Kleine kinderen groeien snel en hebben daar ook voedingstoffen voor nodig.

Voor baby’s geldt: Je kindje bepaalt zelf hoe vaak en hoeveel hij wil drinken. Het maakt daarbij niet uit of je borstvoeding geeft of de fles: de principes zijn hetzelfde. Als je kindje goed groeit, ongeveer zes natte luiers per dag heeft en levendig is, weet je dat hij genoeg binnenkrijgt.

Is jouw kind toe aan z'n eerste hapjes? Kleine oefenhapjes kun je geven vanaf vier maanden. Begin er niet eerder mee. Vanaf zes maanden heeft je kind vaste voeding nodig naast borstvoeding of flesvoeding. Het wennen aan vaste voeding gaat stapje voor stapje. Deze eerste (oefen)hapjes komen nog niet in de plaats van borstvoeding of flesvoeding. Met het geven van oefenhapjes ga je door tot je kindje 8 maanden is. Vanaf acht maanden vervang je vervolgens langzaamaan de borstvoeding of flesvoeding voor echte maaltijden.

En wat kun je geven? Eigenlijk alles wat jij ook neemt. Er is wel een aantal producten die je beter niet kunt geven, zoals honing, rauw vlees en rauwe vis, en producten die te zout zijn. Rond zijn eerste verjaardag eet je kindje met de pot mee. 

Goed eten draait niet alleen om wat je kind eet maar ook om de eetopvoeding. Ook al is je baby nog klein als hij met de eerste hapjes begint, de eetopvoeding begint nu al. Heldere afspraken maken met je partner geeft je kind duidelijkheid en houvast.

  • Hou als standard regel aan dat je als ouder bepaalt wat en wanneer je kind eet en je kind hoeveel het eet.
  • Maak van eten een gezellig samen moment, zonder tv, tablet of telefoon.

Voor meer informatie kijk ook eens op:

https://www.groeigids.nl/