KION introduceert medio maart een oppasdienst voor haar klanten onder de naam KION Thuis. Ouders kunnen er gemakkelijk een betrouwbare en gekwalificeerde oppas mee vinden. De oppassen van KION Thuis zijn allemaal werkzaam bij KION als pedagogisch medewerker en beschikken over een pedagogische opleiding, kinder-EHBO en een verklaring omtrent gedrag. KION Thuis is de nieuwste innovatie van KION en heeft als doel om het gedoe van het vinden van een oppas op te lossen.

Een oppas is zo geregeld
KION Thuis geeft ouders toegang tot een enorme groep kwalitatieve oppassen in Nijmegen en omgeving. Op www.kionthuis.nl (nog in ontwikkeling) kunnen ouders vanaf medio maart profielen bekijken en een oppas uitzoeken die bij hen past. Via de app Kidarit kunnen ouders vervolgens hun oppasvraag in één bericht sturen naar de oppassen in hun contactlijst. De oppas die het eerst reageert komt oppassen. Het is dus zo geregeld. Om gebruik te maken van de oppasservice betaalt de ouder het eerste jaar € 15,- en daarna jaarlijks € 10,-. KION bemoeit zich verder niet met de afspraken tussen ouders en de oppas. 

Ouders ontzorgen
De maatschappij verandert en met name op privévlak is de druk enorm toegenomen. KION speelt daarop in met nieuwe diensten om ouders te ontzorgen. Voorbeelden zijn: de flexibele opvangdienst AltijdOpvang!, de KION Verjaardagskist voor een onbezorgd kinderfeestje en nu ook de oppasdienst KION Thuis. Bestuurder Eddy Brunekreeft zegt: “Het gezinsleven hoort een feest te zijn! Als wij daar bij kunnen helpen, dan doen we dat graag. KION Thuis vervolmaakt bovendien onze belofte van ‘Altijd Opvang. Altijd in de buurt’."