• Kleinschalig kinderdagverblijf in Lent
  • Groene kinderopvang met eigen kinderboerderij
  • Zelf groente en fruit kweken in de moestuin
  • Heeft het keurmerk Groen Cement

Schrijf je in

Keurmerk Groen Cement

Plaatje logo Groen Cement

Onze locatie heeft het keurmerk Groene Kinderopvang van Groen Cement gekregen, een kwaliteitskeurmerk voor groene kinderdagverblijven.

Kinderopvang in Lent

Het kleinschalige kinderdagverblijf De Groene Wereld ligt in Lent in de Hoge Bongerd, net over de Waalbrug.

Kinderdagverblijf De Groene Wereld is goed bereikbaar vanuit Nijmegen en ligt vlakbij Station Lent. Natuurbeleving staat voorop bij dit kinderdagverblijf. Je kind maakt kennis met spelen en ontdekken in een natuurtuin en er is een kinderboerderij in de achtertuin waar de dieren dagelijks verzorgd worden. De kinderen komen voornamelijk uit Lent. Omdat het een kleinschalig kinderdagverblijf is, kennen ze elkaar allemaal.

Over KION kinderdagverblijf De Groene Wereld

Bij kinderdagverblijf De Groene Wereld staat alles in het teken van natuurlijk ontdekken. Je kind krijgt de vrijheid om zijn of haar talenten te ontdekken, daarbij speelt natuurbeleving een grote rol. Het kleinschalige kinderdagverblijf heeft twee groepsruimtes in een oud schoolgebouw uit 1906. Een gebouw met een sfeervol karakter. In de achtertuin staan kinderboerderijdieren, in de voortuin is een moestuin en ontdekt je kind de natuurtuin. Alle zintuigen worden geprikkeld bij kinderdagverblijf De Groene Wereld. Dagelijks leert je kind spelenderwijs om te gaan met risico’s. Dat maakt hem of haar weerbaarder en geeft meer zelfvertrouwen.

De groepsruimtes van het kinderdagverblijf

De groepsruimtes van kinderdagverblijf De Groene Wereld zijn licht, open en hebben een sfeervol karakter. De inrichting bestaat uit duurzame materialen die zorgen voor een rustige uitstraling. Dit is fijn voor je kind, zodat het niet constant overprikkeld raakt van alles in de ruimte. Er zijn twee groepsruimtes met veel natuurlijke spelmaterialen. Je kind ontdekt vanuit zijn of haar eigen beleving de wereld met materialen zoals takjes, boomschors en wol. We bieden open spelmateriaal aan waarbij de fantasie van je kind de vrije loop krijgt. Er is een huishoek waar je kind met poppen kan spelen of met andere kinderen kan ‘koken’. In de bouwhoek wordt met blokken gestapeld en gebouwd. En in de leeshoek tussen de knuffels en kussens leest je kind rustig een boekje. Speciaal voor de baby’s is er een babyhoek met rustige kleuren en mooi ontdekkingsspeelgoed. Zo worden de zintuigen en ontwikkeling van je baby gestimuleerd met verschillende natuurlijke materialen.

De Groene Wereld kinderdagverblijf gang 858

Buitenspelen bij De Groene Wereld

Buitenspelen is een belangrijk onderdeel van onze dag. Het is gezond om veel te bewegen en buiten te leren. We laten je kind de waarde van de natuur ontdekken. Zo ervaart je kind zelf dat kippen eieren leggen en dat ze niet in de supermarkt gemaakt worden. We bereiden ze vervolgens samen om op te eten. We gaan minimaal twee keer per dag naar buiten, ook met de allerkleinsten. Voor de baby’s is er een speciale baby-buitenbox zodat zij van jongs af aan al het buitenleven ervaren. Je kind leert groente en fruit kweken in de moestuin. Ook gaat je kind op avontuur in de ontdektuin. Daar zijn fietsjes, een tractor en stoere stepjes om mee te bewegen. Je kind bakt ook graag zandtaartjes in de zandbak. Samen spelen of picknicken doen we in de achtertuin. Daar verzorgt je kind dagelijks de kippen, geiten, konijnen en eenden in het dierenverblijf. Activiteiten sluiten zoveel mogelijk aan bij de seizoenen. Zo planten we bloemenzaadjes in het voorjaar en maken we vogelvoerbakjes in de winter.

