Zin om iets actiefs te doen met jouw kind dat vol energie zit? Ga dan een wandeling maken door het bos. In Nijmegen en omgeving zijn er veel leuke bossen te vinden waar jouw kind zich uren kan vermaken! Wij zetten ze voor je op een rijtje.

1. Millingerwaard

Dit is een van de oudste natuurontwikkelingsgebieden langs de Waal. Samen met natuurorganisaties is dit gebied uitgegroeid tot een natuurgebied. Er is een enorme diversiteit aan planten en dieren. Er lopen grote kuddes Gallowayrunderen en Konikpaarden. In de moerassen spot je misschien wel een bever, of zie jij de reeën in het bos? Een ding is zeker: je kijkt je ogen uit! Als jullie even willen bijkomen van het wandelen, kan dat in de speciaal ingerichte theetuin.

2. Hatertse en Overasseltse Vennen

Hier heeft ieder seizoen zijn eigen kleuren en geuren. Tijdens de herfst kan je genieten van de rood/oranje gloed van de planten. Er zijn prachtige rivierduinen en donkere vennen en heide. Ontdek jij alle dieren die hier leven? En spot je de dassensporen? Of bezoek je de kapel met de Koortsboom? Genoeg te ontdekken!

3. Mookerheide

Dit gebied is deels bos en deels heidegebied. De laatste jaren is de verbinding tussen de twee gebieden hersteld en verbeterd. Zo zijn er corridors om de landschappen aan elkaar te verbinden voor de dieren. Er zijn nectarplanten aanwezig, evenals kleine kwijnende eiken. Zie jij de blauwveugelsprinkhaan of probeer je de gladde slang te ontdekken?

4. Zevenheuvelenroute

Als je lekker wilt wandelen met je kind(eren) is de Zevenheuvelenroute ook een aanrader. Langs de route kan je genieten van het open heuvellandschap wat is ontstaan tijdens de IJstijd. Tip: stippel van tevoren een route uit, afgestemd naar het aantal kilometers wat je kind(eren) nog goed vol kunnen houden.

5. Bossen bij Groesbeek

Deze bossen zijn ideaal voor een actief uitje. De bossen lenen zich ook erg goed voor wandelaars (ook met hond), fietsers, mountainbikers en ruiters. Voor de kinderen zijn er picknickplaatsen en speelweides langs de uitgestippelde routes.

6. Ooijpolder

Ook in de Ooijpolder zijn er veel wandelmogelijkheden in de natuur. Je kunt zelf de lengte van de route kiezen, wat ideaal is als je met kinderen bent. Voor een route met kleine kinderen die zelf kunnen lopen is ‘Kasteel Ooij’ perfect. De route is ongeveer 3 kilometer en je komt langs een kasteel, boerderijen en een zelfpluktuin. Kunnen jouw kinderen al iets verder lopen? Dan is de ‘Bizonbaai-Spruitenkamp’ route van 5,5 kilometer iets voor jullie. Ook hier kom je langs het kasteel en ook langs een boerderij, oortjeshekken en het spruitenkamp waar je misschien wel speciale dieren tegenkomt!