• Onder één dak met bso, peutergroep en basisschool De Geldershof
  • Groepsruimtes staan in directe verbinding met binnentuin en elkaar
  • Centraal gelegen in Lent

Schrijf je in

Kinderopvang in Lent

Kinderdagverblijf De Geldershof ligt centraal in Lent bij Nijmegen. De locatie ligt in de wijk Oud-Lent, net over de Waalbrug en op loopafstand van station Lent. Binnen enkele minuten sta je in het centrum van Nijmegen of Bemmel. Het kinderdagverblijf zit samen met de peutergroep, de buitenschoolse opvang en basisschool de Geldershof in één gebouw. Op de basisschool wordt gewerkt in standaard klassen met klassikaal onderwijs voor kinderen die voornamelijk uit de buurt komen. Hierdoor ontstaan op vroege leeftijd al vriendschappen met buurtgenoten. 

Over KION kinderdagverblijf De Geldershof

Je kind mag bij kinderdagverblijf De Geldershof zijn wie hij of zij is. De pedagogisch medewerkers zorgen voor een fijne en rustige sfeer in de groep. Je kind ontdekt en probeert veel zelf. We stimuleren je kind om eigen talenten te ontwikkelen tijdens leeftijdsgerichte activiteiten. Er is een goede samenwerking met basisschool de Geldershof. Als je kind bijna 4 jaar is, kan hij of zij in overleg een bezoek brengen aan de bso om alvast te wennen.

De groepsruimtes op het kinderdagverblijf

Iedere groepsruimte heeft glazen wanden naar de gang, naar de buitenruimte en naar de andere groepsruimtes. Zo blijven de groepen met elkaar in verbinding. Voor de inrichting zijn natuurlijke materialen en rustige kleuren gebruikt. Zo krijgt je kind minder prikkels uit de omgeving en ontdekt hij of zij de wereld vanuit eigen beleving. Naast verschillende themahoeken bieden we je kind ook een rustige plek in de groep. Voor de baby’s is er een speciale grondbox om verbinding te houden met de andere kinderen. Er zijn verschillende rust- en slaapplekken voor je kind.

Geldershof kinderdagverblijf binnenruimte 887

Buitenspelen bij De Geldershof

De groepsruimte grenst direct aan de buitenruimte. Je kind doet buiten andere ervaringen op dan binnen. Buitenspelen is dan ook goed voor de ontwikkeling van je kind. We bewegen niet alleen veel, maar gaan ook op ontdekkingstocht in de tuin. We dagen je kind fysiek uit om te rennen en te klimmen. De buitenruimte is uitdagend ingedeeld met boomstammetjes, keien en een trappetje. Hier ontwikkelt je kind zijn of haar balans. Op het voelpad, in de wilgenhut en op de speeltoestellen ontdekt je kind wat hij of zij leuk vindt en waar zijn of haar grenzen liggen. De baby’s hebben een eigen buitenruimte in de vorm van een grondbox waar zij het buitengevoel ervaren en ontdekken.

Geldershof kinderdagverblijf buitenruimte 888

Vaste gezichten op het kinderdagverblijf

Je kind heeft een eigen mentor bij kinderdagverblijf De Geldershof, dit is een pedagogisch medewerker van de groep. De ontwikkeling en het welbevinden van je kind wordt door de mentor gevolgd. De pedagogisch medewerker is het aanspreekpunt voor jou als ouder voor gesprekken, eventuele zorgen en andere vragen. Onze pedagogisch medewerkers werken vaste dagen en we werken met vaste invalkrachten. Dat is fijn, want zo is het voor je kind duidelijk wie er wanneer is en ziet hij of zij zo min mogelijk verschillende gezichten.

De groepsindeling

Kinderdagverblijf De Geldershof heeft 2 verticale groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Je kind doet veel activiteiten samen met leeftijdsgenootjes, soms in kleinere groepjes. Tijdens muziek-, dans- en beweegactiviteiten leert je kind de andere kinderen kennen. De oudere kinderen helpen tijdens slaap- en eetmomenten mee met wat ze al kunnen. Als je kind er klaar voor is helpt hij of zij mee met het dekken van de tafel en het smeren van zijn of haar eigen boterham. Zo helpen de oudere kinderen ook de jongere kinderen. In deze situatie voelt je kind zich snel thuis.

Een dag bij kinderdagverblijf De Geldershof

Bij kinderdagverblijf De Geldershof verloopt de dag volgens een vast dagritme. Na het spelen gaan we in de kring en bekijken we aan de hand van dagritmekaarten wat er gaat gebeuren. Daarna speelt je kind in de atelierhoek, de leeshoek, de bouwhoek of de spelotheek. Hier kiest je kind zelf materialen om mee te spelen en te leren. We stimuleren je kind om veel zelf te doen en te ontdekken. Zo zijn er themabakken in de spelotheek. Hier ontdekt je kind in de winter op spelenderwijs wat water, sneeuw en zand precies zijn. Bij het winter thema speelt je kind ook met warme kleding in de huishoek of met blokken in de bouwhoek om een iglo te bouwen. Zo verbreden we de belevingswereld van je kind passend bij zijn of haar leeftijd en interesses. Na het spelen is er een fruitmoment en als afsluiter van de ochtend spelen we buiten. Deze structuur passen we voor de kleinere kinderen zoveel mogelijk aan op hoe je kind thuis zijn voedings- en slaapmomenten heeft.

BliXem Kookt

We nemen je graag het een en ander uit handen. Zo maken we het je gemakkelijk om na een drukke dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Met BliXem Kookt kun je wanneer je je kind ophaalt meteen ook een verse maaltijd meenemen. Thuis hoef je het eten alleen nog op te warmen in de oven of magnetron. Het eten wordt dagelijks vers gemaakt door BliXem. Kijk op www.blixemkookt.nl voor het menu.

Wil je meer informatie over kinderdagverblijf De Geldershof? Neem gerust contact met ons op, we maken graag kennis met je.

Marloes

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Marloes Buurman en ik werk sinds 2022 bij KION.

Mijn grootste uitdaging en genoegdoening is ervoor te zorgen dat pedagogisch medewerkers ervaren dat ze de leukste baan hebben. Als zij zich op hun best voelen, kunnen ze de beste zorg bieden.
Ik vind het belangrijk met medewerkers in verbinding te staan en weet hoe zij tegen onderwerpen aankijken waardoor ik hen goed kan vertegenwoordigen.

Samen zorgen we voor een veilige ontwikkelomgeving voor kinderen die bij onze locaties komen.

Adres

kdv De Geldershof
Laauwikstraat 9
6663 CD Lent
LRK-nummer 181736780

Clustermanager

Openingstijden

ma:    07.30 - 18.00 uur
di:      07.30 - 18.00 uur
woe:  07.30 - 18.00 uur
do:    07.30 - 18.00 uur
vrij:   07.30 - 18.00 uur

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • Medewerkers zijn lief en aandachtig voor de kinderen in een lichte ruimte binnen en een mooie speelplaats buiten.

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer