De kerstvakantie komt er al bijna aan! Dat betekent dat de kinderen vaker thuis zijn en je dus meer tijd hebt om allerlei leuke dingen met ze te doen. Daarom hebben wij de leukste activiteiten in het thema kerst voor binnen- en buitenshuis voor je op een rij gezet. Leuk voor je kind en voor jou!

Nijmeegse kerstmarkt

Aanstaande maandag (24 december) wordt de binnenstad van Nijmegen omgebouwd tot een echte kerstmarkt! Naast de vele kraampjes zijn ook de winkels in de binnenstad geopend in verband met koopzondag. De markt is van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Maak een kerstboompizza

Pizza ongezond? Niet als je hem zelf maakt! Vermijd de kaas en koop allerlei lekkere groenten voor op de pizza, zoals paprika, tomaat, champignons en olijven. Met paprika kan je leuke slingers maken in allerlei kleuren en de champignons en de olijven zijn de kerstballen. Het versieren vinden de kinderen al erg leuk om te doen en het opeten is nog leuker!

Kerstletterspel in Kasteel Wijchen

Zoek in het museum naar alle dingen die met kerst te maken hebben. Bij ieder gevonden item is ook een letter te vinden en van alle letters kan je een woord puzzelen. Heb jij het goed? Dan verdien je een leuke prijs. Je kunt dit spel spelen van woensdag tot en met zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Op 22, 24, 25, 31 december en 1 januari is het museum gesloten, dus plan je bezoek van tevoren!

Vogeltraktaties rijgen

Met een zak pinda’s en een naald en draad heb je alles in huis om een heerlijke slinger te maken voor de vogels. Rijg alle pinda’s aan een touwtje en kies samen een plekje om hem op te hangen in de tuin of aan het balkon. En dan iedere dag nog even kijken of er al vogeltjes van gegeten hebben!

Theatershow voor kinderen

Bij De Vereniging komt familie van Nielie langs op 23, 24 en 26 december. Theatergroep Kwatta neemt je mee in dit familieavontuur. Het zit vol liedjes, muziek, poppen en liefde. Perfect voor kerst!

Knutselen maar

Het internet staat vol met knutselwerken voor kinderen van alle leeftijden in het thema kerst. Maak een kerstboom, kerstmuts of ga lekker kleuren, knippen, plakken of verven! Heb je inspiratie nodig? Bekijk dan nu ons Pinterest bord Feestdagen en knutselen maar!

Kerstcircus Nijmegen

Deze kerstvakantie staat er een grote circustent op de Goffertweide! De familie Freiwald keert terug naar Nijmegen met een gloednieuwe show. Dus relax met de hele familie en geniet van de show!

Samen lezen

Tijdens de kerstdagen is er niets lekkerder dan samen op de bank kruipen met een dekentje en verhalen te gaan lezen. Er zijn veel speciale boeken die het kerstverhaal vertellen, maar het lievelingsboek van je kind(eren) is natuurlijk ook erg leuk om voor te lezen.