• Prikkelarme bso in Lent
  • Opent medio maart 2022
  • Samenwerking KION en Stichting Liz
  • Waar kinderen met en zonder handicap samen spelen, groeien en ontdekken
  • Vaste dagstructuur, rust en natuurlijke materialen

Schrijf je in

Kleinschalige bso in Lent
Bij bso+ Klimop kunnen kinderen met en zonder handicap samen spelen, groeien en ontdekken. Er is plek voor maximaal 16 kinderen: 6 kinderen van Stichting Liz en 10 kinderen van 4 t/m 7 jaar van omliggende basisscholen. De kinderen vanuit Stichting Liz kunnen vanwege een lagere cognitieve leeftijd iets ouder zijn en komen van verschillende scholen in Nijmegen.

De kleinschalige bso zit samen met kinderdagverblijf Klimop op een pas verbouwde locatie die aan alle wensen van een moderne kinderopvang tegemoet komt. Door de centrale ligging kunnen kinderen van 4 t/m 7 jaar van basisscholen De Geldershof, De Verbinding, De Verwondering, Het Talent en De Windroos bij ons terecht.

Prikkelarme bso
Door een vaste dagstructuur, natuurlijke materialen en passende activiteiten ontstaat er een rustige omgeving, waar de kinderen alle ruimte krijgen om te ontprikkelen na een drukke schooldag. Deze buitenschoolse opvang is bij uitstek geschikt voor jonge kinderen die gebaat zijn bij rust, kleinschaligheid en gevoelig zijn voor prikkels.

Samenwerking met Stichting Liz
In Nederland ontmoeten kinderen met en zonder beperking elkaar niet snel doordat ze gescheiden onderwijs en opvang krijgen. Stichting Liz zet zich in om kinderen met en zonder handicap met elkaar in contact te brengen en ze te laten ervaren hoe leuk het kan zijn om samen te leren en te spelen. Als kinderen dat al op jonge leeftijd ervaren, zullen ze het later ook vanzelfsprekend vinden om samen te leven.

Ruben Krijnsen, regiodirecteur KION:
"De kinderen van Stichting Liz spelen al regelmatig samen met de kinderen van kinderdagverblijf Klimop. We zijn trots dat we deze samenwerking verder gaan uitbreiden met deze bso-locatie. Bij KION weten we als geen ander dat elk kind uniek is en zich op zijn eigen manier en tempo ontwikkelt. We kijken uit naar de opening van de groep waar alle kinderen samen kunnen spelen en van elkaar kunnen leren."

Groepsruimte
Kinderopvang Klimop heeft lichte en open groepsruimtes die door middel van grote ramen met elkaar in verbinding staan. De ruimtes hebben rustige kleuren en zijn ingericht met natuurlijke materialen. We kiezen bewust voor duurzaam speelgoed dat de fantasie van je kind prikkelt. De ruimtes stralen rust uit en bieden een prikkelarme omgeving. De bso-locatie beschikt over een speciaal ingerichte ‘ontprikkelruimte’ waar de kinderen goed kunnen ontspannen. Buitenspelen doen we op het schoolplein van basisschool De Geldershof.

Vaste medewerkers van de buitenschoolse opvang
We vinden het belangrijk dat bso+ Klimop een vertrouwde plek is voor je kind, zodat hij of zij zich vrij voelt om zichzelf te zijn en zich in eigen tempo kan ontwikkelen. Er zijn altijd twee vaste pedagogisch medewerkers aanwezig, een vanuit Stichting Liz en een vanuit KION. Zij leren je kind kennen en zorgen ervoor dat het zich veilig en prettig voelt. De medewerkers worden speciaal voor bso+ Klimop aangesteld en waar nodig aanvullend opgeleid. De medewerker van Stichting Liz is gespecialiseerd in het begeleiden en waar nodig verzorgen of verplegen van kinderen met een handicap.

Meer informatie over bso+ Klimop
Bij voldoende animo openen we in maart 2022 de deuren. Je kunt je kind nu al inschrijven. Na inschrijving neemt een medewerker van de locatie contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Wil je eerst meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met afdeling Klantrelaties.

Irene

Maak kennis met de clustermanagers

 

Wij zijn Irene Boon en Manon Saris. Samen dragen we de verantwoordelijkheid voor de locaties De Geldershof en Klimop in Lent.

We werken al een aantal jaar bij KION en kinderen zijn in onze carrières vrijwel altijd de rode draad geweest. Werken met en voor kinderen brengt ons veel plezier en voldoening.

Onze motivatie is om te zorgen voor fijne en veilige opvang waar kinderen zichzelf mogen zijn en écht gezien worden. We creëren de voorwaarden die hiervoor nodig zijn. Daarmee ondersteunen we de pedagogisch medewerkers die dé gezichten van onze locaties zijn en dagelijks voor kinderen en ouders klaarstaan.

Daarnaast onderzoeken we nieuwe mogelijkheden, houden ontwikkelingen in de gaten en spreken met ouders en externe partners om de kwaliteit van de opvang te behouden en te optimaliseren.

Adres

bso plus Klimop
Laauwikstraat 2
6663 CJ Lent
LRK-nummer Nog niet bekend

Clustermanager

Irene Boon & Manon Saris

Openingstijden

Na school
ma:
    gesloten
di:      14.00 - 18.00 uur
woe:  gesloten
do:     14.00 - 18.00 uur
vrij:    gesloten

Schoolvakanties
ma:   
gesloten
di:      
08.00 - 18.00 uur
woe: 
gesloten
do:     
08.00 - 18.00 uur
vrij:   
gesloten

Altijd opvang. Altijd in de buurt.