Je hebt het al heel vaak gehoord: het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Door goed te ontbijten krijgt jouw kind energie om de hele dag lekker te spelen en te leren. Is het ’s ochtends altijd erg druk? En kan niet iedereen rustig ontbijten? Lees dan deze tips en zorg voor een goede start van de dag!

Tip 1: Dek de tafel de avond ervoor
Zet dan natuurlijk niet de producten die koel bewaard moeten worden al op tafel, maar de pindakaas kan natuurlijk wel. Zo hoef je ’s ochtends niet nog de tafel te dekken en staat alles al klaar.

Tip 2: Vul de broodtrommels ook de avond ervoor
Door ’s avonds al de boterhammen te smeren en de broodtrommels te vullen, bespaar je in de ochtend heel veel tijd.

Tip 3: Zet de tassen klaar
Als je de avond ervoor alle tassen al inpakt, scheelt dit ook tijd ’s ochtends. Zo kan iedereen rustig vertrekken en hoeven ze zich geen zorgen meer te maken over hun tas.

Tip 4: Eet samen aan tafel
Neem de tijd voor het ontbijt. Door gezellig samen te eten, zorg je voor een goede start. Zo krijgen jij en jouw kind(eren) voldoende voedingsstoffen binnen.

Tip 5: Sta eerder op
Lukt het niet om samen rustig te ontbijten? Sta dan wat eerder op!

Wil je meer weten over wat je aan jouw kind kan geven voor een goede start van de dag? Kijk dan op de site van het voedingscentrum. http://www.voedingscentrum.nl/nl/mijn-kind-en-ik/dreumes-en-peuter/gezond-eten/wat-geef-ik-bij-ontbijt-en-lunch-.aspx