• Huiselijk kinderdagverblijf
  • Onder één dak met bso, peutergroep en brede school
  • Leeftijdsgericht aanbod
  • VE-programma voor peuters

Schrijf je in

Welkom bij kinderopvang De Prins

Ben jij op zoek naar kinderopvang in de wijk Zwanenveld in Nijmegen? Een plek waar jij je kind met een gerust hart achterlaat en waar hij of zij een fijne tijd beleeft? Dan ben je bij kindercentrum De Prins aan het juiste adres. Bij De Prins vind je een kinderdagverblijf, peutergroep (ook wel bekend als peuterspeelzaal) en buitenschoolse opvang onder één dak. En dat allemaal in een prachtig nieuw pand waar ook brede school Prins Maurits zit. Makkelijk toch?

Over kinderdagverblijf De Prins

Bij kinderdagverblijf de Prins zijn kinderen van 0 tot 4 jaar welkom. We doen veel leuke dingen bij De Prins. Activiteiten gericht op de leeftijd van jouw kind. We werken nauw samen met de kinderen en leerkrachten van brede school Prins Maurits, waardoor de overgang naar de basisschool soepel verloopt. We proberen zoveel mogelijk met dezelfde thema’s te werken en met de peuters nemen we af en toe al een kijkje bij de kleuters. En soms doen we gezellig iets samen. Dat is leuk, want zo raakt je kind stap voor stap vertrouwd met de basisschool.

Speciaal voor peuters (2 tot 4 jaar) bieden Voorschoolse Educatie (VE). Op speelse wijze stimuleren wij doelgericht en systematisch de brede ontwikkeling van peuters. Dit doen wij met behulp van een erkend methodisch programma. Onze pedagogisch medewerkers zijn speciaal opgeleid om ieder kind op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo te begeleiden. Zo maken alle peuters een zo goed mogelijke start op de basisschool.

Hoe ziet het kinderdagverblijf eruit?

Ons kinderdagverblijf is gezellig en huiselijk ingericht. Het pand is nieuw en van alle gemakken voorzien. De ruimtes zijn licht en ruim en er is gebruik gemaakt van veel natuurlijke materialen. Iedere ruimte heeft verschillende speelhoeken. Zo kiest jouw kind lekker hét plekje waar hij of zij wil spelen. En weet je wat helemaal fijn is? Iedere groep heeft een openslaande deur naar het natuurlijk ingerichte buitenspeelterrein waar zelfs een echte buitenkeuken te vinden is.

De groepsindeling

We hebben 2 groepen waar kinderen van 0 tot 4 jaar bij elkaar zijn. Zo leren de jongsten van de oudsten en helpen de oudsten de jongsten.

Leonie

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Leonie Walvoort-Kreeftenberg en ik werk sinds november 2022 bij KION.

Mijn grootste uitdaging is om elke dag een optimale samenwerking te creëren tussen kinderen, medewerkers, ouders en samenwerkingspartners.

Dit alles met het doel om kinderen de ruimte te geven om zich in hun eigen tempo te ontwikkelen zodat ze ontdekken wat hun talenten zijn.

Kinderen zich veilig laten voelen en aansluiten bij hun ontwikkelingsbehoeftes, samen met de basisschool, dat is een mooie opdracht.

Adres

kdv De Prins
Zwanenveld 25-24
6538 NK Nijmegen
LRK-nummer 191757950

Openingstijden

ma:    07.30 - 18.00 uur
di:      07.30 - 18.00 uur
woe:  07.30 - 18.00 uur
do:     07.30 - 18.00 uur
vrij:    07.30 - 18.00 uur
Op aanvraag is opvang vanaf 7.00 uur mogelijk 

Ook op dit adres

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • De pedagogisch medewerkers zijn heel erg lief voor de kinderen en ik vind ze stuk voor stuk fijn en kundig: ze denken altijd mee en doen hun uiterste best om het beste voor ouder en kind eruit te halen. Ik ben heel blij met deze opvang.

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer