Missie en visie

Onze missie

Wij dragen elke dag bij aan het geluk van jonge gezinnen. Wij bieden kinderen een veilige en uitdagende omgeving zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen en wij ontzorgen ouders bij het runnen van het gezin.

We willen het beste voor kinderen. Dat zit diep in onze genen. We willen graag dat ieder kind zich optimaal kan ontwikkelen. In een veilige omgeving. Zodat ieder kind gelukkig is. Nu en ook in de toekomst. Een toekomst die er mogelijk anders uitziet dan wij ons voor kunnen stellen. Wat wij wel weten, is wat kinderen nú nodig hebben voor straks. Want KION is de kindkenner bij uitstek. Onze kracht zit hem in onze medewerkers, samen delen we één passie en maken we het verschil voor de kinderen en hun ouders. Daarbij worden wij gesterkt door de samenwerking met onze partners. Wij geloven in de kracht van verbinding met scholen, gemeentes, kennisinstellingen en andere kindpartners.

Een gezin runnen met jonge kinderen is een klus. Wij helpen daarbij. Ouders die ons hun kind toevertrouwen, stellen wij in staat om hun (dagelijkse) activiteiten uit te voeren. Zo helpen wij het jonge gezin. Daar doen we het voor. Daarom zitten wij ook altijd dicht in de buurt. Wij bieden goede service en maatwerk. Wij willen de beste zijn in kindontwikkeling en in ontzorging van het jonge gezin. Dat is onze norm. We doen dit op basis van onze kernwaarden 'Gedreven, Toegankelijk, Verbindend en Vindingrijk'.

Bekijk hier ons meest recente jaarverslag.

Onze visie

KION draagt bij aan het geluk van jonge kinderen en de gezinnen waar zij deel van uitmaken. We helpen de burgers van de toekomst hun talenten ontdekken en vaardigheden te ontwikkelen die zij nodig hebben in de 21ste eeuw. Onze medewerkers spelen hierin een cruciale rol, zij zijn de kracht van KION. Door te investeren in hun kennis en kunnen, door doorlopende kwaliteitsverbetering, wetenschappelijk onderzoek en innovatie, zorgen we dat we dé expert zijn en blijven op het gebied van het jonge kind en spelenderwijs leren. Als kindkenner, met onze kennis van het jonge kind en spelenderwijs leren, vervullen wij een belangrijke functie in de ontwikkeling van jonge kinderen, zowel voorafgaand als in aanvulling op het primair onderwijs. Om kinderen hun talenten te leren ontdekken, heeft KION een breed activiteitenaanbod dat aansluit op alle ontwikkelingsgebieden. Wij leren kinderen vaardigheden als het oplossen van problemen, samenwerken, kritisch en creatief denken en communiceren. Dit zien wij als een recht van het kind en opdracht aan ons als kindkenner.

KION ontzorgt ouders, zodat zij meer tijd overhouden om door te brengen met hun kinderen. Dit doen we bijvoorbeeld met verse afhaalmaaltijden op locatie van BliXem Kookt. KION blijft constant onderzoeken hoe we middelen kunnen ontwikkelen en inzetten om ouders te helpen bij het runnen van het gezin. Gezien de dynamiek in de kinderopvangmarkt kijken we ook over de grenzen heen van het formele kinderopvangaanbod om ons businessmodel te versterken.

We zien een enorme groeipotentie door in te zetten op ICT-ontwikkeling. Het maakt het mogelijk om efficiënter te werken en het klantcontact te verbeteren. Het biedt bij uitstek mogelijkheden voor kinderen om vaardigheden te leren en om hun (wereldse) kennis te vergroten, en tenslotte is een professionele ICT-omgeving van belang voor onze innovatiestrategie.

Het beste voor kinderen

Je vertrouwt je kind niet zomaar toe aan een ander. Wij weten dat. Breng je zoon of dochter met een gerust hart bij onze opvang zodat je kunt werken of studeren. Wij zijn er voor jou én we zijn in de buurt.

kindwijzer