De zomervakantie staat bijna voor de deur en dat betekent dat je lekker een dagje weg kan met het hele gezin! Een pretpark is hierbij een geweldig uitje voor de kinderen. Het is nieuw, spannend en ze beleven de leukste avonturen. Toch kunnen jouw peuter en kleuter niet in de snelste achtbaan die drie keer over de kop gaat. Daarom hebben wij de leukste pretparken op een rij gezet voor jonge kinderen!

1. Plopsaland in Coevorden
In Coevorden ligt het eerste Plopsaland in Nederland. Dit is een ideaal park om heen te gaan als er slecht weer wordt voorspeld. Dit pretpark is namelijk geheel overdekt! Hier komen ook alle bekende Studio 100 beroemdheden voorbij via een van de attracties of een show.

2. Koningin Julianatoren in Apeldoorn
Bij binnenkomst wordt je begroet door Jul & Julia, die je graag een knuffel of high five geven. Bij dit park spelen dieren een grote rol. Ook zijn er veel glijbanen, waarvan één hele steile voor de echte durfal! Er zijn ook speciale attracties voor de allerjongste kinderen.

3. DippieDoe in Best
Dit attractiepark in Best is ook erg geschikt om jouw jonge kind(eren) mee naar toe te nemen. Hier kunnen ze binnen en buiten op verschillende plekken spelen en in echte attracties gaan. Gaan ze lekker in de Polderkarren of juist van de Grote Golf?

4. Linnaeushof in Bennebroek
Het Linnaeushof is de grootste speeltuin van Europa. Met ruim 350 speeltoestellen is er altijd wel iets bij waarmee jouw kind kan spelen. Hier staat het plezier en de fantasie van het kind voorop. Er zijn ook speciale speeltuinen voor jouw peuter en/of kleuter.

5. Billy Bird in Volkel
Dit attractiepark in Volkel (bij Uden) is ook geschikt om heen te gaan met jonge kinderen. Er is een piratenkooi waarbij kinderen die langer dan 1,50 meter zijn niet in mogen. Oftewel: zeer geschikt voor peuters en kleuters.

6. Het Land van Jan Klaassen in Braamt
In de achterhoek ligt Het Land van Jan Klaassen. Hier is een echt poppentheater, waar Jan Klaassen de spannendste avonturen mee maakt. Verder is hier een binnen en een buitenspeeltuin, waar je jonge kinderen zich urenlang kunnen vermaken.

7.Park Tivoli in Berg & Dal
Dit is het ideale park om met je jonge kinderen heen te gaan. Kleine kinderen mogen namelijk in bijna alle attracties, terwijl er in andere parken grenzen zijn voor hoogte. De locatie is natuurlijk ideaal, want vanuit Nijmegen ben je zo in Berg & Dal.