We schreven al eerder over bordspelletjes voor kinderen tot 6 jaar. Maar ook kinderen van 7 tot en met 10 jaar doen graag bordspelletjes. Gezellig voor op de zondag als het hele gezin thuis is, of gewoon een keer na school met vriendjes en vriendinnetjes.

1. Monopoly junior

Dit familiespel is perfect voor kinderen tussen 7 en 10 jaar. Het echte monopolyspel duurt voor deze leeftijdsgroep nog te lang om de aandacht erbij te houden, maar met deze junior versie is dat zeker niet het geval. Ze leren goed omgaan met geld en dat je het kan verdienen en net zo snel weer kwijt kan zijn!

2. Regenwormen

Bij dit grappige spel moet je proberen om zoveel mogelijk regenwormen te verzamelen. In het begin gaat dit nog makkelijk, omdat er veel regenwormen zijn. Hoe verder het spel komt, hoe spannender het wordt! Dit spel geeft je urenlang speelplezier.

3. Saboteur

Als een goudzoekende dwerg ga je op zoek naar goud! Pas op: er zijn ook saboteurs in het spel. Hierbij leren kinderen goed vooruit denken, omdat ze of moeten saboteren, of juist niet. Dit is een geschikt spel voor een feestje, want er kunnen tien deelnemers tegelijk spelen.

4. Beverbende

Bij Beverbende wordt het geheugen van jouw kind(eren) op de proef gesteld. Je moet namelijk proberen om zo veel mogelijk te onthouden. Daarnaast speelt ook tactiek een rol in het spel. Door af en toe je medespelers te verrassen met een zet die ze niet hadden verwacht, maak je andere spelers in de war.

5. Halli Galli

Bij dit spel draait het om fruit en een bel. Dit is een geschikt spel voor kinderen, omdat hun reactievermogen op de proef wordt gesteld. Als er namelijk vijf dezelfde stukken fruit op tafel liggen, dan moet je zo snel mogelijk op de bel drukken. Verzamel jij alle fruitkaarten? Dan ben je de winnaar.

6. Skip-Bo

Bij dit spannende spel is het de bedoeling om zo snel mogelijk je kaarten kwijt te raken. Dit doe je door op de verschillende stapels een rij van 1 tot 12 te maken. Gezellig om te spelen met het hele gezin!