In de Sinterklaasperiode zijn kinderen vaak extra druk. Maar hoe krijg je ze rustig? Hier de tips! 

Tip 1: Houd vast aan ritme en structuur
Onrust en het ontbreken van structuur en regelmaat maakt kinderen druk. Probeer daarom zoveel mogelijk het vaste eet- en slaapritme van de kinderen aan te houden.

Tip 2: Vier niet overal Sinterklaas
Je kent het wel, Sinterklaas wordt gevierd op school, op het werk, op de sportclub en natuurlijk thuis. Ga niet overal langs, maar kies er een paar. Zo blijft je kind het leuk vinden.

Tip 3: Straal zelf rust uit
Kinderen merken het als jij onrustig bent door de drukke periode. Dit nemen ze dan snel over. Dus als jij alles op orde hebt en rust uitstraalt, zullen je kinderen dit voelen en ook rustiger worden.

Tip 4: Laat het Sinterklaasfeest leuk blijven
Sinterklaas is een feest, gebruik het dus niet als dreigement. Zeg dus bijvoorbeeld niet ‘als je je bord niet leeg eet, dan slaat Sinterklaas jou over dit jaar’. Hierdoor worden kinderen alleen maar meer gestrestst en daardoor vertonen ze drukker gedrag.

Tip 5: Zorg dat ze weten waar ze aan toe zijn
Spreek duidelijk af met je kind wanneer ze de schoen mogen zetten. Ook kan je samen een kalender maken om de dagen af te strepen hoe veel nachtjes het nog slapen is. Kleine kinderen hebben vaak nog geen besef van tijd en hebben dus geen idee hoe lang het nog duurt. Dit is een fijne oplossing.