De vakantie is nog maar net achter de rug, het perfect moment om jullie volgende uitje te gaan plannen. Voordat je een pretpark gaat bezoeken, is het slim om op de website een kalender op te zoeken die aangeeft wanneer er veel drukte wordt verwacht. Zo plan je slim je uitje en hoef je niet de hele dag in de rij voor een attractie te staan. Wij wensen je alvast veel plezier!

1. Efteling in Kaatsheuvel

Begonnen met een aantal sprookjes is de Efteling uitgegroeid tot het grootste pretpark van Nederland. De allerkleinsten kunnen zich vermaken in een van de vele speeltuinen, draaimolen of natuurlijk de Droomvlucht. Ontwijk het water met het hele gezin in de Piraña of ontdek de verborgen stad in Fata Morgana. De echte waaghalzen kunnen een ritje maken in de Python, Baron 1898 of een van de andere achtbanen!

2. Avonturenpark Hellendoorn

Dit park is een echt aanrader voor een gezellige dag uit. Er zijn veel verschillende attracties, het is voor ieder wat wils. Er is een speciaal deel voor de allerkleinste kinderen, veel attracties waar je met het hele gezin in kan en een aantal spectaculaire attracties voor de stoere kinderen. Als het nog mooi weer is, kan je ook het Slidepark bezoeken, wat vol staat met waterglijbanen!

3. Slagharen

Ga jij in Slagharen op zoek naar het goud? Gold Rush is de eerste triple launch achtbaan in Nederland! Je gaat in deze achtbaan voor- en achteruit, echt iets voor waaghalzen. Verder heeft Slagharen ook heel veel attracties die geschikt zijn voor het hele gezin. De een spannend, de ander juist erg leuk.

4. Familiepark Drievliet in Den Haag

Drievliet heeft veel attracties die geschikt zijn voor jong en oud, waar je met het hele gezin in kan. Ook zijn een aantal attracties alleen voor kinderen toegankelijk. Voor de kinderen die nergens bang voor zijn is Formule X een aanrader. Deze achtbaan heeft een looping en een kurkentrekker!

5. Toverland in Sevenum

Dit pretpark laat zien dat magie echt bestaat! Jouw kinderen kunnen hier op ontdekkingstocht om van alles te ontdekken. Beklim jij in het Land van Toos haar magische hoed? Of word jij nat in het Magic Forest? In de Troy Area staat een de hoogte en langste achtbaan van de Benelux en in de Magische Vallei kan je echte Dwervels ontmoeten.

6. Walibi in Biddinghuizen

Walibi staat bekend om de achtbanen, die allemaal erg hard gaan. We raden je aan om naar dit pretpark te gaan met kinderen die in bijna alle achtbanen durven en groot genoeg zijn om erin te mogen. De meeste achtbanen mag je in vanaf 1.20 meter. Zitten er niet alleen durfallen in jullie gezin? Geen zorgen, Walibi heeft ook veel attracties die niet spannend of eng zijn!