Peutergroep Drakesteyn is een groene peuterspeelzaal. Dit betekent dat gezondheid, de natuur en natuurlijke materialen hoog bij ons op de agenda staan. Zo hebben wij houten materialen in plaats van plastic speelgoed, spelen wij iedere dag buiten met eventueel aangepaste kleding zoals laarzen en een poncho en zijn activiteiten vrij voor kinderen om zelf te ontdekken in plaats van kant en klaar omlijnde activiteiten. Zo leren kinderen zelf meer creëren en hun creativiteit te laten stromen. Ook bedenken wij thema’s en activiteiten die aansluiten bij de natuur en seizoenen. Wij knutselen veel met kosteloos materiaal of met materialen die wij na een wandeling gevonden hebben. Daarnaast drinken kinderen bij ons water of water met fruit en eten wij groente en fruit met de kinderen op de groep. We vragen ouders om gezonde traktaties te maken wanneer kinderen jarig zijn.

Bij deze locatie komen maximaal zestien kinderen tegelijkertijd in de leeftijd van twee tot vier jaar. Alle kinderen zitten in een stamgroep. Er is plaats voor een stamgroep.

We schenken veel aandacht aan de taalontwikkeling en de sociale ontwikkelingen van de peuters. We bieden Voor‐ en Vroegschoolse Educatie (VVE). Hierdoor zorgen we ervoor dat peuters een zo goed mogelijke start maken op de basisschool.

Debby

Mijn naam is Debby Eigenhuijsen en ik werk sinds 1999 bij KION.

In de verschillende functies die ik in die jaren heb vervuld, staat steeds weer het belangrijkste centraal: het kind. In alles wat ik doe, wil ik bijdragen aan een leuke dag voor de kinderen en vind ik het belangrijk dat ouders vol vertrouwen hun kinderen bij ons achterlaten.

De pedagogisch medewerkers zijn de ambassadeurs van onze locatie en zij zijn degene die dagelijks bijdragen aan de opvoeding van de kinderen. Het is mijn verantwoordelijkheid om de medewerkers hierin te ondersteunen en hen te bieden wat zij nodig hebben om op een prettige werkdag terug te kunnen kijken.

Ook de samenwerking met school, gemeenten en overige samenwerkingspartners speelt hierin een belangrijke rol. Op deze manier doen we het samen en staat jouw kind bij ons centraal!

Adres

pgr Drakesteyn
De Schoren 10
6581 DM Malden
LRK-nummer 120678329

Openingstijden

ma:     09.00 - 13.00 uur
di:       09.00 - 13.00 uur
do:      09.00 - 13.00 uur

Ook op dit adres

Altijd opvang. Altijd in de buurt.