Komt er iemand spelen of heb je een straatfeest? Dan zijn deze spelletjes zeker geschikt! Je kunt ze uitvoeren met zoveel kinderen als je maar wil. Bij sommige spelletjes houd je het droog, maar bij andere wordt je toch wel nat! Dus als er nog een warme dag in september valt, weet jij wat je kunt doen met de kinderen!

1. Raad het lied of niet

De kinderen mogen zelf een liedje kiezen, of uit een voorbedachte lijst. Dan doen ze een slok water in hun mond en gaan ze het liedje neuriën. De gene die als eerste het lied raad krijgt een punt. Je kunt het spel nog een draai geven door de kinderen de liedjes te laten zingen, terwijl ze gorgelen met het water in hun mond!

2. Geef het water door

Alle kinderen gaan achter elkaar in een rij staan met een lege beker. De voorste beker wordt gevuld met water. Nu moet diegene het water doorgeven door het achter zich leeg te gieten. Maar je mag niet omdraaien! Je moet het water boven je hoofd houden en dan achter je leeggieten, anders is het natuurlijk veel te makkelijk. Het tweede kind in de rij moet dit water opvangen met de lege beker. Je kunt dit spel spelen met zoveel kinderen als je wil: in teams of juist in een hele lange rij.

3. Bekers schieten

Net als blikgooien, maar dan met (plastic) bekers en een waterpistool. Maak een piramide van zes of zelfs tien bekers en degene die het snelste de bekers om weet te schieten, wint! Ook met een klein waterpistool kan je gemakkelijk dit spel spelen.

4. Knikkeren zonder handen

Bij dit spel worden alleen je voeten nat. Vul een teil met water en leg hier een heleboel knikkers in. De kinderen moeten proberen om binnen de tijd zoveel mogelijk knikkers uit het water te krijgen door hun voeten te gebruiken! Naast de bak leg je een doek voor de knikkers en diegene met de meeste knikkers aan het einde wint.

5. Watervoetbal

Een klassieker als het gaat om waterspelletjes, watervoetbal. Pak een grote fles water waar 1 tot 2 liter water in kan. Vul deze tot de rand en spelen maar! Hier zijn twee variaties. Je mag om de beurt proberen de fles van de ander om te schieten of gooien. Als dat lukt, moet diegene met de gevallen fles eerst de bal halen en daarna mag de fles pas overeind. Daarna mag diegene een poging wagen om jouw fles om te schieten of gooien. De andere manier is om jouw fles op een willekeurige plek in het speelveld te zetten en lekker te gaan voetballen met z’n allen. Als je fles valt, probeer je die zo snel mogelijk overeind te zetten. Degene die overblijft met het meeste water in zijn of haar fles is de winnaar!

Wil je meer inspiratie voor waterspelletjes? Neem dan een kijkje op onze Pinterestpagina!