Afgelopen week hebben we samen echt bewust afgeteld. Nog 2 dagen naar school, nog 1 dag naar school en dan… Joepie, heel lang vakantie! De hele week heb ik kriebels in mijn buik gehad. Het gekke is, op mijn vakantie moet ik nog een week wachten. Maar nu mijn dochter naar school gaat, voel ik echt weer dezelfde vakantiekriebels als tijdens mijn eigen schoolperiode. Zij beseft het zich nog maar half, maar gelukkig heeft ze een moeder die er met liefde iedere dag even over begint.
Het idee van dat ze iedere dag thuis is vind ik heerlijk, maar tegelijk ook een beetje spannend. Want wat gaan we doen? We zijn namelijk niet de hele zomervakantie op vakantie. Soms is ze na school al de hele middag onrustig omdat ze geen speelmaatje heeft. “Mama, met wie kan ik spelen? Mama, kan ik nog met iemand afspreken? Mama, wil jij met mij spelen? Mama….”
Op de camping loopt dat wel los, daar valt altijd wat te struinen en te spelen, met overal vriendjes en vriendinnetjes. Op de dagen dat er gewerkt wordt, gaat ze naar de bso en ook daar hebben ze een vakantieprogramma met allerlei leuke dingen. Maar thuis heeft ze ons soms nodig om leuke dingen mogelijk te maken en te bedenken.
Ik ben niet echt een moeder die in de vakantie iedere dag uitstapjes maakt naar bijvoorbeeld de dierentuin, een pretpark of een grote speeltuin.
Ik vind het heerlijk om met z’n allen in en om het huis te rommelen en samen te genieten van de rust en de vrijheid die er in huis hangt. Of een vriendje dat komt spelen, een beetje knutselen, spelen met de poppen en even helemaal niets moeten. Dit gun ik mijn dochter. Van die dagen gevuld met rust, de aandacht voor haar en haar broertje, zonder dat er van alles omheen gebeurt.
Ik heb er zin in! Ik ben redelijk creatief, maar kan wel wat inspiratie gebruiken.
Kunnen jullie ook wel wat inspiratie gebruiken voor die heerlijke vakantiedagen?
Neem dan even een kijkje op ons Pinterestbord.
Heb jij een leuk idee voor een binnen- of buitenactiviteit en staat deze nog niet op het Pinterestbord? Laten we het bord dan samen vullen. Stuur je activiteit met foto naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!