De herfst is nu echt aangebroken, het heeft gevroren, de handschoenen zijn uit de kast en de straten liggen vol bladeren. Een perfect moment om een middag lekker te gaan knutselen met het thema herfst. Wij hebben de leukste knutselwerken voor je op een rij gezet!

Crêpepapier boom

Pak een leeg vel en laat jouw kind de stam van een boom tekenen en eventueel al inkleuren. De stam kan je ook uit overtrekken en uitknippen op gekleurd papier. Zo lijkt de boom nog ‘echter’. Met crêpepapier in drie of vier verschillende herfstkleuren (bijvoorbeeld geel, oranje, rood of bruin) maak je de boom compleet. Scheur kleine stukjes af en draai hier bolletjes van. Die plak je dan vast boven de stam en klaar is jouw herfstboom!

Spinnenweb knippen

Dit knutselwerk is niet geschikt voor beginnende knutselaars. De kinderen moeten namelijk wel goed om kunnen gaan met een schaar. Knip twee zwarte A4’tjes tot 20x20 cm en maak er een muizentrappetje van. Vervolgens maak je een vouw in het midden en begin je met knippen. Je kunt de figuurtjes zo gek maken als je zelf wil! Ben je tevreden met je knipwerk? Plak dan de vier kanten aan elkaar en klaar is je spinnenweb!

Bosslinger

Zijn jullie al een keer naar het bos geweest? En heeft jouw kind(eren) een zak vol met dingen die je in het bos kan vinden, zoals blaadjes en kastanjes? Fijn, dan kan je aan de slag met je bosslinger! Pak een dikke naald en een lange draad en rijg alle bladeren en noten om en om aan elkaar. Knoop de uiteindes vast en jouw bosslinger is klaar!

Boom met verf en oude afwasborstel

Bij dit knutselwerk maak je weer een boom, maar dan anders. Hier kan je jouw kind(eren) weer eerst een stam laten tekenen, of een mal laten overtrekken. Doe vervolgens drie kleuren verf op een schaaltje of bakje en pak een oude afwasborstel. Doop de borstel in de verf en drukken maar. Door de kleuren goed te verspreiden krijg je een hele mooie herfstboom!

Voetafdruk kalkoen

Maak samen met je kind een voetafdruk van verf op een stuk papier, zorg dat de afdruk in het midden van het blad komt te staan. Waar de tenen zitten teken je pootjes naar beneden, bij de hak maak je oogjes en een snavel. Vervolgens knip je in zelfgekozen kleuren ‘veren’ uit die je om de hak gaat plaatsen, en klaar is je kalkoen!

Krijg je geen genoeg van deze knutselwerken? Of ben je benieuwd hoe ze eruit zien? Neem dan een kijkje op onze Pinterest pagina! Hier staan nog veel meer knutselwerken op die je kunt doen met het thema herfst.