Een regenachtige middag? Haal je kinderen erbij en ga een gezelschapsspel doen! Met deze spellen heb je zeker een geslaagde middag met het hele gezin.

Rummikub

Kinderen van 10 jaar en ouder kunnen goed meespelen met Rummikub. Ze begrijpen de bedoeling van het spel en hebben al genoeg inzicht om hier en daar een rij te verschuiven, zodat ze dat ene steentje nog kwijt kunnen.

Trivial Pursuit (Familie editie)

Wie heeft de meeste vragen goed? De familie editie heeft speciale vragen voor kinderen en voor volwassenen. Op elk vakje kan je een partje winnen, als je de vraag goed hebt. Verplaats over het bord en verzamel zoveel mogelijk partjes. Een leerzaam spel voor jong en oud!

Risk

Verover jij de wereld als eerste? Probeer de gebieden van je tegenstanders te veroveren met je leger, of juist de strijd aan te gaan. De dobbelsteen bepaalt het lot, of je de strijd wint of verliest. Je kan ook bondgenoten maken, of een verrassingsaanval uitvoeren. Als jij als eerst jouw Geheime Missie volbrengt ben jij de winnaar van dit spel!

Monopoly

Voorspelt hij de hele middag regen? Dan is dit het ideale spel om te spelen, want voor Monopoly moet je echt even gaan zitten. In de eerste fase koop je zo veel mogelijk kaartjes waar je op komt. Als (bijna) alle kaartjes verkocht zijn, begint het onderhandelen. Wie heeft als eerste een straat en mag beginnen met het bouwen van huizen en hotels? En wie wordt blut omdat hij of zij op een verkeerd moment langs de Kalverstraat komt?

Mouthguard Challenge

Dit spel is populair geworden door YouTube. Je mond wordt opgerekt, waardoor je niet meer goed kan praten en dit levert hilarische taferelen op in combinatie met de opdrachten die je moet doen. Probeer maar eens een kaars uit te blazen, of de letter ‘p’ te zeggen met je mond wagenwijd open!

Pie Face

Wie krijgt het eerste de slagroom op zijn hoofd? Door supersnel te tikken op jouw knop gaat de slagroom naar de andere speler, maar diegene drukt natuurlijk net zo hard zodat de slagroom naar jou toe komt. Wie is de winnaar en wie krijgt zijn gezicht vol slagroom? Wie ook wint, het geeft een grappig gezicht!

Keezenspel

Dit spel combineert de twee meest oud-Hollandse spellen Mens Erger Je Niet en Pesten. De speelkaart die je pakt bepaalt wat je mag doen. Krijg jij je pionnen als eerste in het hok? Of wordt je gesaboteerd door jouw medespelers? Dit spel zal zeker een lach op je gezicht toveren.

Qwixx

Dit dobbelspel is uniek, want je hoeft niet op je beurt te wachten. Iedere worp heeft invloed op alle spelers, dat maakt het erg spannend! Hoe meer getallen jij hebt op jouw scoreformulier, hoe meer punten je krijgt. Eindeloos speelplezier is gegarandeerd met dit spel!

Kan jij ook geen genoeg krijgen van spelletjes? Volgende week zetten we er nog eens 8 voor je op een rij!

 

Misschien vind je dit ook interessant:

6x bordspelletjes voor kinderen tussen 7 en 10 jaar.

De 5 leukste bordspelletjes voor kinderen tot 6 jaar.