Met een spelletje leert jouw kind al snel wat het is om te winnen en te verliezen. Zo leert hij of zij al omgaan met teleurstellingen en overwinningen. Want je hoeft echt niet altijd je kind te laten winnen. Bekijk hier de zes leukste bordspelletjes voor kinderen tot 6 jaar.

1. Memory

Een klassieker op spelletjesgebied. Met een versie van haar of zijn favoriete tv-programma, film of boek maak je je kind al snel blij. Memory is daarnaast ook goed voor het geheugen van je kind. Het leert al snel plaatjes onthouden.

2. Rummikub Junior

Door vrolijke kleuren raakt je kind snel gewend aan de cijfers en letters. Bij deze junior versie kan je beloningsfiches verdienen als jij een goede zet doet. Erg geschikt voor de jonge spelers dus!

3. Huisje Boompje Beestje

Wie kent dit oer-Hollandse spel nou niet? Het gaat al generaties mee en dat is niet zonder reden. Het is erg gemakkelijk voor de jongste spelers. Je hoeft nog niet te kunnen tellen of lezen om aan dit spel mee te doen. Ideaal bordspel voor kinderen tot zes jaar.

4. Kikker Speelt Tikkertje

Dit spel is geschikt voor kinderen tussen drie en zes jaar. Kikker gaat met zijn vriendjes varen in een boot. Maar hoe komen ze daar? Ze besluiten tikkertje te spelen, wie het eerste bij de boot is wint!

5. Spelletjesdoos

Een spelletjesdoos is ideaal voor het hele gezin. Hier zitten meerdere spellen in, waardoor je er jarenlang plezier van hebt. Voor sommige spellen zijn je kind(eren) misschien te oud, maar zeker niet voor alle spellen. En zo is het ook leuk voor als je kind wel oud genoeg is om Mens Erger Je Niet te spelen!

Deze spelletjes zorgen voor veel plezier in huis. Of misschien wel teleurstelling als jij verslagen wordt door je eigen kind! ;)