Lekker spelen. Je goed ontwikkelen. Ontspannen werken. Dat lukt het beste in een prettige omgeving. Het afgelopen jaar ontwikkelden we een nieuw inrichtingsconcept: ‘Voel je thuis bij KION’. KION wil immers elke dag bijdragen aan het geluk van kinderen en jonge gezinnen. De nieuwe inrichting van onze locaties sluit daarop aan en ondersteunt en stimuleert de ontwikkeling van kinderen.

Samen met een aantal leveranciers hebben we een KION-assortiment samengesteld dat voldoet aan onze pedagogische uitgangspunten. De nieuwe stijl betreft niet alleen andere kleuren op de muren, vloeren, meubels, maar gaat ook over rijke activiteitenhoeken en spelmaterialen. We hebben bewust voor een huiselijke sfeer gekozen met natuurlijke materialen, zachte stoffen, warme kleden en echte planten. Zo creëren we een gevoel van geborgenheid. Een fijne plek waar kinderen graag zijn, pedagogisch medewerkers lekker kunnen werken en ouders bewust voor kiezen.

We hebben drie stijlen die aansluiten op de belevingswereld van kinderen in verschillende leeftijden. Want baby’s en peuters hebben net iets anders nodig dan bijvoorbeeld oudere bso-kinderen. Ondertussen ‘blenden’ de drie stijlen perfect met elkaar. Zo ontstaat er toch eenheid.

De drie stijlen zijn:
Stijl 1 ‘Snoezelzacht en eigenwijs’ voor het kinderdagverblijf en de peutergroepen;
Stijl 2 ‘Fris en speels’ voor de bso voor kinderen tot 7 jaar jaar;
Stijl 3 ‘Stoer en natuurlijk’ voor de bso met kinderen van 7 jaar en ouder.

De eerste locaties zijn al in een nieuw jasje gestoken. De komende jaren rollen we het inrichtingsconcept verder uit. Ben je benieuwd naar (een van) onze locaties? Neem gerust contact met ons op voor een (digitale) rondleiding en kom de sfeer proeven.