• Veel aandacht voor de natuur
  • Onderdeel van open wijkschool InterAcker
  • Kleinschalig en vertrouwd
  • Onder één dak met De Bloemberg
  • Aandacht voor taal- en spraakontwikkeling

Schrijf je in

Pino is een kleinschalige peutergroep in Lindenholt. De peutergroep zit in een eigen ruimte tussen twee basisscholen in. Zo raakt je peuter in een veilige omgeving vertrouwd met de omgeving waarin hij of zij straks naar school gaat. 

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)

Een vast team van pedagogisch medewerkers volgt de ontwikkeling van je kind op de voet en stimuleert je peuter om de wereld te ontdekken. Het kan altijd gebeuren dat de ontwikkeling op een bepaald vlak wat achterblijft. Bij Pino houden we dit goed in de gaten. We schenken veel aandacht aan de taalontwikkeling en de sociale ontwikkelingen van je peuter en met behulp van Voor‐ en Vroegschoolse Educatie (VVE) zorgen we ervoor dat je peuter een zo goed mogelijke start maakt op de basisschool.

Activiteiten bij de peutergroep 

Bij peutergroep Pino leert je kind hoe het is om onderdeel uit te maken van een groep. Zo leert je peuter te wachten op zijn of haar beurt, speelgoed te delen, samen te spelen maar bijvoorbeeld ook hoe je je kunt concentreren. Deze vaardigheden leren we spelenderwijs aan. Daarnaast besteden we veel aandacht aan de natuur. We hebben een tuin met veel planten. De peuters verzorgen de planten samen met de pedagogisch medewerkers. Daarnaast hebben we een echt bos geadopteerd. Dit is omheind en ligt achter onze tuin. De peuters gaan hier vaak op avontuur onder begeleiding. Voor de nodige beweging gaan we naar de gymzaal van de Brede school. 

Noplica taalspeelhuis

Op het schoolplein van basisschool De Bloemberg staat het Noplica taalspeelhuis. In dit taalspeelhuis leren kinderen van 2-6 jaar met behulp van muziek, interactieve verhalen en spellen Nederlands. Bij peutergroep Pino zetten we het taalspeelhuis regelmatig in. 

Yvonne

Maak kennis met de clustermanager

Mijn naam is Yvonne van der Rest en ik werk al vanaf de start bij KION.

Mijn grootste uitdaging is om ervoor te zorgen dat pedagogisch medewerkers kinderen een leuke dag kunnen laten beleven en ouders hun kinderen vol vertrouwen bij ons achter laten. Samenwerken met scholen en andere betrokkenen staat hoog in mijn vaandel omdat een doorgaande lijn voor kinderen het beste is.

Lindenholt is een uitdagende wijk waar veel verschillende kinderen wonen en omdat wij alle soorten kinderopvang (kinderdagverblijf, peutergroep en buitenschoolse opvang) bieden kunnen we met zorg en aandacht veel kinderen van (werkende) ouders goede opvang bieden. Onze teams werken met een groot hart voor kinderen en dat merk je!

Adres

pgr Pino
Zellersacker 11-05
6546 HS Nijmegen
LRK-nummer 463290586

Clustermanager

Openingstijden

ma:    08.30 - 12.30 uur
          12.30 - 15.30 uur
di:      08.30 - 12.30 uur
          13.15 - 17.15 uur
woe:  08.30 - 12.30 uur
do:     08.30 - 12.30 uur
vrij:    08.30 - 12.30 uur
          13.15 - 17.15 uur

kion kinderopvang quotes

Wat ouders zeggen

  • Mijn kind krijgt veel aandacht en voelt zich thuis, dit vind ik heel belangrijk.

Altijd opvang. Altijd in de buurt.