Je kent het wel, je kind wil een spelletje spelen op de smartphone of op de tablet. Dan geef je soms toch toe en gaan ze een spelletje spelen. Maar welke spelletjes zijn goed voor kinderen en welke niet? Dat is getest! Er zijn namelijk awards voor beste kinderapps, waarbij er gekeken wordt of de apps goed zijn voor de zintuigen, coördinatie, gebruiksvriendelijk en natuurlijk of het pedagogisch verantwoord is. Ze zijn getest door een vakjury en uiteraard door kinderen. Deze lijst kwam eruit, kijk je mee?

Een Verre Reis

Dit interactieve boek is geschreven door Toon Tellegen en is ideaal om voorgelezen te worden. Ook kan jouw kind sommige verhalen al zelf lezen. De illustraties zijn gemaakt door Gwen Stok en je kunt ook voor de voorleesfunctie kiezen, dan leest Toon Tellegen het zelf aan je kind(eren) voor. De kinderen moeten zelf acties uitvoeren om het verhaal door te laten gaan, zeker een aanrader! Deze app is aan te schaffen in de Apple Store voor €2,29 en in de Google Play Store voor €1,99.

Carnaval der dieren

Deze app is speciaal ontwikkeld voor kinderen uit groep 1 en 2. Kinderen leren over muziek en dieren aan de hand van verschillende video-opnames van pianospelers. De app heeft animaties van Fiep Westendorp. De kinderen gaan met de app bewegen, zingen, klappen, luisteren en ze leren allerlei dingen over muziekinstrumenten.

De Kleine Walvis

Deze gratis app gaat over het verhaal van Boy, zijn vader en zijn zes katten. Alles wordt anders als ineens een walvis aanspoelt. Door animaties en kleine spellen wordt het verhaal opgebouwd. De kinderen kunnen ook het bijhorende liedje leren. Een best zwaar thema wordt hier uitgewerkt en op een mooie manier herkenbaar gemaakt voor de allerkleinsten.

KinderGebaren: Gebaren voor kinderen

De kinder gebaren app is geschikt voor zowel dove als horende kinderen vanaf ongeveer 4 jaar. Ze leren spelenderwijs allerlei gebaren, door de categorieën: dieren, seizoen, emoties, ik en mijn omgeving en leuk. Er is ook een quiz die je kunt doen om te kijken hoe goed jouw kennis is over de verschillende gebaren. Het is de allereerste gebaren app voor kinderen en hij is gratis beschikbaar in de Apple Store en in de Google Play Store.