Het is vakantie, hoera! Helaas zijn de opties om erop uit te gaan dit jaar flink verminderd. Maar de natuur in kan altijd. Daarom voor de komende dagen inspiratie om de herfstvakantie toch nog heerlijk (buiten) door te brengen. 

1. Blaadjesspel

Bij dit spel zijn heel veel blaadjes nodig. Dus zoek met je kind een grote stapel bladeren op en begin met spelen. Eén iemand pakt een grote hoop bladeren en gooit die in de lucht, het is aan de kinderen om zo veel mogelijk blaadjes te vangen. Dit spel is grappig en goed voor de coördinatie van je kind.

2. Schip Ahoy

Regent het? En ben jij (samen met je kinderen) niet bang om nat te worden? Dan is dit het ideale spel! Ga met kurken en zandbakspeelgoed naar het bos. Graaf zelf kanalen en bouw bruggen, zodat jouw kruk het verste komt in de race met het water! Tip: trek oude kleren aan, want vies worden hoort bij het spel!

3. Beukennootjes, kastanjes en dennenappels

Dit spel is hetzelfde als boter, kaas en eieren, maar dan de herfstvariant. Dus verzamel een aantal takjes en maak zelf je speelbord. Laat je kinderen zelf hun attribuut om mee te spelen zoeken tot ze er vijf hebben verzameld. Dan kan het spelen beginnen!

4. Wat zit eronder?

Ook leuk om te doen als je het bos in gaat: kijken wat overal onder zit! Dit kan je simpelweg doen door al jouw kinderen een kleine spiegel mee te geven, die ze makkelijk in hun hand kunnen houden. Via die spiegel kunnen ze kijken wat er onder een paddenstoel zit, of in een holletje of in de struiken.

5. Fotospeurtocht

Maak van tevoren een lijstje met dingen die jouw kind(eren) moeten gaan zoeken in het bos. Vervolgens gaan ze dan in het bos op zoek naar al deze dingen, waar ze een foto van moeten maken. Ze moeten er zelf wel op staan. Een aantal voorbeelden: een omgevallen boom, een grote paddenstoel, een dierenspoor of een hele dikke boom.

Wil je nog meer spelletjes opzoeken voor buitenspelen in de herfst? Kijk dan op de website van Jantje Beton. Hier staan namelijk nog veel meer spelletjes!