• Veel aandacht voor beweging
  • Enthousiast en betrokken team
  • Kleinschalig kinderdagverblijf
  • Onderdeel van brede school Broeksingel

Schrijf je in

Het kleinschalige kinderdagverblijf Drakenfort zit samen met de peutergroep, buitenschoolse opvang en basisschool De Komeet in een ruim en licht gebouw aan de Broeksingel in Malden. We werken bewust met verticale groepen. Een enthousiast en betrokken team van pedagogisch medewerkers staat klaar voor jou en je kind.

Verticale groepen

In een verticale groep zitten kinderen van 0 tot 4 jaar bij elkaar. We kiezen voor het werken met verticale groepen omdat dit het meest in de buurt komt van een grote familie waar de betrokkenheid van kinderen naar elkaar gewaarborgd is. Kinderen leren veel door naar andere kinderen te kijken. De jongere kinderen zien hoe de oudere kinderen dingen doen en de oudere kinderen vinden het leuk dat ze jongere kinderen dingen kunnen leren en hen daarbij kunnen helpen. Hier leren zij op hun beurt ook weer van.

Geborgenheid en herkenbaarheid voor baby’s

Het is voor je baby van belang om zich vertrouwd en geborgen te voelen. Hier gaan we bewust mee om. Elke dag volgen we een herkenbaar en duidelijk patroon. De vaste pedagogisch medewerkers volgen de behoeftes van je baby en maken veel ruimte voor persoonlijk contact. Ook de andere kinderen uit de groep zijn al snel vertrouwde gezichten.

Dreumesen en peuters op avontuur

Wanneer je kind leert lopen, wordt zijn of haar wereld al snel groter. Hier spelen we op in door je kind activiteiten aan te bieden die passen bij zijn of haar ontwikkeling. De ontwikkeling van je kind gaat in stappen. Wanneer een kind een stap neemt, is per kind verschillend. Doordat we met verticale groepen werken, kunnen we passende uitdagingen bieden voor elke fase. We volgen hierbij het tempo van je kind.

Lekker bewegen

Kinderen zitten nooit stil, gelukkig maar. Bewegen is gezond. Bij Drakenfort stimuleren we je kind op verschillende manieren om te bewegen. Zo organiseren we dagelijks zowel binnen als buiten activiteiten waarbij bewegen centraal staat, daarbij maken we veel gebruik van de speelhal naast het kinderdagverblijf.

Samenwerking met school

Doordat we in hetzelfde gebouw zitten als basisschool De Komeet, is het gebouw al een vertrouwde plek als je kind de overstap maakt naar deze basisschool. Er vindt een warme overdracht plaats als je kind naar school gaat. Dat betekent dat een pedagogisch medewerker van het kinderdagverblijf en de docent van de basisschool waar je kind naar toe gaat een gesprek hebben voordat je kind aan de basisschool begint. Hierdoor kan de docent beter inspringen op de ontwikkeling van je kind en ervoor zorgen dat hij of zij zich sneller thuis voelt. We vertellen je hier graag meer over.

Kom langs bij kinderdagverblijf Drakenfort!

Een kinderdagverblijf moet passen bij jou en je kind. Het is belangrijk dat jullie je thuis voelen en vertrouwen hebben in de medewerkers. Je bent van harte welkom om langs te komen voor een kennismaking.

Suzanne

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Suzanne Bieshaar en ik werk sinds mei 2023 op interim basis bij KION.

Met mijn ruime ervaring in de Nederlandse en Scandinavische kinderopvang en met pedagogiek hoog in het vaandel, streef ik naar hoge kwaliteit van de kinderopvang om bij te dragen aan de best mogelijke ontwikkeling van kinderen, ouders en teams.

Adres

kdv Drakenfort
Broeksingel 86
6581 HB Malden
LRK-nummer 131294003

Clustermanager

Openingstijden

ma:    07.30 - 18.00 uur
di:      07.30 - 18.00 uur
woe:  07.30 - 18.00 uur
do:     07.30 - 18.00 uur
vrij:    07.30 - 18.00 uur

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • Jullie geven ons elke keer weer een warm en welkom gevoel en verrassen ons met leuke activiteiten zoals laatst het verkeersplein de hal: ga zo door!

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer