Peuters en kleuters beginnen net met lezen en zijn de letters nog aan het ontdekken. Hier sluiten deze tijdschriften goed op aan.

1. Bobo
Het tijdschrift Bobo staat vol met puzzels, kleurplaten, voorleesverhalen, cijfer- en letteroefeningen en knutselopdrachten. Het sluit aan op de lesstof van groep 1 en 2. En wist je dat het tijdschrift wordt gemaakt in samenwerking met leerkrachten? 

 2. Donald Duck Junior
Dit tijdschrift is speciaal gemaakt voor de beginnende lezers. Er staan leuke strips en spelletjes in. Ook maken ze gebruik van grote letters en overzichtelijke bladzijdes, hierdoor zijn de strips goed te lezen. 

3. Maan Roos Vis
Speciaal gemaakt voor kinderen in groep 3. Het is gebaseerd op de leesmethode Veilig leren lezen van school. Er zijn ook puzzels, tekeningen, verhalen en woorden in te vinden.

4. Okki
Je kind gaat met Okki aan de slag met lezen, schrijven en rekenen. Okki ondersteunt dit leerproces vanuit school. Daarnaast staan er weetjes en moppen in. 

5. Pippo
Dit maandblad heeft iedere keer een ander thema. Deel samen een voorleesmoment en lees (een deel van) dit tijdschrift voor aan je kind. Laat je kind lekker ontspannen. 

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar zijn weer hele andere tijdschriften populair.

1. Donald Duck
Dit weekblad staat vol met strips, puzzels en moppen. Niet alleen Donald Duck komt langs in de strips, maar ook alle andere inwoners van Duckstad, zoals Dagobert Duck, Katrien, Kwik, Kwek, Kwak, Mickey Mouse en de Zware Jongens. 

2. Meiden Magazine
Dit tijdschrift is een glossy voor meisjes. Er staan artikelen in over mode, beauty, interviews en quizzen. In elk nummer staan ook 10 posters, die je op kan hangen in je kamer. 

3. Panna
Is je kind gek van voetbal? Dan is dit het tijdschrift voor hem of haar. Er staat verschillende voetbalweetjes in en interviews met bekende voetballers. En natuurlijk de mooiste panna’s.

4. National Geographic Junior
Iedere maand weer op avontuur naar de andere kant van de wereld. Dit maandblad staat vol met wereldrecords van dieren, verre landen en te gekke weetjes over de wereld. 

5. Donald Duck Extra
In Donald Duck Extra is alles extra spannend, extra lang, extra leuk en extra grappig! 

6. Tina
Tina is een weekblad voor meiden. Het staat vol met strips, vips en tips. Er staan ook winacties in en verschillende tips om te koken, knutselen en tekenen. 

7. GOAL! Magazine
Ook GOAL! Magazine is een tijdschrift dat gaat over voetbal. Hierin staan interviews met eredivisie spelers, worden wedstrijden besproken en zijn er diverse winacties. 

8. Hitkrant
Met de Hitkrant blijf je op de hoogte van alles wat over de Nederlandse en buitenlandse sterren gaat. Er staan interviews in en posters om op te hangen. 

9. Penny
Dit is het tijdschrift voor de meiden die houden van paardrijden. Er staan tips in, kleurplaten, prijsvragen en quizzen. 

10. Zo zit dat
Is jouw kind nieuwsgierig en wil het alles weten? Dan is Zo Zit Dat iets voor hem/haar. In het blad staan de antwoorden op de leukste en gekste vragen over de wereld, dieren, sport, wetenschap, techniek en ga zo maar door!