Op 1 februari was de officiele aftrap van ons jubileumjaar. Voor medewerkers en gastouders werd het feestprogramma voor 2018 onthuld.

Kik en Kaat werken aan talentontwikkeling

De kinderen vieren het jubileumjaar samen met Kik en Kaat. Kik is de mascotte van KION en Kaat is zijn vriendinnetje. Samen hebben zij een speciaal KION lied gemaakt, waarvoor zij aan het einde van het jaar een videoclip zullen opnemen. Voordat het zover is moeten ze nog veel oefenen. De kinderen doen met Kik en Kaat mee en ontvangen iedere maand talentenpost met nieuwe activiteiten. Ze gaan onder meer bewegen, rekwisieten maken, oefenen met zang, dans en taal en een outfit ontwerpen. Zo helpen de kinderen Kik met zijn ontwikkeling tot popster.

KION hoofdsponsor van kindereditie Stevensloop

Bewegen is belangrijk voor de gezondheid. KION wil zoveel mogelijk kinderen stimuleren om te bewegen en is daarom hoofdsponsor geworden van de kindereditie van de Stevensloop. De KION Kinderloop vindt plaats op 18 maart op en rond Plein 1944 in Nijmegen. Inschrijven kan via www.stevensloop.nl/kionkinderloop.

Interactieve avonden voor ouders

Opvoeden is een hele klus. KION helpt ouders daar graag bij. Op 10 april en 11 oktober organiseert KION twee interactieve avonden voor ouders met interessante sprekers over het thema ‘opvoeding’ in De Lindenberg. Voor haar samenwerkingspartners organiseert KION in maart een bijeenkomst over het geluk van kinderen.

KION in de Zon

Alle jonge gezinnen uit Nijmegen en omstreken zijn uitgenodigd voor een gezellig familie festival. Voor de kinderen van nul tot twaalf jaar zijn er leuke activiteiten, er zijn foodtrucks en er is muziek. Natuurlijk zijn (oud-) medewerkers ook welkom om dit feest met de kinderen en hun ouders mee te vieren. KION in de Zon vindt plaats op zondag 16 september in Openluchttheater De Goffert. Entree is gratis en gezinnen met kinderen tot 13 jaar zijn van harte welkom.

25 jaar KION

Op 1 juli 1993 is KION op initiatief van de gemeente Nijmegen ontstaan uit een samenvoeging van verschillende kinderopvangorganisaties. Sindsdien is KION flink gegroeid en uitgebreid naar omliggende gemeentes, met recentelijk een uitbreiding in Beuningen. Landelijk loopt KION voorop met haar doorlopende pedagogische kwaliteitsverbeteringen en innovaties. Daarbij staat ze constant in verbinding met scholen en andere kind-gerelateerde organisaties. KION wil bijdragen aan het geluk van kinderen en jonge gezinnen. Wekelijks biedt KION opvang aan ruim 9.000 kinderen bij 144 locaties.