• Centrale ligging in Nijmegen-Oost
  • Kleinschalig en huiselijk kinderdagverblijf
  • Gezonde kinderopvang: focus op voeding, beweging en rustmomenten
  • We stimuleren je kind in zijn of haar ontwikkeling
  • In 2020 vierde Kloek haar 50-jarig bestaan

Schrijf je in

Kinderopvang Heyendaal

Kinderdagverblijf Kloek opende meer dan 50 jaar geleden haar deuren in Nijmegen. Het kleinschalige kinderdagverblijf ligt op de hoek van de Heyendaalseweg tegenover basisschool Klein Heyendaal en is makkelijk bereikbaar vanaf het Radboud UMC, de Radboud Universiteit en de HAN. De kinderopvang heeft een centrale ligging in Nijmegen-Oost in de wijk Galgenveld en is goed bereikbaar vanuit Altrade, Groenewoud, Limos en Heilig Landstichting. 

Over KION kinderdagverblijf Kloek

Wij vinden het belangrijk dat jouw kind zich thuis voelt bij kinderdagverblijf Kloek. Onze betrokken en enthousiaste pedagogisch medewerkers geven jouw zoon of dochter alle ruimte zich te ontwikkelen in zijn of haar eigen tempo in een vertrouwde en huiselijke omgeving. Door actief spel- en een breed activiteitenaanbod stimuleren we de brede ontwikkeling van kinderen van 0 tot 4 jaar. Soms doen we activiteiten met de hele groep, soms met een klein(er) groepje. Jouw kind krijgt bij ons de kans om verschillende ervaringen op te doen en zich zo optimaal te ontwikkelen. Daarnaast vinden we het belangrijk om een open en warm contact te onderhouden met jou als ouder. 

De groepsruimtes op het kinderdagverblijf

Binnen speelt je kind in verschillende afgebakende themahoeken. Zo hebben we een huishoek, een bouwhoek en een leeshoek. Hier kan je kind ongestoord opgaan in zijn of haar eigen spel of samen met andere kinderen leren spelen. We bieden de materialen zo aan, dat het voor je kind aantrekkelijk en uitdagend is om ermee aan de slag te gaan.

Buitenspelen bij Kloek

Buitenspelen is gezond. We zijn dan ook veel buiten in onze grote, natuurlijk ingerichte tuin. Een beschutte, fijne plek waar jouw zoon of dochter wordt uitgedaagd om te spelen en te ontdekken. Van eindeloos rondjes fietsen tot zandtaartjes bakken in de zandbak, verstoppertje spelen of klimmen en klauteren in het gras. Er is ook een speciale babytuin waar de allerkleinsten zich vrij kunnen bewegen.

Gezonde kinderopvang

Beweging maakt een belangrijk deel uit van ons dagprogramma. Daarnaast zijn we ook kritisch op ons voedingsbeleid. We zorgen voor gezond beleg voor op brood en bieden je kind water, melk, groente en fruit aan. Eten doen we samen aan tafel. Tot slot vormt ook rust een onderdeel van het programma. We zorgen voor veel rustmomenten en een omgeving waarin kinderen niet overladen worden met prikkels. Slapen kan zowel in de slaapkamer als in een van de buitenbedjes.

Vast gezicht op het kinderdagverblijf

Bij Kloek heeft je kind een eigen mentor. Deze mentor is een pedagogisch medewerker op de groep. De mentor volgt de ontwikkeling en het welbevinden van je kind en is het aanspreekpunt voor jou als ouder met betrekking tot gesprekken, eventuele zorgen en grotere vragen. Onze pedagogisch medewerkers werken vaste dagen en we werken met vaste invalkrachten. Dat is fijn, want zo is het voor je kind duidelijk wie er wanneer is en ziet hij of zij zo min mogelijk verschillende gezichten.

Hoe ziet het kinderdagverblijf eruit?

Het kinderdagverblijf zit in hetzelfde gebouw als de buitenschoolse opvang. Hierdoor is het een vertrouwde plek wanneer je kind naar school gaat. De afgelopen jaren hebben zowel de ruimtes als de tuin een restyling ondergaan. De grote ramen zorgen voor mooie lichtinval. In de huiselijke groepsruimtes zie je rustige kleuren en veel natuurlijke materialen. De groepen zijn zo vormgegeven dat je kind heel eenvoudig zijn of haar eigen plekje in de groep vindt. Hierdoor is het een fijne omgeving voor je zoon of dochter. Op de bso zitten kinderen van basisschool Klein Heyendaal. Bij kindercentrum Kloek komen veel kinderen uit Galgenveld, Groenewoud en Heilig Landstichting.

De groepsindeling

Bij kinderdagverblijf Kloek hebben we hebben 3 groepen waar kinderen van 0 tot 4 jaar van elkaar leren. Samen kijken we naar de beste plek voor jouw kind.

BliXem Kookt

We maken het je graag makkelijk om na een drukke dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Met BliXem Kookt kun je wanneer je je kind ophaalt meteen ook een verse maaltijd meenemen. Thuis hoef je het eten alleen nog op te warmen in de oven of magnetron. Het eten wordt dagelijks gemaakt door BliXem. Kijk nu op www.blixemkookt.nl voor het menu!

Ben je enthousiast geworden over ons kinderdagverblijf en wil je meer weten? Neem contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Barbara

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Barbara Dusseldorp-Huisman en ik werk inmiddels ruim 12 jaar bij KION.

De ambitie van KION is de beste te willen zijn op het gebied van kindontwikkeling en ontzorgen van het jonge gezin. Deze ambitie heeft als één van de vijf strategische doelen het stimuleren van de autonomie van kinderen en daarmee natuurlijk ook de autonomie van onze medewerkers.

Kinderopvang is een vak. Daar zet ik mij iedere dag graag en met veel liefde en plezier voor in.

Adres

kdv Kloek
Prof. De L. Wendelsstraat 29
6524 RL Nijmegen
LRK-nummer 208967722

Openingstijden

ma:    08.00 - 18.00 uur
di:      08.00 - 18.00 uur
woe:  08.00 - 18.00 uur
do:     08.00 - 18.00 uur
vrij:    08.00 - 18.00 uur
Op aanvraag is opvang vanaf 07.30 en tot 18.30 uur mogelijk. 

Ook op dit adres

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer