• Onderdeel van Kindcentrum De Reuzepas
  • Kleinschalige peutergroep
  • Met plezier nieuwe dingen leren
  • Samenwerking met basisschool
  • In MFA 't Hart

Schrijf je in

Peutergroep De Reuzepas, voorheen Calimero, zit samen met het kinderdagverblijf en de bso in MFA 't Hart in Ewijk. We werken samen met basisschool De Reuzepas en de Driestroom. Bij peutergroep De Reuzepas leert je kind vaardigheden te ontwikkelen zodat hij of zij een goede start kan maken op de basisschool.

Kleinschalige peutergroep

Samen spelen, taalontwikkeling, onderdeel uitmaken van een groep en de omgeving verkennen, de overgang naar de basisschool wordt een stuk kleiner doordat je kind al vertrouwd raakt met de mensen en de omgeving waar hij of zij straks naar school gaat. Per dagdeel zitten er maximaal 16 kinderen in een groep. Op maandagmiddag is er een speciale 3+ groep. 

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Bij de peutergroep besteden we aandacht aan de taalontwikkeling en de sociale ontwikkeling van je kind. We bieden Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Hierdoor zorgen we ervoor dat peuters een zo goed mogelijke start maken op de basisschool. Het team kiest thema's en organiseert daar bijpassende activiteiten bij. We werken hiervoor met het programma Startblokken. 

MFA 't Hart 

MFA 't Hart is een multitunctioneel centrum in Ewijk. We delen het gebouw met verschillende organisaties. Dit geeft ons de mogelijkheid om gezamenlijk activiteiten te organiseren en gebruik te maken van verschillende faciliteiten zoals de sporthal, het schoolplein, handenarbeidlokaal, bibliotheek en de peuterspeelruimte. De laatste ruimte grenst aan onze groep en is ingericht om te rennen, beweegactiviteiten te doen of juist een rustig plekje te zoeken met een kleiner groepje.

Activiteiten bij de peutergroep

Kinderen ontwikkelen zich het beste wanneer ze plezier hebben. We stimuleren je kind spelenderwijs met verschillende activiteiten. Als het even kan, doen we dit buiten. Onze buitentuin biedt voldoende mogelijkheden om met elkaar te spelen in de buitenlucht. We maken ook gebruik van de grote speelplaats aan de achterkant van het gebouw, waar een speeltoestel en zandbak is. Daarnaast organiseren we gezamenlijke activiteiten met het kinderdagverblijf zoals bijvoorbeeld een kerstmarkt, zomerfeest of voorleesontbijt. 

Wil je een bezoekje brengen? Loop gerust even binnen of maak een afspraak. Wij maken graag kennis met je.

Betsie

Voordat ik begin 2017 bij KION kwam werken, als educatief ondersteuner, was ik groepsleerkracht bij basisschool de Vuurvogel in Malden en zorgcoördinator in Beuningen.

Mijn grootste uitdaging is om kinderen, binnen de veilige omgeving van de kinderopvang, met een uitdagend aanbod van activiteiten te laten spelen met plezier. Dat ze zichzelf kunnen zijn en hun talenten kunnen ontwikkelen. Het geeft mij voldoening om kinderen te zien groeien in hun ontwikkeling.

De locaties zijn kleine en dorpse locaties. Omdat het kleinschalig is, kent iedereen elkaar en is de doorstroom voor de kinderen vertrouwd.

Bij onze locaties voelt het als thuiskomen. 

Adres

pgr De Reuzepas
Den Elt 17e
6644 EA Ewijk
LRK-nummer 763483783

Clustermanager

Openingstijden

ma:    08.15 - 12.15 uur
di:      08.15 - 12.15 uur
woe:  08.15 - 12.15 uur
do:     08.15 - 12.15 uur
vrij:    08.15 - 12.15 uur

Altijd opvang. Altijd in de buurt.