• In basisschool De Mariënhof
  • Veel aandacht voor de doorgaande leerlijn
  • Peuters en kleuters spelen samen

Schrijf je in

Bij peutergroep Alphen (voorheen De Brouwertjes) stimuleren we kinderen om zelf de wereld te ontdekken. Ieder kind doet dit op zijn eigen tempo op zowel emotioneel, lichamelijk, sociaal als op creatief vlak. Wij bieden kinderen een uitdagende omgeving waar ontplooiing mogelijk is met begeleiding op de achtergrond.

De groepsruimte van de peutergroep ligt naast het lokaal van groep 1/2 van basisschool Mariënhof. Dit biedt veel mogelijkheden om samen te werken en er is veel aandacht voor de doorgaande leerlijn. We creëren thema hoeken waarin peuters en kleuters samen kunnen spelen en van elkaar kunnen leren.

Vanuit de groepsruimte kunnen de kinderen direct naar de ruime buitenspeelplaats waar de peuters heerlijk kunnen spelen. Er zijn allerlei uitdagende plekken: spelen onder de bomen, de evenwichtsbalk, de kruiptunnel of glijden van de glijbaan. Ook een ruime zandbak ontbreekt niet.

Monique

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Monique van Ginneken, clustermanager in gemeente West Maas en Waal. 

Mijn voldoening en uitdaging is om voor ieder kind, elke ouder en de medewerkers, gezamenlijk een vertrouwde omgeving te creëren waar iedereen zich welkom voelt. 

Blije kinderen, tevreden ouders en betrokken medewerkers; dit samenspel maakt dat iedere betrokkene het beste van zichzelf laat zien. Met elkaar kom je altijd verder.

Het cluster bestaat uit een kindcentrum in Beneden-Leeuwen waar kinderopvang en basisonderwijs elkaar ontmoeten en versterken. In de dorpen Alphen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel zijn er peutergroepen diie ook samenwerken met de basisscholen.

Adres

pgr Alphen - voorheen De Brouwertjes
Schoolstraat 9
6626 AC Alphen
LRK-nummer 932453193

Clustermanager

Openingstijden

ma:     08.30 - 11.00 uur
di:       gesloten
woe:   08.30 - 11.00 uur
do:      gesloten
vr:       gesloten

Altijd opvang. Altijd in de buurt.