Vaste gezichten bij het kinderdagverblijf

Bij kinderdagverblijf De Groene Wereld heeft je kind een eigen mentor. Deze mentor is een pedagogisch medewerker van de groep. De mentor volgt de ontwikkeling en het welbevinden van je kind en is jouw aanspreekpunt om als ouder gesprekken te voeren over eventuele zorgen en andere vragen. Onze pedagogisch medewerkers werken vaste dagen en we werken met vaste invalkrachten. Dat is fijn, want zo is het voor je kind duidelijk wie er wanneer is en ziet hij of zij zo min mogelijk verschillende gezichten. We zijn een kleinschalig kinderdagverblijf, daardoor kennen de kinderen, de ouders en pedagogische medewerkers elkaar allemaal.

De groepsindeling

Er zijn 2 verticale groepen bij kinderdagverblijf De Groene Wereld voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Het is fijn voor je kind om in een groep met verschillende leeftijden te zijn. De grotere kinderen helpen elkaar met de jas dicht doen bijvoorbeeld. Een leeftijdsgerichte activiteit met een groepje apart kan ook altijd. Zo maken de oudere kinderen heerlijke groentesoep uit eigen tuin en helpt je kind met groentes snijden. De kinderen kruipen ook samen met de baby’s op de grond en over de wobbel. Samenspel wordt hiermee op jonge leeftijd al gestimuleerd in verschillende leeftijdsgroepen.

Een dag bij kinderdagverblijf De Groene Wereld

Je kind komt in een vaste stamgroep bij kinderdagverblijf De Groene Wereld. De peuters doen soms een activiteit op de gang in kleinere groepjes. Daar speelt je kind ongestoord met leeftijdsgenootjes terwijl de baby’s de groepsruimte ontdekken in een rustige omgeving. Je kind kiest zelf waar hij of zij speelt tijdens een opendeurenmoment. De deuren tussen de groepsruimtes staan dan open. Zo kan je kind met vriendjes uit de andere groep spelen en nieuwe spelmaterialen ontdekken. Samen wordt er een puzzel of tekening gemaakt aan tafel, leest je kind een boekje in de leeshoek of bouwt je kind een super grote treinbaan met andere kinderen.  

kdv de Groene Wereld dieren 944

Gezond kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf De Groene Wereld is een gezonde kinderopvang. We besteden veel aandacht aan gezonde voeding en bieden je kind biologische maaltijden en tussendoortjes aan. Wij zijn ervan overtuigd dat als kinderen op jonge leeftijd in aanraking komen met een gezonde levensstijl dat dit de toon zet voor de rest van hun leven. Bij een gezonde levensstijl hoort ook dat we vaak naar buiten gaan.     

BliXem Kookt

We nemen je graag het een en ander uit handen. Zo maken we het je gemakkelijk om na een drukke dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Met BliXem Kookt kun je wanneer je je kind ophaalt meteen ook een verse maaltijd meenemen. Thuis hoef je het eten alleen nog op te warmen in de oven of magnetron. Het eten wordt dagelijks vers gemaakt door BliXem. Kijk op www.blixemkookt.nl voor het menu.

Wil je meer informatie over kinderdagverblijf De Groene Wereld? Neem gerust contact met ons op, we maken graag kennis met je.

Nienke

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Nienke Gerritsen en ik werk sinds januari 2022 bij KION.

Mijn voldoening en uitdaging is om iedere dag net dat stapje extra te zetten. Niets is mooier dan een glimlach van een kind.

Een fijn en betrokken team is nodig om dat te realiseren. Het is mijn taak om de pedagogisch medewerkers in hun kracht te zetten, te ontzorgen en te faciliteren!

Daarnaast is het voor mij belangrijk om een veilige en vertrouwde opvang te creëren waar medewerkers, ouders en vooral de kinderen zich ‘thuis’ voelen en zichzelf kunnen zijn.

Mijn motivatie is om te zorgen voor een fijne opvang vol activiteiten waar kinderen kunnen spelen en zichzelf op een vrije manier, in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.

Ieder kind is uniek en ieder heeft een eigen talent. En ik vind het een eer om samen met de teams, ouders en onze samenwerkingspartners hieraan een bijdrage te kunnen leveren.  

Adres

kdv De Groene Wereld
Weverstraat 37
6663 AW Lent
LRK-nummer 187468473

Clustermanager

Openingstijden

ma:    07.30 - 18.00 uur
di:      07.30 - 18.00 uur
woe:  07.30 - 18.00 uur
do:     07.30 - 18.00 uur
vrij:    07.30 - 18.00 uur

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • Natuurgericht en fantastisch leuk en leerzaam voor de kinderen: door buiten lekker lichamelijk bezig te zijn groeit hun zelfvertrouwen en geeft ruimte voor fantasie.

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer