De Kinderboekenweek is een geschikte gelegenheid om eens lekker met je kind samen te gaan lezen. Wij hebben de leukste boeken voor je op een rij gezet. De Kinderboekenweek duurt nog tot en met zondag 15 oktober, genoeg tijd om nog even lekker te gaan lezen!

1. Kattensoep

Het boek Kattensoep is geschreven door Janneke Schotveld en de illustraties zijn van Annet Schaap. Het is ook het Kinderboekenweekgeschenk van dit jaar. Besteed je meer dan 10 euro in de boekwinkel aan kinderboeken? Dan krijg je dit boek helemaal gratis!

Verhaal: “Boeli logeert met zijn kat Obama bij zijn opa. Er is iets vreemds aan de hand in opa’s buurt: er verdwijnen katten. Samen met opa’s buurmeisje Lucy probeert Boeli het mysterie op te lossen.”

2. Knikkeruil

Dit is het Prentenboek van de Kinderboekenweek, maar het is niet alleen een boek, het is ook een knikkerspel! Het is geschreven door Maranke Rinck en de illustraties zijn van Martijn van der Linden. Het boek is te koop in de boekhandel voor €6, 95.

Verhaal: “Er is een nieuwe knikker in de groep. Hij heet Uil en hij krijgt geen tijd om te wennen, want er zijn monsters in de buurt. Op zoek naar een goede verstopplek zoeft Uil met de andere knikkers van een fantastische knikkerbaan. Hij rolt langs een onmogelijk putje en hij verdwaalt in een enorm doolhof. Waar moeten ze heen? Dan doet Uil een ontdekking. Hij vindt een nieuwe plek. Daar zijn ze veilig…”

3. Voorleesgids

Deze gids is ideaal voor ouders. Er staan namelijk meer dan 200 boeken in die geschikt zijn voor kinderen van 0 tot 6 jaar, waaronder veel (voorlees)boeken voor kleuters en peuters. Voor ouders staan er nog voorleestips in, echt een aanrader dus! De voorleesgids is ook verkrijgbaar bij de boekwinkel en de bibliotheek.

4. Kinderboekenkrant

Is jouw kind tussen de 8 en 12 jaar? Dan is de Kinderboekenkrant ideaal! Het biedt een leuk overzicht van boeken, tips, weetjes en achtergronden over kinderboeken en schrijvers. Leuk om tijdens de Kinderboekenweek te lezen, maar ook zeker daarna nog! Dit jaar is er ook de Kinderboekenweek Doe-Krant, hier staan allerlei extra spelletjes, raadsels, puzzels en boeken in. De Kinderboekenkrant is verkrijgbaar in de bibliotheek en boekwinkel.