Iedereen wil zijn kind op een gezonde manier groot brengen. Bij KION proberen we daarin zoveel mogelijk het goede voorbeeld te geven. Maar wat is dat nou eigenlijk…gezond?
Als het over gezond gaat, denken we eigenlijk meteen aan eten en bewegen. En terecht. Een groot deel van onze gezondheid wordt bepaald door dat wat we eten en of we voldoende bewegen. Maar gezond is nog veel meer dan dat. Zo is het bijvoorbeeld niet zo goed voor je gezondheid om op een plek te werken waar je je niet gelukkig voelt. Ook stress en veel piekeren kunnen negatieve gevolgen hebben op je gezondheid.

Dag van de Gezonde Kinderopvang

Goed voor onszelf zorgen is dus meer dan alleen gezonde voeding. Vrijdag 15 juni is het weer de jaarlijkse Dag van de Gezonde Kinderopvang. Op deze dag wil KION iedereen stimuleren naar buiten te gaan, te bewegen en van de natuur te genieten. Onze locaties ontvangen op deze dag een doos met materialen om hier met de kinderen mee aan de slag te gaan. In deze doos zitten materialen als waterballonnen, strandballen, een gieter, insectenloepjes, een groot buitenbordspel en kaarten om vogels en vlinders te spotten.
Allemaal materialen om heerlijk buiten te spelen, de natuur te ontdekken en samen veel plezier te hebben.

Wist je dat naar buiten gaan...

…stressverlagend werkt?
…je een boost geeft als je mentaal moe bent? Dat duffe, vermoeide gevoel in je hoofd verdwijnt snel als je buiten bent.
…zorgt voor meer vitamine D in je lichaam? Dit zorgt onder andere voor sterkere botten en verbetert je immuunsysteem.
…de lichamelijke ontwikkeling van je kind stimuleert?
…een positief effect heeft op zijn of haar concentratie- en leervermogen?
…ervoor zorgt dat je kind de wereld kan ontdekken?
…helpt bij de sociale ontwikkeling van je kind? Denk aan vrienden maken, samen spelen, problemen oplossen die zich tijdens het spelen voordoen.
…onze creativiteit stimuleert. Zowel die van ons als onze kinderen.
…gewoon super leuk is?!
…ook voor de kleintjes ontzettend leuk is. Kruipbroekje aan en daar gaan ze, dat is toch veel leuker dan alles vanuit de buggy bekijken.
…ook voor de allerkleinsten een hele beleving is? Met grote ogen kijken naar de blaadjes die wapperen aan de bomen en de zon die daar doorheen schijnt.

Heb jij ook zo’n zin gekregen om naar buiten te gaan?
Kijk voor tips dan ook eens op onze Pinterestpagina