pgr De Vlindertuin

  • Deelt de locatie met buitenschoolse opvang
  • Twee groepen
  • Samenwerking met basisschool De Lanteerne
  • We werken met de VVE methode Uk & Puk

Onze locatie bevindt zich op een unieke plek in Nijmegen West, in het koetshuis van het oude klooster aan de Kerkstraat. Het is een gebouw met historie en uitstraling. De locatie is kleinschalig en overzichtelijk. In het koetshuis van het klooster bevinden zich de twee groepen van De Vlindertuin en zijn er bij maximale bezetting 32 kinderen tegelijkertijd aanwezig.

We hebben aan de achterkant een omheinde tuin waarin diverse speeltoestellen staan, zoals een speelhuisje, een glijbaan en een zandbak. Om de omsloten tuin ligt de grote kloostertuin. We maken geregeld een wandeling met de kinderen door deze mooie tuin of gaan er lekker picknicken.

In de middag maakt buitenschoolse opvang Pico, locatie Kerkstraat gebruik van het gebouw. We merken dat wanneer kinderen van onze peutergroep naar school gaan en bij ons op de bso komen, ze zich meteen vertrouwd voelen met de omgeving. Dat maakt de overstap naar school makkelijker. Dat vinden wij belangrijk.

De peuters krijgen bij ons de kans om een zo goed mogelijke start te maken op de basisschool en we bieden Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).

Voor alle mogelijkheden in deze wijk bekijk je de
kinderopvangkrant Nijmegen West.