• Ondersteuning in de ontwikkeling met Voor- en vroegschoolse educatie
  • Veel aandacht voor de natuur
  • Buitenspelen met leeftijdsgenoten
  • Gezond voedingsbeleid en aandacht voor beweging
  • Natuurlijke inrichting en speelmaterialen

Schrijf je in

Bij peutergroep Kloek kan je kind op een prettige manier wennen aan een schoolse omgeving en omgang met leeftijdsgenoten. Doordat we werken met het programma Uk & Puk en Voor- en vroegschoolse educatie (VVE) aanbieden, houden we de ontwikkeling van je kind nauwlettend in de gaten en kunnen we hem of haar ondersteuning geven waar dat nodig is.

Een goede start op de basisschool

Het is een grote stap om naar de basisschool te gaan. Bij de peutergroep zorgen we ervoor dat de overgang minder groot is. We organiseren peuterbezoeken bij basisschool Klein Heyendaal, zodat je kind een beeld krijgt van school. Daarnaast leert je kind om te gaan met leeftijdsgenoten. Vaak vormen deze leeftijdsgenootjes bekende gezichten wanneer je kind voor het eerst naar school gaat. Hierdoor voelt hij of zij zich sneller thuis op school.

De ontwikkeling van je kind

We besteden veel aandacht aan taalontwikkeling en sociale vaardigheden van peuters. Elk kind ontwikkelt zich op zijn of haar eigen tempo. Tegelijkertijd is het voor de basisschool belangrijk dat de ontwikkeling op alle gebieden op een bepaald niveau is. Om de groei van je kind goed te kunnen volgen, gebruiken we het programma Uk & Puk. Hierdoor krijgen we een goed beeld van waar je kind op dit moment staat. Wanneer we zien dat je kind op bepaald vlak extra ondersteuning nodig heeft, bieden we dit met Voor- en vroegschoolse educatie. We houden je wekelijks op de hoogte van alle ontwikkelingen via het Ouderportaal.

Spelenderwijs leren

Kinderen leren het beste als ze iets doen wat ze interessant vinden. De speelhoeken zijn erop gericht kinderen te prikkelen om te spelen en zorgen ervoor dat je kind ook langere tijd de aandacht erbij kan houden. De pedagogisch medewerkers zorgen dat je kind gestimuleerd wordt bij zijn of haar spel. Daarnaast hebben we veel aandacht voor de natuur. We halen de natuur naar binnen met materialen op de seizoenstafel en we starten samen met je kind elk jaar een moestuin. Daarnaast is er een groene avontuurlijke tuin waarin je kind vrijuit kan buitenspelen en op ontdekkingstocht kan gaan.

Gezonde kinderopvang

We werken met het programma ‘Gezonde start’. Dat betekent onder andere dat we kritisch zijn op ons voedingsbeleid. Een aantal pedagogisch medewerkers heeft scholing gehad op dit gebied. Deze medewerkers nemen regelmatig de producten die je kind meebrengt onder de loep. We vragen ouders om hun kind groente of fruit mee te geven en bieden je kind water aan. Daarnaast vormt beweging een belangrijk onderdeel van ons programma en spelen de kinderen een groot deel van de dag buiten in de ruime tuin. Tot slot vormt ook rust een onderdeel van het programma. Om zich goed te kunnen ontwikkelen en alle indrukken te kunnen verwerken, zorgen we voor een omgeving waarin kinderen niet overladen worden met prikkels.

Onderdeel van kindercentrum Kloek

De peutergroep zit in hetzelfde gebouw als het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang. Hierdoor is het een vertrouwde plek wanneer je kind naar school gaat. Je kind kent de gezichten, het gebouw en de sfeer. Dit maakt de overgang naar school makkelijker. Op de buitenschoolse opvang zitten kinderen van basisschool Klein Heyendaal.

Wil je jouw kind in contact brengen met leeftijdsgenootjes en ben je enthousiast geraakt over peutergroep Kloek, kom dan gerust een kijkje nemen. Je bent van harte welkom.

 

Chantal

Maak kennis met de interim clustermanager

 

Mijn naam is Chantal Ariëns, interim clustermanager kindercentrum Kloek.

'Believe, Achieve, Become' is mijn lijfspreuk. Mijn streven is om kinderen tot bloei te laten komen om zo de beste versie van zichzelf te kunnen zijn. In mijn jarenlange ervaring in de kinderopvang in binnen- en buitenland ben ik onder andere verantwoordelijk geweest voor de groei van zes locaties. Nu ben ik tot het einde van het jaar bij KION aan de slag bij Kloek, een geweldige locatie met oneindig veel mogelijkheden en een fantastisch team!

Kindercentrum Kloek met kinderdagverblijf, peutergroep en buitenschoolse opvang is uniek door haar ligging in een prachtig deel van Nijmegen, op loopafstand van school en met zeer goede faciliteiten. Onze ruimtes zijn licht en modern en het aanbod aan activiteiten voor jonge en wat oudere kinderen is zeer divers!

Adres

pgr Kloek
Prof. de L. Wendelsstraat 29
6524 RL Nijmegen
LRKP-nummer 208967722

Clustermanager

Openingstijden

Dagelijks: 8.45 - 11.45 uur

Ook op dit adres

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • Kloek geeft veel informatie via e-mail en app en dat is erg prettig. Je bent als ouder goed op de hoogte van wat er speelt. Daarnaast zijn de foto's in het Ouderportaal heel erg leuk om te zien.

Altijd opvang. Altijd in de buurt.