en natuurlijke materialen
  • Samenwerking KION en Stichting Liz
  • Opent in mei 2022

Schrijf je in

Kleinschalige bso in Lent
Komt jouw kind regelmatig moe en overprikkeld uit school of van de bso? Heeft jouw kind behoefte aan een rustigere omgeving? Vraag je jezelf wel eens af of een reguliere bso wel past bij jouw kind?

Veel ouders van jonge kinderen in de onderbouw van de basisschool (4 t/m 7 jaar) zullen zich herkennen in bovenstaande vragen. Onze kleinschalige en prikkelarme bso+ Klimop is in dat geval een goed alternatief.

Rust en regelmaat
Bso+ Klimop zit samen met kinderdagverblijf Klimop in een pas verbouwd pand. De buitenschoolse opvang biedt ruimte aan maximaal 16 kinderen; 10 kinderen van omliggende scholen en 6 kinderen van Stichting Liz. We werken met een vaste dagstructuur, natuurlijke materialen en passende activiteiten. Hierdoor ontstaat er een rustige omgeving, waarin de kinderen alle ruimte krijgen om tot rust te komen na een drukke schooldag.

Groepsruimte
Klimop heeft lichte en open groepsruimtes die door middel van grote ramen met elkaar in verbinding staan. De ruimtes stralen rust uit door het gebruik van rustige kleuren en het gebruik van natuurlijke materialen. We kiezen bewust voor duurzaam speelgoed dat de fantasie van je kind stimuleert. Buitenspelen doen we op het schoolplein van basisschool De Geldershof.

Door de centrale ligging kunnen kinderen van 4 t/m 7 jaar van basisscholen De Geldershof, De Verbinding, De Verwondering, Het Talent en De Windroos bij ons terecht.

Samen met Stichting Liz
Bso+ Klimop zet in op rust, regelmaat en extra aandacht. Daarom is er ook ruimte voor kinderen die in het (speciaal) basisonderwijs extra ondersteuning nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze een handicap hebben of een ontwikkelingsachterstand. We werken hiervoor samen met Stichting Liz (Leren interactie zorg). Ruben Krijnsen, regiodirecteur KION: "De kinderen van Stichting Liz spelen al regelmatig samen met de kinderen van kinderdagverblijf Klimop. We zijn trots dat we deze samenwerking verder gaan uitbreiden met deze bso+ locatie. Bij KION weten we als geen ander dat elk kind uniek is en zich op zijn eigen manier en tempo ontwikkelt. We kijken uit naar de opening van de groep waar alle kinderen samen kunnen spelen en van elkaar kunnen leren."

Vaste gezichten
We vinden het belangrijk dat bso+ Klimop een vertrouwde plek is voor je kind, zodat hij/zij zich vrij voelt om zichzelf te zijn en zich in eigen tempo kan ontwikkelen. Daarom zijn er altijd twee vaste pedagogisch medewerkers aanwezig; een vanuit KION en een vanuit Stichting Liz. Zij leren je kind kennen en zorgen ervoor dat het zich veilig en prettig voelt. De medewerkers worden speciaal voor bso+ Klimop aangesteld en waar nodig aanvullend opgeleid.

Meer informatie over bso+ Klimop
Bij voldoende aanmeldingen openen we in mei 2022 de deuren. Je kunt je kind nu al inschrijven. Na inschrijving neemt een medewerker van de locatie contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

Heb je vragen over bso+ Klimop? Of wil je graag op de locatie komen kijken? Neem dan gerust contact op met clustermanager Manon Saris: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Irene

Maak kennis met de clustermanagers 

Wij zijn Irene Boon en Manon Saris. Samen dragen we de verantwoordelijkheid voor de locaties De Geldershof en Klimop in Lent.

We werken al een aantal jaar bij KION en kinderen zijn in onze carrières vrijwel altijd de rode draad geweest. Werken met en voor kinderen brengt ons veel plezier en voldoening.

Onze motivatie is om te zorgen voor fijne en veilige opvang waar kinderen zichzelf mogen zijn en écht gezien worden. We creëren de voorwaarden die hiervoor nodig zijn. Daarmee ondersteunen we de pedagogisch medewerkers die dé gezichten van onze locaties zijn en dagelijks voor kinderen en ouders klaarstaan.

Daarnaast onderzoeken we nieuwe mogelijkheden, houden ontwikkelingen in de gaten en spreken met ouders en externe partners om de kwaliteit van de opvang te behouden en te optimaliseren.

Adres

bso plus Klimop
Laauwikstraat 2
6663 CJ Lent
LRK-nummer 317741561

Clustermanager

Irene Boon & Manon Saris

Openingstijden

Na school
ma:
    gesloten
di:      14.00 - 18.00 uur
woe:  gesloten
do:     14.00 - 18.00 uur
vrij:    gesloten

Schoolvakanties
ma:   
gesloten
di:      
08.00 - 18.00 uur
woe: 
gesloten
do:     
08.00 - 18.00 uur
vrij:   
gesloten