Deze week gaan we weer verder met de lijst over de leukste spellen voor kinderen van 10 jaar en ouder. Deze spellen zijn stiekem ook erg leuk voor het hele gezin. Heb je deel 1 nog niet gelezen? Klik dan snel hier: 8x bordspellen voor kinderen ouder dan 10 jaar deel 1.

Weerwolven

Dit is een perfect spel voor als je met een grote groep bent. De inwoners van Wakkerdam doen er alles aan om de Weerwolven te ontmaskeren, want zij schakelen een burger uit in de nacht. Een aantal spelers hebben een speciale gave, zij kunnen de burgers helpen om de weerwolven te ontmaskeren. Voor dit spel is een spelleider nodig. Als diegene een spannende sfeer kan creëren is succes gegarandeerd!

Kolonisten van Catan

Bouw jij als eerste jouw twee dorpen uit tot tien dorpen steden? Dan win je het spel. Met verschillende grondstoffen kan je nieuwe dorpen en steden bouwen, als je een ontwikkelingskaart hebt. Bij dit spel werken de kinderen aan hun onderhandelingsvaardigheden, want je hebt elkaar nodig om zelf ook verder te komen.

30 Seconds (junior)

Dit supersnelle spel is ideaal voor feestjes. In twee teams strijd je om de race naar de finish. Het doel per beurt is om binnen je team zo snel mogelijk de vijf begrippen op je kaartje te omschrijven aan je teamgenoten. En dit alles in maar 30 seconden! Voor sommige kinderen kan dit nog lastig zijn, dan kan je ook de junior versie aanschaffen.

Jungle Speed

In dit spel draait het allemaal om snelheid. Herken jij twee dezelfde figuurtjes op de kaarten? Pak dan zo snel mogelijk de totem, dan mag jij jouw kaarten aan je medespeler(s) geven. Wie het eerst al zijn kaartjes kwijt is, is de winnaar.

Levensweg

Rijd met je auto door het speelveld. Kies je levensweg en kom voor verrassingen, avontuur en een nieuw gezinsleven te staan. Je wint als iedereen gepensioneerd is en jij de rijkste speler bent.

Dominion

Zorg dat je een sterke hand hebt, zodat jij een goede actie en een goede aankoop kan doen tijdens jouw beurt. Zo kun je uiteindelijk gaan voor het dorp of de markt. Je kan ook je medespelers te saboteren door te gaan voor de heks of de dief.

Rush Hour (breinbreker)

Dit spel is een echte breinbreker. Krijg jij jouw rode auto als eerste uit de megafile? Er zijn verschillende opdrachten en verschillende levels, van beginner tot expert. Dit spitsuurspel biedt eindeloos speelplezier!

Machi Koro

Dit kaartspel is makkelijk te leren doordat de spelregels op de kaartjes staan en het is geschikt om te spelen met het hele gezin. Het doel is een succesvolle stad te bouwen voor de inwoners van Machi Koro, terwijl je alleen begint met een tarweveld, een bakkerij en een dobbelsteen. Wie maakt als eerste van Machi Koro de droomstad?

 

Misschien vind je dit ook interessant:

De 5 leukste bordspellen voor kinderen tot 6 jaar.

6x bordspellen voor kinderen tussen 7 en 10 jaar.