De tijd van cadeautjes komt er weer aan. Zoals je in dit artikel over bewegende kinderen kon lezen, vinden wij bewegen erg belangrijk. Daarom staan deze cadeautips voor de feestdagen geheel in het teken van bewegende kinderen die lekker buiten kunnen spelen.

1. Walkietalkies

Met deze communicatiemiddelen kan jouw kind dagenlang buitenspelen. Door de eindeloze fantasie van kinderen verzinnen ze iedere keer weer een nieuw spel wat ze de hele middag kunnen spelen. Ook kost een goede walkietalkie tegenwoordig niet meer zoveel en hebben ze ook goed bereik.

2. Step/driewieler

Dit is vooral leuk voor de jongere kinderen, want het gaat ineens veel sneller dan lopen. Met een andere ouder een rondje door de buurt lopen terwijl jullie kinderen lekker op de driewieler zitten. Of dat de kinderen lekker achter jullie aan steppen, zijn ze weer even buiten én in beweging! En jij zelf natuurlijk ook. 

3. Spacescooter

Voor de oudere kinderen is een step niet meer ‘cool’ genoeg. Zij willen een space scooter! Dat is een step, waarbij je vooruitgaat door je gewicht te verplaatsen van de voorkant naar de achterkant van het board. Hier willen ze natuurlijk graag 'tricks' mee kunnen doen. Soms een beetje eng voor ouders, maar erg leuk voor kinderen!

4. Drone

Met een drone is jouw kind de coolste van de speelplek. Ook met deze gadget is urenlang speelplezier gegarandeerd. Een drone is te kopen bij je gewone speelgoedwinkel variërend in prijs van 20 tot 60 euro, ook afhankelijk van de kwaliteit. Een drone is super stoer om te hebben!

5. Smartwatch voor het buitenspelen

Ben je als ouder toch bezorgd over je kind die de wijk intrekt om allerlei avonturen te beleven? Dan biedt de Wanderwatch de oplossing. Dit is namelijk een smartwatch met GPS. Hierdoor kan jij altijd zien waar je kind is. Het heeft ook een chatfunctie, zodat jij in contact kan blijven met je kind. Voor kinderen heeft hij een klok met een alarm, een camera en maakt hij allerlei geluiden, waardoor het buitenspelen nog leuker wordt! Gaat er echt iets mis? Dan drukt jouw kind simpelweg op de alarmknop en krijg jij direct een melding. Handig en effectief!