• Samen met basisschool, bso en kinderdagverblijf onder één dak
  • Breed activiteitenaanbod met verschillende thema’s
  • Veel bewegingsmogelijkheden binnen en buiten

Schrijf je in

Peutergroep in het Waterkwartier

Peutergroep Aquamarijn ligt in de Nijmeegse wijk Biezen in Nijmegen-West tegen het stadscentrum aan. Deze buurt wordt het Waterkwartier genoemd. De peutergroep zit samen met de basisschool, bso Aquamarijn en kinderdagverblijf Aquamarijn in één gebouw. Vaak stroomt je kind door binnen het Integraal Kindcentrum naar basisschool Aquamarijn. De meeste kinderen komen uit de buurt en lopen ‘s morgens naar de peutergroep. Er is een parkeerterrein aan de achterkant van het gebouw.

Over KION peutergroep Aquamarijn

Bij peutergroep Aquamarijn komen kinderen van 2 tot 4 jaar, met en zonder VE-indicatie. Heeft je kind een VE-indicatie dan kan hij of zij 4 dagdelen per week komen. Bij peutergroep Aquamarijn werkt je kind in kleine groepjes, zo komt elk kind aan bod in een gestructureerd programma. De overstap naar de basisschool wordt kleiner door de goede voorbereiding in de peutergroep. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier en op zijn of haar eigen tempo. We begeleiden je kind hierin en helpen waar nodig. Je kind bewandelt de weg naar zelfstandigheid in de peutergroep.

Binnenkijken bij Aquamarijn

De peutergroep zit op de eerste verdieping in Integraal Kindcentrum Aquamarijn. De 2 groepsruimtes hebben grote ramen voor veel natuurlijk licht. De ruimtes worden in de middag gebruikt door de buitenschoolse opvang, waardoor je kind straks na school op een vertrouwde plek is. Er zijn verschillende hoeken om te bouwen, te knutselen en om te koken en bakken. Je kind ontwikkelt snel zijn of haar grove motoriek omdat we de gymzaal gebruiken om te klimmen, klauteren en activieve spellen te spelen. We lezen regelmatig voor uit een boek van de kinderbieb op school.. In de groepsruimte speelt je kind met materialen die hij of zij zelf kiest. Soms knutselen of bouwen we samen. Ook doen we veel dans- en muziekactiviteiten met je kind. Alle activiteiten hangen samen met een thema dat vaak hetzelfde is als op de basisschool. Het speel- en leerplein van de onderbouw wordt dan omgetoverd tot een themaruimte om de beleving compleet te maken. Tijdens het circusthema staat er bijvoorbeeld een circustent waar de kinderen hun kunsten in kunnen vertonen.

 KION Aquamarijn zithoek 938

Buitenspelen bij Aquamarijn

Het buitenterrein delen we met het kinderdagverblijf. Je kind is in de weer met fietsjes en ballen en bakt graag zandtaartjes in de zandbak. Ook doen we groepsspellen zoals verstoppertje, tikkertje en stoepkrijten. Waar mogelijk nemen we het thema mee naar buiten voor de activiteiten. Gaat je peuter binnenkort naar de kleuterklas, dan maken we een uitstapje naar het kleuterplein dat aan onze buitenruimte grenst. Zo ontmoet je peuter de kleuters van de basisschool. Als het schoolplein leeg is, gaan we met alle peuters daarheen, daar is nog meer ruimte voor ren- en beweegspelletjes. Het einde van het jaar sluiten we altijd af met een uitstapje samen met de ouders.

