KION en BliXem zijn gestart met het aanbieden van verse maaltijden aan klanten van KION. Met deze nieuwe dienst wil KION de drukte rondom het avondeten verlichten. Met een maaltijd van KION aan Tafel is koken niet nodig. Zo blijft er meer tijd over voor het gezin.

Online bestellen en ophalen bij de opvanglocatie
Op de website www.kionaantafel.nl staat een overzicht met de maaltijden. Iedere maaltijd kost € 6,- en kleine kinderen kunnen gemakkelijk één maaltijd delen. Het bestellen van de maaltijden gebeurt online. BliXem zorgt er vervolgens voor dat de maaltijden op de gewenste dag bij de opvanglocatie naar keuze klaarstaan. Dat kan zijn op een maandag, dinsdag of donderdag.

Waar?
Kindercentrum Kloek aan Professor de Langen Wendelsstraat in Nijmegen
Kindercentrum De Verwondering aan de Georges Brassensstraat in Lent

We bekijken op korte termijn bij welke locaties we deze dienst aan kunnen bieden waardoor nog meer ouders gebruik kunnen maken van de maaltijdservice.

Lekker en gezond
De maaltijden van KION aan Tafel worden met veel zorg en dagvers bereid door de koks van BliXem. Van ieder gerecht is een vegetarische variant verkrijgbaar. De maaltijden passen in het gezonde voedingsbeleid van KION en zijn getest door de Oudercommissie van kindercentrum Kloek. Deze ouders zijn enthousiast over het initiatief. “Het is gezond en lekker en een goed alternatief voor een drukke dag”.

Ieder verdient een kans om zich te ontwikkelen
De samenwerking tussen KION en BliXem is ontstaan vanuit een gezamenlijke overtuiging. Beide organisaties zetten het maatschappelijke aspect voorop. BliXem geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om werkervaring op te doen. De opbrengst van KION aan Tafel vloeit volledig terug naar BliXem om deze maatschappelijke werkplek in Nijmegen blijvend te stimuleren.