Ga jij deze zomer op vakantie naar een warm land met je (jonge) kinderen? Dan wil je natuurlijk dat ze de tijd van hun leven hebben! Daarom hebben wij op een rij gezet waar de ideale vakantielocatie aan moet voldoen om een onvergetelijke tijd te hebben!

Poedelbadje

Het lekkerste op vakantie is om lekker verkoeling te zoeken. Ook jouw kind vindt dit erg fijn. Kijk daarom of de vakantiebestemming beschikt over een zwembad met poedelbadje. Hier kunnen de jonge kinderen gerust spelen, omdat het bad speciaal is ingericht voor hen. Een schildpad die sierlijk water uit zijn schild laat komen, valt altijd goed in de smaak!

Speeltuin

Op een vakantielocatie mag een speeltuin natuurlijk niet ontbreken. Hier kan jouw jonge kind zich uren vermaken. Let er hierbij op dat er voldoende speeltoestellen voor jongere kinderen zijn, en niet alleen voor grotere kinderen. Zeker in het buitenland is dit namelijk niet altijd het geval.

Uitdagende natuur

Bij het kiezen van een vakantiebestemming is het slim om de omgeving vooraf te bekennen. Zit je in een berggebied? Is het een bosgebied of zijn er juist veel rivieren en watervallen? Een wandeltocht door de bergen is niet de geschikte activiteit voor een jong kind, als de ouders onervaren reizigers zijn. Een bos is voor een peuter al veel leuker, want hier valt van alles te ontdekken. In een rustige rivier kan hij of zij zelfs gaan zwemmen, met bandjes om.

Animatieteam

Of je nou naar de camping gaat of naar een hotel, een animatieteam hebben ze bijna overal. Let er op welke activiteiten er georganiseerd worden. Een pokertoernooi of een bierproeverij zijn natuurlijk geen geschikte activiteiten voor jouw kind. Een poppenkast of dansen bij het zwembad is geschikter.

Kidsclub

Als je jouw kind een topvakantie wil geven is een kidsclub een echte aanrader. Hier organiseren ze diverse activiteiten voor jouw kind(eren). Van kleuren, naar knutselen tot zingen. Vaak kan je kind hier naartoe in de ochtend en in de middag en jouw kind heeft de tijd van zijn of haar leven!

Staat op de website of in de brochure geen informatie over een van deze punten? Neem dan gerust contact op met de reisorganisatie of met jouw vakantiebestemming!