Een dag bij peutergroep Aquamarijn

We beginnen de ochtend met vrij spelen. Er liggen puzzels en spelletjes klaar gericht op het thema. Na een opruimliedje gaan we in de kring zitten en zingen we een liedje over de kinderen, de namen, welke dag het is en wat we gaan doen die dag. We werken met pictogrammen zodat je kind ziet wat er die dag op het programma staat. Een paar liedjes zijn hetzelfde als op de kleuterschool, dit zorgt later voor herkenning bij je kind. Hierna gaat een klein groepje aan de slag met een activiteit waarbij we kijken wat je kind nodig heeft en wat hij of zij zelf al kan. Bij het thema circus proberen we kunstjes uit zoals op 1 been staan en gebruiken we circusattributen zoals bordjes op een stokje. De rest van de groep bepaalt zelf wat ze gaan doen. Je kind beplakt en knutselt bijvoorbeeld clowns en leeuwenkoppen of bouwt een echte circustent. Met de hele groep samen eten we fruit en drinken we water tussendoor. De grote activiteit van de dag doen we met z’n allen. We gaan naar de gymzaal om te bewegen of we doen een spel in onze groepsruimte. De thema’s wisselen iedere 4 tot 6 weken, met een kindvolgsysteem zien we precies of elk kind alle activiteiten heeft gedaan. Aan het einde van de ochtend gaat je kind nog naar buiten om wat energie los te laten en te ontspannen. We stimuleren je kind om veel zelfstandig te doen, zoals het aan- en uittrekken van een jas, zijn of haar foto ophangen op het aanwezigheidsbord, opruimen na het spelen en opruimen nadat we aan tafel zijn geweest.

Kindercentrum Aquamarijn

De peutergroep zit samen met het kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang en de basisschool in één gebouw, kindcentrum Aquamarijn. Er is een goede samenwerking met de school op het gebied van thema’s, activiteiten, overdracht van kinderen en gebruik van elkaars ruimtes. Oudere peuters doen soms een paar uurtjes mee bij de kleuters om alvast te wennen aan de klas. De opening en sluiting van een thema doen we vaak samen met de kleuters, als het mogelijk is nodigen we ook de ouders hiervoor uit. Feestdagen als Sinterklaas en Kerstmis vieren we samen met de school. We streven ernaar deze goede samenwerking verder uit te breiden om voor je kind van 0 tot 12 jaar een vertrouwde en herkenbare plek te creëren.

Voorschoolse educatie van peuters

De thema’s waarmee we werken zijn specifiek gericht op Voorschoolse Educatie (VE) van peuters. Uit de methode van Uk & Puk halen we activiteiten die passen bij de ontwikkelingsgebieden van je kind. We werken in kleine groepjes zodat we je kind gericht stimuleren of uitdagen. In kleine groepjes ontstaat een veilige en rustige omgeving met extra aandacht. Je kind ontwikkelt zijn of haar motoriek, taal, rekenvaardigheden en sociaal-emotionele vaardigheden in een vertrouwde omgeving.

Wil je meer weten over peutergroep Aquamarijn? Neem contact op met ons, we maken graag kennis met je.

Cindy

Mijn naam is Cindy Duffels en ik werk sinds maart 2021 bij KION.

Mijn grootste uitdaging is om, als spin-in-het-web, de verbindende factor te zijn tussen medewerkers, ouders, kinderen en samenwerkingspartners. Ik vind het heerlijk om samen met onze partners een mooi aanbod voor kinderopvang en ontwikkeling neer te zetten. Hiermee krijgen kinderen de ruimte om hun eigen talenten en capaciteiten te ontwikkelen, in hun eigen tempo. De kinderen zullen dan samen met onze medewerkers in een mooie diversiteit verder groeien en bloeien.

Mijn motto is: We praten niet over problemen, maar over uitdagingen. Samen zijn we sterker!

Adres

pgr Aquamarijn
Biezendwarsstraat 33
6541 ZE Nijmegen
LRK-nummer 125304092

Clustermanager

Openingstijden

ma:    08.15 - 12.15 uur          
di:      08.15 - 12.15 uur         
woe:  08.15 - 12.15 uur
do:     08.15 - 12.15 uur         
vrij:    08.15 - 12.15 uur

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • Fijn dat de locatie in de basisschool zit én ik ben erg blij met de KION app Ouderportaal met de foto's. Super!

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer