• Aandacht voor de Engelse taal
  • Onderdeel van Jenaplan Kindcentrum de Lanteerne
  • Kleinschalig en huiselijke sfeer

Schrijf je in

Kinderdagverblijf in Nijmegen-West

Kinderdagverblijf De Lanteerne ligt in de Nijmeegse wijk Hees, naast de wijken Heseveld en Neerbosch-Oost. Het kleinschalige kinderdagverblijf zit in het gebouw Een Slingertouw, samen met bso Pico en de tweetalige unit van basisschool de Lanteerne. Op het kinderdagverblijf verbreedt je kind zijn of haar ontwikkeling door al spelenderwijs kennis te maken met de Engelse taal. Niet alle kinderen gaan naar de tweetalige unit van basisschool De Lanteerne. Je kunt ook kiezen voor een overstap naar Brede School De Zonnewende of basisschool Toon in de wijk Neerbosch-Oost.

Over KION kinderdagverblijf De Lanteerne

Je kind voelt zich snel thuis en veilig bij kinderdagverblijf De Lanteerne. We zijn met een klein vast team en dat zorgt elke dag voor duidelijkheid en structuur bij je kind. De pedagogisch medewerkers hebben korte lijntjes met de ouders, onder andere via het Ouderportaal. Daarop plaatsen we af en toe foto’s en doen we de overdracht van kinderen tot 1 jaar.

De groepsruimte bij het kinderdagverblijf

Bij kinderdagverblijf De Lanteerne hebben we een grote, hoge en lichte binnenruimte. In deze grote ruimte zijn verschillende hoeken gecreëerd. Bijvoorbeeld een speciale knutselhoek voor de oudere kinderen. Voor de baby’s is er een grondbox om rond te kruipen. Zowel in de groepsruimte als in de slaapkamer is airco. Zo kan je kind ook tijdens warme dagen lekker slapen en spelen. Er hangt een rustige en huiselijke sfeer in de groep.

Buitenspelen bij De Lanteerne

Je kind gaat vaak naar buiten om lekker te bewegen. Er is een nieuwe buitenruimte speciaal voor het kinderdagverblijf ontworpen. Zowel je baby als je oudere peuter kan goed terecht in de nieuwe tuin. Voor de baby’s is er een speciale babybox om veilig het buitenleven te verkennen. Je kind speelt in de natuurtuin met heel veel groen erin. Er staat genoeg om de ontwikkeling van je kind te stimuleren. Creativiteit kan je kind kwijt in de zandbak met speel- en bouwmateriaal. Motoriek ontwikkelt je kind bijvoorbeeld op de glijbaan in onze buitenruimte.

Aandacht voor Engelse taal

Gedurende de dag bieden we de kinderen Engels aan. Dit doen we met de methode Benny Playground van EarlyBird. Samen met de Engelse handpop zingen de kinderen liedjes en beleven ze leuke avonturen. Door spelenderwijs kleuren, liedjes en voorwerpen te benoemen leert je kind de Engelse taal. Je kind doet mee aan activiteiten in kleine groepjes die gericht zijn op de Engelse taal. Je kind probeert eerst zelf of hij of zij de taal begrijpt. Dan helpen we nog met gebaren voordat we het gaan vertalen. Zo ontwikkelt je kind al wat Engels. Dit is ook een goede start als je kind niet naar de tweetalige unit van de basisschool gaat. 

Jenaplan Kindcentrum de Lanteerne

Het kinderdagverblijf zit in één gebouw met bso Pico en de tweetalige unit van basisschool de Lanteerne. Het hoofdgebouw van de basisschool ligt er direct naast. Zo is de basisschool een vertrouwde omgeving voor je kind, terwijl hij of zij toch de geborgenheid en kleinschaligheid van het kinderdagverblijf heeft. In overleg met de school kan je kind schoolwerkjes krijgen als hij of zij 3 jaar of ouder is. Er worden wendagen vanuit school georganiseerd om eens te snuffelen in de kleuterklas. Zo kan je kind al even kennismaken in de nieuwe klas. We werken vanuit het Jenaplan door je kind zelf te laten ontdekken en ontwikkelen waar hij of zij goed in is en waar interesse liggen.

Vaste gezichten bij het kinderdagverblijf

Bij kinderdagverblijf de Lanteerne heeft je kind een eigen mentor. Deze mentor is een pedagogisch medewerker op de groep. De mentor volgt de ontwikkeling en het welbevinden van je kind en is het aanspreekpunt voor jou als ouder met betrekking tot gesprekken, eventuele zorgen en grotere vragen. We werken met een klein vast team van pedagogisch medewerkers, zo heeft je kind altijd vier vaste gezichten. Dat is fijn, want het biedt veiligheid en structuur voor je kind. Als kinderen weten waar ze aan toe zijn is er een rustige en warme sfeer.

De groepsindeling

Bij kinderdagverblijf De Lanteerne is er één verticale groep met 16 kinderen in de leeftijd van nul tot vier jaar. Zo leren de jongsten van de oudere kinderen en helpen de oudere kinderen mee met wat ze al kunnen. We creëren een thuissituatie waarbij iedereen elkaar helpt en van elkaar leert. Activiteiten hangen we op aan de wisselende thema’s. Je peuter doet activiteiten met leeftijdsgenoten in kleine groepjes en soms zelfs met een-op-een begeleiding van de pedagogisch medewerker.   

Een dag bij kinderdagverblijf De Lanteerne

Op het kinderdagverblijf hangen pictogrammen zodat je kind zelf kan zien wat er gaat gebeuren. Een vast dagritme geeft je kind herkenning en houvast. Elke dag gaat je kind naar buiten voor een frisse neus. Regelmatig bieden we je kind actieve en leerzame activiteiten aan. Denk hierbij aan muziekles, voorleesgasten en beweging. Bewegen doen we binnen op de Wobbel, met stretchoefeningen of met yoga. Buiten oefent je kind balans op de grote speelstenen. Onze thema’s zijn gelijk aan de seizoenen waarbij we graag wat extra’s uitlichten zoals boerderij, bloemen en bloeien in de lente. De actieve momenten wisselen we af met rust- en eetmomenten. Zo creëren we balans in de groep en rust voor je kind. Als je kind overdag niet meer slaapt, kan hij of zij ook gewoon uitrusten.  

BliXem Kookt

We nemen je graag het een en ander uit handen. Zo maken we het je gemakkelijk om na een drukke dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Met BliXem Kookt kun je wanneer je je kind ophaalt meteen ook een verse maaltijd meenemen. Thuis hoef je het eten alleen nog op te warmen in de oven of magnetron. Het eten wordt dagelijks vers gemaakt door BliXem. Kijk op www.blixemkookt.nl voor het menu.

Wil je meer informatie over kinderdagverblijf De Lanteerne? Neem gerust contact met ons op, we maken graag kennis met je.

Adres

kdv De Lanteerne
Fl Nightingalestraat 1
6543 KT Nijmegen
LRK-nummer 159937334

Openingstijden

ma:    07.30 - 18.00 uur
di:      07.30 - 18.00 uur
woe:  07.30 - 18.00 uur
do:     07.30 - 18.00 uur
vrij:    07.30 - 18.00 uur
Op aanvraag is opvang tot 18.30 uur mogelijk