• Peutergroep in de wijk Meijhorst
  • Lichte ruimte met rijk ingerichte speelhoeken
  • VVE-plus locatie

Schrijf je in

Welkom bij peutergroep De Meibloem

Ben jij op zoek naar een peutergroep (peuterspeelzaal) in de wijk Meijhorst in Nijmegen? Een plek waar jouw kind zich welkom voelt en een fijne tijd heeft? Dan ben je bij De Meibloem aan het juiste adres. Onze betrokken pedagogisch medewerkers doen er alles aan om jouw kind een leuke tijd te bezorgen. We zitten in hetzelfde pand als de Daltonacademie De Meiboom en al onze pedagogisch medewerkers hebben het daltoncertificaat. Als jouw kind straks naar basisschool gaat is de omgeving al vertrouwd. Wel zo fijn.

Onze peutergroep biedt Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Op speelse wijze stimuleren wij doelgericht en systematisch de brede ontwikkeling van peuters. Dit doen wij met behulp van een erkend methodisch programma. Onze pedagogisch medewerkers zijn speciaal opgeleid om ieder kind op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo te begeleiden. Daarbij werken we op onze locatie met de pilot VVE plus, waarbij we extra aandacht hebben voor het versterken van de educatieve kwaliteit van ons aanbod. Dit doen we door het voortdurend trainen van onze medewerkers, te werken in een professioneel doordacht ingericht groepsruimte, gebruik te maken van Bereslim (interactief voorlezen) en in te zetten op een intensieve samenwerking met ouders en de basisschool. Zo krijgen onze peuters alle kansen voor een zo goed mogelijke start op de basisschool.

Over peutergroep De Meibloem

Bij peutergroep (peuterspeelzaal) De Meibloem heeft jouw kind genoeg te doen. Wat dacht je van een boekje lezen in de leeshoek, torens bouwen in de blokkenhoek, een rollenspel spelen in de huishoek of verkleden in de verkleedhoek? Regelmatig hebben we een nieuw thema. De aankleding van de speelhoeken passen we dan aan op dit thema. We werken nauw samen met de Daltonacademie De Meiboom. Zo verloopt de overgang naar de basisschool soepel. Regelmatig nemen we al een kijkje op het leerplein van de school. Buitenspelen doen we natuurlijk ook. Behalve dat het gezond is, is het gewoon hartstikke leuk. We hebben een heerlijke natuurlijk ingerichte tuin. Er is bijvoorbeeld een zandberg en er hangen touwen. Rennen, fietsen of spelen in het zand of het gras. Het mag allemaal in onze natuurlijk ingerichte tuin.

Hoe ziet de peutergroep eruit?

Peutergroep De Meibloem is een gezellige plek. De huiselijke sfeer voel je zodra je bij ons binnenstapt. De inrichting is ruim, licht en overzichtelijk ingericht.

De groepsindeling

We hebben 1 peutergroep waar maximaal 14 kinderen per dag komen spelen.

Jolisca

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Jolisca Bouw en ik werk sinds januari 2017 bij KION.

Mijn grootste uitdaging is zorgen voor kwaliteit, veiligheid en service die ouders en kinderen verdienen. Het geeft mij voldoening om extra aandacht en zorg te bieden waarmee kinderen met een achterstand een goede start maken bij de basisschool; door de Startgroep en VVE+ programma’s.

Bij mijn locaties is veel aandacht voor Voor- en Vroegschoolse Educatie en bij twee hiervan gaat een pilot van start met nóg meer aandacht en extra ondersteuning. De peutergroepen werken onderling nauw samen waardoor kinderen veelal vertrouwde gezichten zien en de overdracht binnen de teams helder is.

Adres

pgr De Meibloem
Meijhorst 29-58
6537 HD Nijmegen
LRK-nummer 122867518

Clustermanager

Openingstijden

ma:     08.15 - 12.15 uur
           12.45 - 16.45 uur
di:       08.15 - 12.15 uur
           12.45 - 16.45 uur
woe:   08.15 - 12.15 uur
do:      08.15 - 12.15 uur
           12.45 - 16.45 uur
vr:       08.15 - 12.15 uur

Altijd opvang. Altijd in de buurt.